Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kompostownik"

Miejski ogród w wersji mini 19:54, 25 mar 2017

Do góry
violka171 napisał(a)
o taki i ja sobie zbiję kompostownik,rewelacja

Uparłam się na kompostownik i się doczekałam . Plastikowe jakoś mi nie leżały. Teraz czekam na zrobienie skrzyń do warzywnika.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:46, 25 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
znam ale ja nie porzebuje ani roz ani drzewek owocowych ani porzeczek...

Roze kupie w tym roku tylko Bad Birnbach a one nie bywaja w Tedi

Zapytalam bo moze wiesz czy warto kupic rosliny w tym sklepie Kolezanka kupila pierwszy raz, bedzie obserwowac jak sie zachowuja. I ..byly fajne okazy, np edenki, pomponelka i inne, takze bywaja i te z wyzszych polek Tak samo jak te lepsze roze kilka razy w sezonie mozna kupic w Aldi i Lidl.

Kompostownik? Ja tez sie dzisiaj w nim bawilam
Bawarka 19:39, 25 mar 2017

Do góry
Jolu, Wiolu, sito proste, ramka obita siatka, z 2 bokow zrobilam na zakladke a z dwoch na styk i przybilam gwozdzikami, raptem 10 minut roboty Mozna dodac tez nozke zeby sito stalo tak przechylone i wtedy lopata sie rzuca zloto na sito, ale ja wolalam na taczke, zaoszczedzilo mi to pracy.

Mam tez pomysl na kompostownik z podjazdem na ...taczke...

Jolu marsz naokolo Bodenskiego byl dzien po dniu, zaden maraton, widzialam tyle pieknych miejsc i zakatkow...Tak szlam i szlam i szlam...Niemcy, Austria, Szwajcaria. Koniecznie musze to powtorzyc, koniecznie.
Miejski ogród w wersji mini 19:28, 25 mar 2017

Do góry
o taki i ja sobie zbiję kompostownik,rewelacja
Bawarka 19:03, 25 mar 2017

Do góry
Kompostowych przesianych resztek zostalo mi jakies 50 litrow, bedzie na poczatek na nastepna partie kompostu. Przeloze ja z konskim obornikiem, warstwa po warstwie, wymieszam jeszcze z odpadami po cieciu drzewa, liscmi, bananami i mysle ze juz jesienia bedzie kolejny kompost
Szkoda ze mam na to tak malo miejsca, z checia zrobilabym kompostownik z prawdziwego zdazenia
Jestem w polu 18:54, 25 mar 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Ulalaaaa, tylko nie przeginajcie ogród nie zając... zdrowie ważniejsze

Oj, zając, zając Musimy zasłonić warzywnik od pola. Wymienić kompostownik, zlikwidować foliak i postawić szklarnię. Postawić domek narzędziowy i ustawić skrzynie w warzywniku, a musimy zrobić to szybko, bo warzywa trzeba posiać. Im szybciej tym lepiej
Mało casu kruca bomba, bo niestety możemy robić to tylko w weekendy
Trzymaj więc kciuki, żeby najbliższe weekendy były bez deszczu i tych cholernych wiatrów. Dzisiaj myślałam, że mi łeb urwie
Ogród w remoncie 18:26, 25 mar 2017

Do góry
Wow, Asiu, dla mnie bomba, miałam dziś obcinac moje little limelight, ale wiało tak, że obcięłam tylko trawy i przerzuciłam kompostownik. Czy to były takie patyki z wiosennego cięcia ? Może sobie też zrobię sadzonki ??

Widzę, że ostro działasz, ja mam przechowalnię roślin na części tarasu i jałowce w donicach w przedogródku, marzę o tym, żeby to zlikwidować, ale nie nadążam z bieżącą robotą na rabatach, które już są gotowe.

Margerytka40 napisał(a)
Dziś już wiem na pewno,że z moich ukorzenianych w zeszłym roku hortek żyje i ma się dobrze
11 limek
6 anabelek
3 vanilki
Miejski ogród w wersji mini 18:23, 25 mar 2017

Do góry
Mój kompostownik, z palet, stoi juz siedem lat Nie sypie się jeszcze. Twój też postoi
Miejski ogród w wersji mini 17:32, 25 mar 2017

Do góry
Dzisiaj znowu nic ogrodowo nie podziałałam. No może niezupełnie . Sadzić nie sadziłam bo wiało okropnie i zimno mi było. Nie mam ciśnienia że muszę teraz, zaraz, już. Poczekam na cieplejsze dni. Dokupiłam za to wrzoścce i zrobiliśmy kompostownik. Na razie na próbę z palet. Zobaczymy jak się sprawdzi.

Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 17:28, 25 mar 2017

Do góry
Rabarbaru z cukrem nie znałam, ale kompot i drożdżowiec to w naszych stronach standard, o rany nie mogę za dużo o tym myśleć, bo ślinotoku dostanę Dziś caałłłyyy dzień w ogrodzie, przerzuciłam kompostownik, obcinałam red barony i rozplenice, a mój eM z kolegą robią zabezpieczenia dla drzewek owocowych
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:36, 25 mar 2017

Do góry
Pełny kompostownik to będę miała pod koniec lata, a może wcześniej? We środę pan mi przywozi obornik koński ale jeszcze świeży, to muszę go do jesieni przetrzymać by trochę się przerobił z tym co mam aktualnie w kompostowniku, a jest słoma z traw i liście z drzew,
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:27, 25 mar 2017

Do góry
na dole jest taki polmisek no wiesz
przewalilam kupny kompost do kompostownika, bo nam przeszkadzal i mam caluski kompostownik zapelniony
Ogrodowe kreacje 22:25, 24 mar 2017

Do góry
Witam Aurelia. Dzisiaj bylo fajnie na dworze nareszcie. U mnie jeszcze w drugiej polowie ogrodu bardzo mokro po wczorajszej ulewie, chyba sie tej wody nie pozbedem.
Nie moge tam wejsc bo bloto, bagno. Krety narobily kanalow i w tych kanalach pelno wody. W tej czesci miesci sie kompostownik do ktorego nie moge dojechac i pelno w ni wody. Jest tez miejsce na ognisko.
Dzisiaj stojac w wodzie popalilam wszystkie sciete trawy. Palilo sie jak cholera bo suche.

Mam dwie studnie zbiorcze na wode z dachu takie po 5 kregow, jutro je oproznimy moze woda opadnie
Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 22:32, 21 mar 2017

Do góry
Poczytałam trochę i ostatecznie zostawiłam na dnie tę niebieską plastikową skrzyneczkę, nakryłam ją cienkimi patykami i liśćmi, nie postawiłam na palecie, bo doszłam do wniosku, że dżdżownice na pewno nie będą się tam wspinać, gdy kilka metrów dalej, za płotem rozciąga się dzika łąka Ewo, dzięki za czujność, ale bym cierpiała, gdybym musiała znowu przerzucać ...

Anda napisał(a)
Kompostownik powinien stać na glebie, mikroorganizmy i inne żyjątka powinny mieć dostęp do niego, powietrze powinno dochodzić z boków. Poza tym woda mogłaby wtedy lepiej odpływać, gdyby miało być jej za dużo.
Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 22:32, 21 mar 2017

Do góry
Poczytałam trochę i ostatecznie zostawiłam na dnie tę niebieską plastikową skrzyneczkę, nakryłam ją cienkimi patykami i liśćmi, nie postawiłam na palecie, bo doszłam do wniosku, że dżdżownice na pewno nie będą się tam wspinać, gdy kilka metrów dalej, za płotem rozciąga się dzika łąka Ewo, dzięki za czujność, ale bym cierpiała, gdybym musiała znowu przerzucać ...

Anda napisał(a)
Kompostownik powinien stać na glebie, mikroorganizmy i inne żyjątka powinny mieć dostęp do niego, powietrze powinno dochodzić z boków. Poza tym woda mogłaby wtedy lepiej odpływać, gdyby miało być jej za dużo.
Sprzeczność w ogrodzie 19:22, 21 mar 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Sporo drzewek.A jakie posadzilas ??Ciekawski piesio też podziwia drzewka.
Nie musisz sadzić różę pomarszczona moga6 myć inne.Nawet z pnacych jakieś.
Wiosna w tym roku jakaś ociezala..ale pomału pokazuje jakieś kolory i kwiatki
posadziłam kilka jabłoni, śliwkę, czereśnię i leszczynę, jeszcze dokupię pnącej róży niestety nie mogę bo sąsiadowi będzie przeszkadzać, muszę jednak zakryć kompostownik wiosna u mnie dopiero się budzi, wczoraj ujawniłam pierkwsze krokusy, dziś je sfociłam
Sprzeczność w ogrodzie 20:53, 20 mar 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Cały szpaler z róż, byłby fajny, szybko rośnie, kwitnie, pachnie i nie ma pracy
róże pomarszczone muszą być, koniecznie mój drugi pomysł to wsadzić szpaler wzdłuż siatki gdzie jest pies, ta siatka przylega do ogrodzenia z siatki gdzie jest kompostownik sąsiada, a koło kompostownika posadzić borówki lub dereń (widziałam ostatnio, zakochałam się, nie wiem co to za odmiana była ale fajnie kwirł)
Tu ma być ogród :) 14:54, 20 mar 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
a co do skrzyń warzywnych ...przyszłam tutaj ...bo M wymyslił zbic kompostownik z desek tarasowych tych z tworzywa PCV/konglomeratu czy jak tam zwał tanie niesa ...ale jak tak sie zastanowiłam to i skrzynie na warzywa by z tego tez ładne i trwałe.....bez szlifowania malowania ...a to duzo czasu zabiera.

kurcze nie wiem, jednak co drewno to drewno.
Ale fakt roboty z tym trochę jest jak chce się, żeby pare latek postały.
Ja od środka jeszcze malnęłam pokostem lnianym, a to ciężkie było bo wyjątkowo nie toleruję tego zapaszku
Tu ma być ogród :) 14:50, 20 mar 2017
Do góry
a co do skrzyń warzywnych ...przyszłam tutaj ...bo M wymyslił zbic kompostownik z desek tarasowych tych z tworzywa PCV/konglomeratu czy jak tam zwał tanie niesa ...ale jak tak sie zastanowiłam to i skrzynie na warzywa by z tego tez ładne i trwałe.....bez szlifowania malowania ...a to duzo czasu zabiera.
Słoneczny Ogród 21:53, 19 mar 2017

Do góry
Ania Sporo pracy juz za mną przy tym skalniaku ale to kropla w morzu, bo powiększę go i muszę kupić i nasadzić iglaków karłowych, poprzesadzać rojniki, rozchodniki, kamienie ułożyć. Kupić materiał na podporę do winogrona planuję metalowe rurki, tata albo szwagier mi by pospawał to pomaluję i już będzie na stałe. Dwie rynny kupić to też mi zamontują a ja już sobie zrobię odpływy. Wygrabić trawę, zwertykulować. Zamówić ziemię, przeorać kawałek, kupić drzewa, krzewy, trawy. Rozprowadzić linię. Pomalować płot na tarasie, przeszlifować meble na tarasie i pomalować. A warzywnik jeszcze surowy jest, pan rolnik miał mi poorać i nie widać go. A i kompostownik mój się posypał, trzeba sklicić nowy, deski są jeszcze od budowy.
Na pewno to nie wszystko, bo zawsze coś jeszcze dojdzie.

A co wyjdę coś zrobić to mój młody za mną i w piłkę grać na łąkę mnie woła
Teściowa ciągnie mnie do szkółek, mamy jechać do Kraśnicy. Tak sie nie może doczekać ,że we wtorekchce jechać ale teraz jeszcze pewnie nic nie ma.

Makolągwa ładna , lubię ptaszki.

A tu Sierpówka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies