Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

Angelika95 18:15, 08 lip 2026

Hej, jakie rozmiary u Ciebie osiąga bodziszek cloud nine? Co ile byś radziła sadzić je od siebie?
ewsyg 21:10, 08 lip 2026

Wafel napisał(a)
Śliczne miseczkowato ułożone pąki, w ogóle ładna, romantyczna kompozycja

Asiu,lubię połączenie róż z przetacznikami. Ta róża, która Ci się podoba, to Cupcake Flower Circus. Faktycznie ma ciekawą budową kwiatów i równie ciekawą kolorystykę i ładny zapach.

Pashmina po tych deszczach nie zachwyca.

Aria Babylon Eyes cała w czerwonych piegach

Róże nie wyglądają ciekawie. Na szczęście inne roślinki radzą sobie trochę lepiej.

Ulina 21:18, 08 lip 2026

ewsyg napisał(a)

Asiu,lubię połączenie róż z przetacznikami. Ta róża, która Ci się podoba, to Cupcake Flower Circus. Faktycznie ma ciekawą budową kwiatów i równie ciekawą kolorystykę i ładny zapach.

Pashmina po tych deszczach nie zachwyca.

Aria Babylon Eyes cała w czerwonych piegach

Róże nie wyglądają ciekawie. Na szczęście inne roślinki radzą sobie trochę lepiej.

Perełka ta Cupcake
ewsyg 21:27, 08 lip 2026

ElzbietaFranka napisał(a)

Piękna ta różowa, żółto podobna mam. Pięknie kwitną i ładne masz ostróżki. U mnie dostały grzyba i ścięłam.
Ewa ogród kwitnący,liliowców dużo. U mnie nie kwitną w tym sęk.
Już mi sił brakuje nie odpoczywam tylko ciągle zasuwam w tym ogrodzie. Nie raz się zastanawiam po jaka ch... Ja chcę wszystko mieć na tip top. Powinnam odpuścić, ale tego nie robię. Boje się, że mi się wszystko później nawarstwi.
Pozdrawiam

Elu, ostróżki złapały trochę mączniaka, ale popryskałam wodą z sodą. Po ulewie bardzo je położyło, a tą najwyższą połamało, musiałam ją ściąć do ziemi i będę ją wykopywać. Zostawię tylko te niższe. Ogólnie po fali upałów i ulewach rośliny nie wyglądają zbyt ciekawie. Są takie, które radzą sobie lepiej, inne gorzej. Bacznie obserwuję i z niektórymi różami będę się żegnała. Muszę też zmienić trochę kompozycję, bo nie wszytko mi pasuje.
U mnie liliowce w tym roku kwitną dość obficie.
Dzisiaj trochę plewiłam i powycinałam połamane rośliny i przekwitnięte kwiaty, ale do ideału daleka droga. W tym tygodniu niestety mam mało czasu dla ogrodu.

ewsyg 21:37, 08 lip 2026

Gosialuk napisał(a)

Bardzo ładny widoczek. Te drobne kwiatuszki w różach to maruna?

Małgosiu, to jest krwawnik kichawiec. Podoba mi się i będę go chciała więcej na rabatach.

Krwawnik Lilac Beauty

Makao 21:47, 08 lip 2026

To ja mam innego krwawnika kichawca- pełnego. Twój też mi się podoba. Wydaje się być sztywniejszy niż mój.
ewsyg 21:51, 08 lip 2026

Angelika95 napisał(a)
Hej, jakie rozmiary u Ciebie osiąga bodziszek cloud nine? Co ile byś radziła sadzić je od siebie?

Witaj Angeliko w moich progach

Mam tego bodziszka, ale za dużo nie mogę o nim powiedzieć. W tamtym roku kwitł jak szalony, ale był wiotki i leżał na ścieżce. W tym roku nie kwitnie. Myślę, że więcej na jego temat może Ci powiedzieć Ula z Ożankowy ogród.

Nieśmiało startują jeżówki.

Angelika95 21:53, 08 lip 2026

Uli też już pytałam, dziękuję. A teraz idę się przechadzać po Twoim ogrodzie i zachwycać
ewsyg 22:10, 08 lip 2026

Ulina napisał(a)

Perełka ta Cupcake

Ula, fajna ta róża, chyba godna polecenia. Ma mały minus. podczas deszczu kwiaty trochę brzydną, robią się mumie.

Miejsce na poranna kawę.

Chodząc po ogrodzie czułam bardzo ładny zapach i zastanawiałam się co tak ładnie pachnie. Dzisiaj obwąchałam wszytko w tym rejonie i mam winowajczynię. To róża Petticoat. Lubię ją, bo ma też inne zalety.

Lubie kwiaty w białym kolorze.

ewsyg 22:26, 08 lip 2026

Makao napisał(a)
To ja mam innego krwawnika kichawca- pełnego. Twój też mi się podoba. Wydaje się być sztywniejszy niż mój.

Ania, też ładny. Ten mój jest raczej sztywny.

Bardzo podoba mi się firletka poszarpana Petit Henri. Sprawia wrażenie takiej ezoterycznej.