Moje jaskółki
Tu zdjęcie nieostre, bo się spieszyłam i źle ustawiłam.
A tu jeden z powodów, dlaczego potrzebowałam nowego miejsca do siedzenia
/ dwie stołowniczki /.
Jadę ze wsi jestem bardzo wkurzona wczoraj musiał być spory przymrozek każda roślina która miała młode listki obmarzla.
Magnolia w katastrofalnym stanie
Basiu, masz rację, choć uprawiałam dziś slalom: na rabaty i pod daszek itd.
A moje pranie " przeszło " kilkakrotne płukanie i suszenie
Ale niech pada
Dla Bogusi
Paczka doszła. Mam mieszane uczucia. Śmiałek jest ogromny. Można dzielić. Naparstnice dziś większe widziałam za te pieniądze. A cała reszta, to miały być duże sadzonki
Na pocieszenie. M się postarał i z patyków wyczarował. Będzie pyszne czerwone winogrono.
Super że się udało ustawić strumień i woda nie ucieka, u mnie nawet przez parowanie z kamienia nie ubywa deszcz trochę uzupełnienia. W oczekiwaniu na drzewo.
Miałam ci ja takiego buka Przewrócił mi się pod jesień, miał ponad 10 lat, ryczałam okropnie. Odchorowałam temat i na pewno znów go kupię.
Nie zazdroszczę tych reklamacji. Z korą też miałam ostatnio wtopę, kupiłam jeden worek na próbę, pełno jakichś jasnych patyków było w środku, masakra. Kiedyś Athena była ładną korą, nie wiem jak teraz...
Co do róż to New Dawn ma faktycznie bardzo dobre opinie. Jakiś czas temu też robiłam do niej podejście ale miałam pomyłkę
Czytając jak pakują rośliny, chyba się troszkę wstrzymam z zakupem hortensji, teraz mają najbardziej kruche przyrosty - sama własnym tyłkiem przy plewieniu zniszczyłam sobie kilka Zachorowałam na Great Star
A dziś urodziny mojej córci, bardzo prosiła, żebym na ogrodowisku pokazała jej zupełnie nieogrodowiskową pracę wszystko od A do Z wymyśliła i zrobiła sama a ja się cieszę, że dzieci potrafią się jednak jeszcze bawić kartonem i innymi szpargałkami
Natalciu wszystkiego najlepszego i fajnego życia Ci życzę
czekam z niecierpliwością na szałwię, bo wszystkie jak szalone, pąków mają mnóstwo
przed chwilą było gradobicie, a tuż po burzy moim oczom ukazał się z nad komputera taki widok za oknem - to chyba w nagrodę za tą dzisiejszą brzydką pogodę