Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

...uDany ogród 19:21, 30 mar 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dwa razy kluknelam na ten sam post i trzeba co napisać tutaj.
Oglądałam jeszcze wstecz i widzę że eM się siłuje z pałka z brzegu. A on ma wodery? Bo ja co prawda pałki specjalnie dużo nie mam, ale za to lilie wodne muszę oczyścić na dnie. A widzę, że liście nie zmarzły i już są nowe 10 cm pod wodą ale jest też dużo przegniłych. Więc też mnie czeka czyszczenie w przyszłym tygodniu ma być ciepło.

Jeszcze raz zdrowia życzę

Elu niestety ani razu staw nie zamarzł, by móc go wykosić kosą spalinową jak co roku.
Siłuje się z brzegu, bo mu pękł ponton, a łódki jeszcze nie mam bo uparłam się na drewnianą, a tych jak na lekarstwo
M wodery, ale nie ma szans wejść do wody jest bardzo zimna, a poza tym tam jest ponad 3 metry głębokości, więc sama rozumiesz Moje lilie już na górze same sobie radzą nigdy ich nie obrywałam, ale może jak będziemy mieć łódkę to się zmieni
...uDany ogród 19:01, 30 mar 2020

Do góry
Dwa razy kluknelam na ten sam post zobacz jeszcze na stronę wcześniejszą zmieniłam wpis pytam o czyszczenie stawu.
Widzę, że już masz wodę. U nas sucho bardzo sucho
Grzebałem wczoraj w ziemi sądziłam lilie i sucho.
...uDany ogród 18:42, 30 mar 2020

Do góry
Dwa razy kluknelam na ten sam post i trzeba co napisać tutaj.
Oglądałam jeszcze wstecz i widzę że eM się siłuje z pałka z brzegu. A on ma wodery? Bo ja co prawda pałki specjalnie dużo nie mam, ale za to lilie wodne muszę oczyścić na dnie. A widzę, że liście nie zmarzły i już są nowe 10 cm pod wodą ale jest też dużo przegniłych. Więc też mnie czeka czyszczenie w przyszłym tygodniu ma być ciepło.

Jeszcze raz zdrowia życzę
Ogród bez reguł 18:01, 28 mar 2020

Do góry
Wiąz JH

kiełkuje rukola

wychodzą lilie

i fiołki dla Tarci
Tu narazie jest ściernisko... 20:13, 27 mar 2020

Do góry
Pola napisał(a)
U mnie też zimno, od jutro troszkę cieplej, więc może coś się ogarnie, ale za tydzień znowu zimno.
Brrrrr chodź pogoda mogłaby nas rozpieszczać. W Ciebie pięknie drzewa już kwitną.

Jolu przez to że tak wszystko szybko ruszyło to mam ogromne straty. Dzisiaj pierwsza noc bez mrozu ale poprzednie 5 pokazały pazurki. Mam totalnie zmrożone laurowiśnie, serduszki, lilie. Tulipany te najwcześniejsze leżą i chyba nie ma szans żeby wstały. O kwitnących drzewach czy magnoliach to już nawet nie wspomnę. Wszystko czarne.

Dzisiaj podlewałam bo sucho okropnie. Na przyszły tydzień znowu zapowiadają przymrozki co mnie bardzo martwi. Wszystko tak ładnie przezimowało to teraz padnie. Szkoda.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:08, 27 mar 2020

Do góry
wronada napisał(a)
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie i jestem zachwycona. Masz naprawdę bardzo pięknie.
Lilie w oczku -pozazdrościć. Jak je uprawiasz, że tak się rozrosły? Wnusia słodziutka. Moje już duże. Najstarsza ma prawie 18 lat, ale pamiętam jak była taka jak Twoja. To są najpiękniejsze chwile.
Pozdrawiam

Wnusią jesteśmy zachwyceni
Grzybienie to sprawdzone stare odmiany mam dwie i one mi się sprawdzają
Miło mi, że Ci u mnie pasuje
Jeżówkowe-Love 10:07, 27 mar 2020

Do góry
Lilie

Zawilec ma pączki
Ogród bez reguł 19:03, 25 mar 2020

Do góry
Lilie już na całego pchają się na świat. Irysy syberyjskie pięknie pokazują swoje szablaste liście, a narcyzy - pąki kwiatowe

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:17, 24 mar 2020

Do góry
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie i jestem zachwycona. Masz naprawdę bardzo pięknie.
Lilie w oczku -pozazdrościć. Jak je uprawiasz, że tak się rozrosły? Wnusia słodziutka. Moje już duże. Najstarsza ma prawie 18 lat, ale pamiętam jak była taka jak Twoja. To są najpiękniejsze chwile.
Pozdrawiam
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 00:48, 24 mar 2020

Do góry
Róże wszystkie w dość zaawansowanym stadium - co ciekawe dziś widzialam w połowie rozkwitniętą forsycję - taka mini nagroda po ponad tygodniowym pobycie w domu

Ku mojej radości żyje wilczomlecz Bonfire - a już myślałam, że mi zmarniał

Wszystkie moje hortki pociachane:

Lilie już powyłaziły:

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:38, 22 mar 2020

Do góry
Pochowałam lilie do szklarni

Miłkowo - sezon 2016-2022 18:31, 20 mar 2020

Do góry
ciemierniki siewki, dorodne i bujnie kwitną
dziś sporo nowych siewek zobaczyłam, niech rosną gdzie chcą
buksy widać jakie są

lilie martagon totalnie mnie zaskoczyły, już?

szafirki też atakują

Zieleń, drewno i antracyt 19:14, 18 mar 2020

Do góry
Budzą się kolejne maleństwa.

Niektóre w miejscach wyjątkowo nieprzyjaznych.

Lilie chyba polubiły mój ogród
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:37, 17 mar 2020

Do góry
Ucierpiały te na zewnątrz, jakby zwiędły. Odbiją, się przytnie.
W namiocie ok. Kordyliny ok. Lilie wypuszczają już - tez ok.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:15, 16 mar 2020

Do góry
No to nie siedze w domu tylko chodze do pracy i obijam sie po katach. Dzis mylam klocki Lego bleeee nuuuuda

No ale potem do ogrodu i dzis bylo juz w krotkim rekawku. Troche odchwascilam, ochyscilam jedna skrzynie i przesadzilam cisy. Wyladowaly przed kompost, beda go oslaniac przed wiatrem, robic cien i ozdabiac.
Posadzilam tez kilka roslinek w murku od oczka wodnego. Od sasiadow dostalismy lilie wodne i juz rosna w oczku. Emus wyrownal troche teren i przesadzil jablonke. Teraz pracuje nad drozka od tarasu do oczka

ziemia powoli obsycha i niedlugo bede wyznaczac nowa rabate. Zastanawiam sie czy ja wzdloz calej sciezki zrobic czy tak od polowy i ewentualnie kiedys tam przedluzyc.

rabarbar niedlugo bedziemy jesc

a ten musze przesadzic

now iem, ze rabarbar przesadza sie jesienia ale on chalupe przepiorka do jesieni wywroci do gory nogami. Mam nadzieje, ze mu nic nie bedzie

zamiast kwiatkow dzis ksiezniczka na ziarnku grochu

a kwiatkom musze jutro fotki porobic, dzis tylko pracowalam
Ogród bez reguł 17:49, 14 mar 2020

Do góry
Rany, jaki cudny dzień Cały czas świeci słońce, wiatru praktycznie nie ma Spędziłam parę godzin w ogrodzie Ale mi dobrze

Posiedziałam trochę na słonku, grzejąc się jak kot Ostatnio bardzo mi tego brakowało.

Zrobiłam prawie setkę zdjęć

No i trochę podziałałam ogrodowo:
- przesadziłam budleję Black Night spod muru na drugą stronę, w żywopłot. Może tam wreszcie pokaże, na co ją stać,
- posadziłam kalinę bodnantską Charles Lamont,
- posadziłam do wielkiej donicy wawrzynka, coby bezpiecznie doczekał nowej rabaty,
- również do donic posadziłam ciemierniki - 3 orientalne, 3 Niger i 1 czerwonawy, 3 lilie martagony

Zieleń, drewno i antracyt 17:03, 12 mar 2020

Do góry
Do kwitnienia zbierają się też doniczkowe maleństwa, a targowe lilie już nie mogą się doczekać wyprowadzki z warzywnika

i na koniec bardzo miła niespodzianka - obudziła się Rutewka Delavay'a
Zielony AZYL 16:45, 12 mar 2020

Do góry
AnnaMS napisał(a)
O, wzięłaś się do pracy w sobotę, ja też Ach te lawendy, kusisz krokusiki w tych kamyczkach urocze
Jutro jadę do Ob. zobaczę czy są jeszcze Ciemierniki, lilie i liliowce.

Aniu kuszę lawendą i pamiętam o niej dla Ciebie
Ogród bez reguł 08:01, 12 mar 2020

Do góry
kwartet napisał(a)
Ja dzjsiaj same sukcesy . dalie zadoniczkowane a bylo tego nie malo i lilie tez zadoniczkowane muszę bo nornice i jeszcze taka radość mnie spotkała.

Co za zapasy!
Dalie mam cały czas w doniczkach. Myślisz, że zadołować je już można?
Ogród bez reguł 21:09, 11 mar 2020

Do góry
kwartet napisał(a)
Ja dzjsiaj same sukcesy . dalie zadoniczkowane a bylo tego nie malo i lilie tez zadoniczkowane muszę bo nornice i jeszcze taka radość mnie spotkała. mój kochany pan ziemiowo qupowu mnie nawiedził. A na zakończenie podreptalam do slepu i się zdziwilam mocno

niektorzy wykupuja wszystko ze spozywczakow a Kwartecikowa napadla na producenta obornika to sie nazywa robienie zapasow
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies