Zagajanka
21:33, 31 maj 2019

Wiosną się okaże. Trzymam kciuki, by była chociaż biała, jak nie Alba Lennei, to niech będzie Alba Superba

Z ilości majowych deszczy chyba jesteś zadowolona? U nas lało i lało... Trawnik ładnie się odbudował, roślinki podrosły, a za to połowa róż teraz stoi we rdzy, eehhh.
Najgorzej w tym roku wyglada Pashmina, ta pod wykuszem co w zeszłym roku w ogóle nie chorowała. Jak jej oberwę liscie, to bedzie całkiem łysa, ale oprysk bez tego chyba nie ma sensu. Sceptere'd Isle i Ascot też mocno w rdzawych kropeczkach... Na innych krzaczkach pojedyńcze kropki - chodzę, obrywam.
Williama chyba będziesz musiała wymienić - czytam u Ciebie, że ten odrost to może być dzik?
Jedynki dolne zaliczone i nawet w miarę szybko to poszło. Pomarudziła stosunkowo niedługo i oby tak dalej z kolejnymi

Zara coś nowego wstawię - jakoś od miesiaca nie miałąm ani weny, ani pogody, ani czasu na robienie przyzwoitych zdjęć. Dzisiaj dopiero wyszłam z aparatem do ogrodu.
Pokaż fotkę przy okazji