Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Kasia_CS 07:57, 04 maj 2017

Ostro się zawzięłaś na tego lotosa, hihi, pracowita bestia
BasiaLT 12:15, 04 maj 2017

Widzę że zapowiadają się u ciebie konkretne zmiany Fajnie będzie.
gierczusia 14:02, 05 maj 2017

Urszulla napisał(a)
Trzymam kciuki za nową inwestycję
kasja 83 napisała
Elu Ty może i budowy drobnej jesteś-ale jak prawdziwe tornado w ogrodzieLubię rozpierduchy
Basia LT napisała
Widzę że zapowiadają się u ciebie konkretne zmiany Fajnie będzie.

Dziewczynki pozwólcie ,że tak grupowo dawno już się szykowałam...jak ze mnie tornado , to takie z opòźnionym zapłonem zresztą ..to naprawdę było niezbędne..ukryć kompostownik w mikro przestrzeni jest trudno, a i człek by wolał te parę metrasów na roślinne chciejstwa przeznaczyć
Dzięki ,że trzymacie to dodaje mi skryyydeł lepiej niż redbul
No i nieustająco mam nadzieję ,że jednaik fajnie będzie jak se w tej mojej głowisi umyśliłam
gierczusia 14:07, 05 maj 2017

Kacha123 napisał(a)
No, no, no! Lotos będzie! Światowo Trzymam kciuki! Na tą Giardinę to Cię jakoś bardzo wzięło
Monia 81napisała
No to trzymam kciuki aby lotos wyszedł
Kasia CS napisała
Ostro się zawzięłaś na tego lotosa, hihi, pracowita bestia

Tu grupowo w kwestii lotosu,może być ???
Z tym lotosem to były jajca od samego początku jakoś zimą napatoczyłam się na tą fotkę z cud- rośliną w kamiennym korycie..długo już myślałam o rozpirzeniu oczka, i byłam już tuż , tuż ale w głebi duszy czułam ,że to jednak nie jest to..bo miała być taka rynna nowoczesna przy tarasie...mój dom architektonicznie jest raczej klasyczny i choć uwielbiam takie prostokątne minimalistyczne zbiorniki to jakoś mi tu ńie pasował..na dodatek obszar tarasu jest i tak zdecydowanie zbyt duży w stosunku do powierzchni gleby..i jeszcze go miałam powiększać....noo nie..
No i jak zobaczyłam to zdjęcie to już wiedziałam ,że TO JEST TOOOO
A potem..nie wiedziałam co to za roślina i dopiero moja Asieńka KZ zidentyfikowała podejrzanego
A potem już poszło , jak z płatka
Chciałam kupić sadzonkę lotosa , ale w końcu uznałam, że jak szaleć to szaleć i od nasionka a różnice w cenie....kosmos !!! Od 3 zł do 80 zł za jedno !! nasionko...aaa...nie pomyliłam się i dodatkowo nie klknęłam zera..serio...kupiłam więc dwa nasiona za 3 zeta..może to nie będzie wskaźnik nędznej jakości..będę meldować zawsze mogę kupić potem te za 80

Jeszcze je trzeba jakoś spiłować , potem musi wykiełkować......aaaa....wnet doktorat zrobię
gierczusia 14:20, 05 maj 2017

AsiaK_Z napisał(a)
No paczaj jaka rewolucja Będzie bosko, czujeeeeem tooooo
A w czerwcu przyjadę na otwarcie Nowego Mikro Ogrodu

Nooo , ja się już nie umię na Ciebie doczekać a tego lotosa to poganiam jak się tylko da bo chciałabym bardzo ,żeby cosik już w bajorku pływało , jak przyjedzie Matka Chrzestna
gierczusia 14:26, 05 maj 2017

Nallar napisał(a)
W moim wątku czeka na Ciebie oświecenie. ,
Laserowa, przy atramentowej przy "gęstym" wzorze lubi się rozmazywać.

Ewa wielkie dzięki bawiłam się kiedyś decou i myślę ,że to fajna zabawa nie wpadłabym jednak na pomysł ,że jest to tak trwałe,że można to zastosować na zewnątrz a już ten " knif" z przyklenaniem serwetki to już jest mistrzostwo świata..wyższy poziom wtajemniczenia tak po prostu
Laseroooowa ?? Serio ??? A ja się tak wahałam podczas tego pytania , czy na goooopiom nie wylezę bo przy laserowej zaš się martwiłam ,że siė taśma stopi...otttt...
Buziole i jeszcze raz dzięki
gierczusia 14:35, 05 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Tak jak Ty Giardinę, tak ja ostróżki co roku...mają za mokrą miejscówkę u mnie i nie dają rady...ale za łezką nic mi tam innego nie pasi.

Leosia masz??? Ten da radę, spokojnie. U mnie dwa czerwoniaste w zeszłym roku posadziłam na miejsce chorowitek. To też mam nadzieję, że pokażą jakie to zdrowe są

Co Zuza będzie piła teraz jak kałuży nie ma???

Aaaa teraz kumam analogoę giardiny do ostróżek....uhhuummmm próbowałaś ziemię z piaskiem przekopać ?? to oczywiście nie zmieni kwestii tego skąd sié tam wilgoć bierze , ale przynajmniej szybciej przeschnie..noo sama nie wiem...
Tego leosia to chyba mam i za Twoim poleceniem tak mi się coś wydaje mam tam słońce po poludniu..mam nadzieję ,że mu wystarczy..
A Zuza..hmmmm...mam nowych sąsiadów , z którymi mam tą wspólną " plecami " drewutnię .. Wyrąbali zimą całe drewno..do dna..albo lepiej..do gołej ziemi boję siė ,że gdzieś Zuzie norkę zniszczyli..bo jeszcze jej nie wiedziałam

Koryto z wodą i lotosem będzie bardzo chropowate , więc bez problemu sobie wlezie..o to się nie martwię i na liściu popływa
gierczusia 14:38, 05 maj 2017

Kasya napisał(a)
a to oczko sie przenosi na taras ?

że miejsce na roze ?..to dobra wiadomosc

Nooooo nie potrafiė za chiny zrezygnować z kojącego szumu wody na tarasie a miejscówka na róże już siė szykuje na przyjęcie nowego lokatora
Do kompletu mam carex elata aurea i chyba..no nie wiem..jaka szałwia do przodu ???? Muszę pomyśleć a może coś podpowiecie
gierczusia 14:41, 05 maj 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Eluś a jak tam bluszcz? odrasta? Lotos w mikro? Cudny pomysł Buziak

Bluszcz doooopa Gosiu jakby coś tam się pojawiało , ale wydaje mi się ,że już powinien mieć listki..przed domem wygląda jak po tornadzie nawet nie ma jak ławeczki obfocić pogrom....
Nie wiem czy ciąć czy jescze wyczekać.....
Anda 14:52, 05 maj 2017

Z bluszczem to pewnie zrzadzenie losu. Matka Natura chce Cie oszczedzic i daje Ci szanse na pozbycie sie go
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies