Gabrysiu - sama jestem ciekawa co z moich siewek urośnie.. jak fajne będą to masz u mnie kilka już zaklepanych. Ja też zbieram skorupki z jajek.. z powodu cholesterolu teraz jajek używamy praktycznie zero, to ..skorupki na wagę złota
Agata - nie powiem ci czy drogo.. ciemierniki ogólnie są drogie. Za moje ciemierniki na giełdzie dawałam 25 zł, za pełen nie pamiętam i pełne były sadzonki mniejsze.
Sebek na tej uczelni na której ja pracuję to stypendium Rektora czyli za wyniki w nauce i osiągnięcia to najwyższe jest 1000,- zł. to chyba warto się uczyć ale do tego trzeba koniecznie dodać jakieś osiągnięcia i to sporo i w dodatku nie muszą być naukowe, mogą być artystyczne czy sportowe.Jak jest dużo osiągnięć to nawet może być troszkę niższa średnia.
Ostatnio czytałam artykuł Danusi https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/407-modna-rabata-w-ognistych-barwach
Mocno się zastanawiam nad nią, pasowałaby przy tujach, na wprost wjazdu na posesję, którą Łukasz projektował, choć kawałek tak zrobić. A to dlatego, że mam Kanny w dwóch kolorach, młodą trytomę - 12 sadzonek czeka w domu do wiosny, rudbekię, którą bardzo lubię, liliowce w kolorach pomarańczowej cegły, dalie zółte, nachyłki. Rabata by łączyła słoneczne barwy z czerwienią. Do tego z tyłu jakieś Miskanty dać Cały dzień jest tam słońce.
Cały czas się nad tym zastanawiam i cały czas boję się tej rabaty. Do tego sezonowo pelargonie wsadziłabym na rabatę. I z brzegu bordowe żurawki.
Sebek każe wysadzić berberysy od gracków, a one tak mi się tam podobają. W tym roku zostaię, martwić się będę za rok.
Poszukałem i znalazłem - 350 albo 250 w zależności od zajętego miejsca... Cóż... Na przejazd do Zakopanego starczy, może jeszcze na kawę, ale o pobycie nie ma mowy... Wniosek? Nie opłaca się uczyć Chciałem napisać coś więcej, ale na tym skończę
Sebku, na tej rabacie na razie nie będzie rewolucji, mam do ogarnięcia inne. Berberysy dopiero posadziłam jesienią. Pozwolę im i miskantem w tym roku pomieszkać razem. To eksperyment. Potem się zastanowię, co dalej. zawsze mogę dać berberysy na niższe piętro, albo na rabatę ognistą, którą planuję. Czas pokaże.
No i pięknie.
Z matmy już nie musisz mieć piątki w takim razie.
A tak z ciekawości - czy za dobre wyniki w nauce można na dziennych studiach dostać stypendium z uczelni? Za komuny tak było, jak się miało średnią ok. 4,0 chyba, albo powyżej.
3 z matmy... Madżenie Statystykę mam w drugim półroczu - rachunkowości nie sprawdzałem, ale tęsknię za tym księgowaniem Wolałbym cały czas księgować bilanse czy zestawienia obrotów i sald niż robić całki Choć pewnie piszę tak dlatego, że egzamin na technika mi dobrze poszedł
Tak w ogóle kusi mnie Gardenia w tym roku i szczerze wybrałbym ją zamiast nart, a z drugiej strony Mama mnie wygania na ogrodowiskowe narty... No i znalazłem się między bułką, a zakąską Narty są świeżo po sesji i mój nastrój może być różny - do Gardenii zdążę ochłonąć
Sebek wpadłam na powtórkę rewolucji Niesamowita zmiana
Hi hi ja prawo zdawałam uwaga!!! 25 lat temu!!!!!!!
I do tej pory pamietam ten egzamin, i też miałam 5 teczke a z matmy, ktora uwielbialam w liceum ledwie 3 ... Zatem bez obaw, byleby do przodu statystyka i analiza finansowa będzie duuuużo fajniejsza a na rachunkowości będziesz brylował