Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Lawendowy zawrót głowy 11:21, 14 sty 2015

Do góry
Sebek tak z L cena mnie równiez zaskoczyła ale myslałam, ze one takie wartosciowe hihi dzieki za linki juz czytam
Lawendowy zawrót głowy 10:29, 14 sty 2015

Do góry
To ten z L.? Drugi rok się na nie czaję, ale zawsze wydają mi się te sadzonki nieadekwatne w stosunku do ceny... Po za tym gdzie mam to upchnąć?

Poczytaj o nich tu
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/279-ciemierniki-gwiazdy-przedwiosnia
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/133-zwiastuny-wiosny-ciemierniki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/466-ciemiernik-helleborus

Miłej lektury
Moja codzienność - ogród Oli 20:33, 13 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Byłoby bosko! Tylko współczuję wycinania tych kwiatostanów... Ale co to dla Ciebie?

kwiatostany to pikuś
jeden głosik za dziękuję za opinię
Moja codzienność - ogród Oli 20:28, 13 sty 2015

Do góry
Byłoby bosko! Tylko współczuję wycinania tych kwiatostanów... Ale co to dla Ciebie?
Miejsko & sielsko 20:24, 13 sty 2015

Do góry
To ja też macham!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:24, 13 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
No to jesteśmy umówieni

Jeśli chodzi o dobrą organizację to jesteś w czołówce osób, które znam Zatem samoocena niech Ci wzrośnie

. Gdybyż było inaczej, to po słowach Sebka nie może być inaczej. Zatem ... .
Ogródek Iwony 14:48, 13 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ostatnio czytałam artykuł Danusi
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/407-modna-rabata-w-ognistych-barwach
Mocno się zastanawiam nad nią, pasowałaby przy tujach, na wprost wjazdu na posesję, którą Łukasz projektował, choć kawałek tak zrobić. A to dlatego, że mam Kanny w dwóch kolorach, młodą trytomę - 12 sadzonek czeka w domu do wiosny, rudbekię, którą bardzo lubię, liliowce w kolorach pomarańczowej cegły, dalie zółte, nachyłki. Rabata by łączyła słoneczne barwy z czerwienią. Do tego z tyłu jakieś Miskanty dać Cały dzień jest tam słońce.
Cały czas się nad tym zastanawiam i cały czas boję się tej rabaty. Do tego sezonowo pelargonie wsadziłabym na rabatę. I z brzegu bordowe żurawki.
Sebek każe wysadzić berberysy od gracków, a one tak mi się tam podobają. W tym roku zostaię, martwić się będę za rok.

Zrób, zrób bo mnie też coś takiego chodzi po głowie. Chętnie zobaczę u ciebie . Bo u mnie na pierwszy ogień idzie przedogródek.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 14:37, 13 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Pozdrawiam serdecznie wszystkie ogrodniczki

Dziękujemy Sebuś
Machamy równiez
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:39, 13 sty 2015

Do góry
Cóż, tysiąc jest juz całkiem w porządku Ile roślin byśmy za to kupili!
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:06, 13 sty 2015

Do góry
Gabrysiu - sama jestem ciekawa co z moich siewek urośnie.. jak fajne będą to masz u mnie kilka już zaklepanych. Ja też zbieram skorupki z jajek.. z powodu cholesterolu teraz jajek używamy praktycznie zero, to ..skorupki na wagę złota

Agata - nie powiem ci czy drogo.. ciemierniki ogólnie są drogie. Za moje ciemierniki na giełdzie dawałam 25 zł, za pełen nie pamiętam i pełne były sadzonki mniejsze.

Sebek - nie wszytko dorodne.....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 01:57, 13 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Poszukałem i znalazłem - 350 albo 250 w zależności od zajętego miejsca... Cóż... Na przejazd do Zakopanego starczy, może jeszcze na kawę, ale o pobycie nie ma mowy... Wniosek? Nie opłaca się uczyć Chciałem napisać coś więcej, ale na tym skończę

Sebek na tej uczelni na której ja pracuję to stypendium Rektora czyli za wyniki w nauce i osiągnięcia to najwyższe jest 1000,- zł. to chyba warto się uczyć ale do tego trzeba koniecznie dodać jakieś osiągnięcia i to sporo i w dodatku nie muszą być naukowe, mogą być artystyczne czy sportowe.Jak jest dużo osiągnięć to nawet może być troszkę niższa średnia.
Ogródek Iwony 00:20, 13 sty 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Iwonko, ja myślałam, zę tą ognistą rabatę to Ty już zagospodarowałaś. Będzie jeszcze jedna?

Ostatnio czytałam artykuł Danusi
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/407-modna-rabata-w-ognistych-barwach
Mocno się zastanawiam nad nią, pasowałaby przy tujach, na wprost wjazdu na posesję, którą Łukasz projektował, choć kawałek tak zrobić. A to dlatego, że mam Kanny w dwóch kolorach, młodą trytomę - 12 sadzonek czeka w domu do wiosny, rudbekię, którą bardzo lubię, liliowce w kolorach pomarańczowej cegły, dalie zółte, nachyłki. Rabata by łączyła słoneczne barwy z czerwienią. Do tego z tyłu jakieś Miskanty dać Cały dzień jest tam słońce.
Cały czas się nad tym zastanawiam i cały czas boję się tej rabaty. Do tego sezonowo pelargonie wsadziłabym na rabatę. I z brzegu bordowe żurawki.
Sebek każe wysadzić berberysy od gracków, a one tak mi się tam podobają. W tym roku zostaię, martwić się będę za rok.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:07, 12 sty 2015

Do góry
Poszukałem i znalazłem - 350 albo 250 w zależności od zajętego miejsca... Cóż... Na przejazd do Zakopanego starczy, może jeszcze na kawę, ale o pobycie nie ma mowy... Wniosek? Nie opłaca się uczyć Chciałem napisać coś więcej, ale na tym skończę
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:56, 12 sty 2015

Do góry
Nie mam ani jednego ciemiernika... Zawsze albo za drogie były albo brzydkie... Nie to co Twoje - wszystko w tym ogrodzie musisz mieć takie dorodne?
Ogródek Iwony 21:55, 12 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Rabata wyszła świetnie, niesamowite, że kilka miesięcy temu był tam jeszcze taki busz - za kilka miesięcy będzie kolejny, bo po pierwsze dałaś dobrą ziemię, a po drugie rośliny będą już ukorzenione - no chyba, że rewolucję na wiosnę zrobisz

A berberysy z miskantów wysadź automatycznie wiosną, bo Ci je zjedzą To som potfffory!

Sebku, na tej rabacie na razie nie będzie rewolucji, mam do ogarnięcia inne. Berberysy dopiero posadziłam jesienią. Pozwolę im i miskantem w tym roku pomieszkać razem. To eksperyment. Potem się zastanowię, co dalej. zawsze mogę dać berberysy na niższe piętro, albo na rabatę ognistą, którą planuję. Czas pokaże.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:46, 12 sty 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)

No i pięknie.
Z matmy już nie musisz mieć piątki w takim razie.
A tak z ciekawości - czy za dobre wyniki w nauce można na dziennych studiach dostać stypendium z uczelni? Za komuny tak było, jak się miało średnią ok. 4,0 chyba, albo powyżej.

Nadal te stypendia są, średnia powyżej 4.0 albo szczególne osiągnięcia dają na nie szanse Tyle, że od drugiego roku
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:24, 12 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Całki będę pisać w czwartek, a za niecały miesiąc egzamin... Już trzęsę nogami

Za to dziś zaliczyłem prawo, na horyzoncie pojawiło się 5

No i pięknie.
Z matmy już nie musisz mieć piątki w takim razie.
A tak z ciekawości - czy za dobre wyniki w nauce można na dziennych studiach dostać stypendium z uczelni? Za komuny tak było, jak się miało średnią ok. 4,0 chyba, albo powyżej.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:18, 12 sty 2015

Do góry
3 z matmy... Madżenie Statystykę mam w drugim półroczu - rachunkowości nie sprawdzałem, ale tęsknię za tym księgowaniem Wolałbym cały czas księgować bilanse czy zestawienia obrotów i sald niż robić całki Choć pewnie piszę tak dlatego, że egzamin na technika mi dobrze poszedł

Tak w ogóle kusi mnie Gardenia w tym roku i szczerze wybrałbym ją zamiast nart, a z drugiej strony Mama mnie wygania na ogrodowiskowe narty... No i znalazłem się między bułką, a zakąską Narty są świeżo po sesji i mój nastrój może być różny - do Gardenii zdążę ochłonąć
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:09, 12 sty 2015

Do góry
No to jesteśmy umówieni

Jeśli chodzi o dobrą organizację to jesteś w czołówce osób, które znam Zatem samoocena niech Ci wzrośnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:41, 12 sty 2015

Do góry
Sebek wpadłam na powtórkę rewolucji Niesamowita zmiana

Hi hi ja prawo zdawałam uwaga!!! 25 lat temu!!!!!!!
I do tej pory pamietam ten egzamin, i też miałam 5 teczke a z matmy, ktora uwielbialam w liceum ledwie 3 ... Zatem bez obaw, byleby do przodu statystyka i analiza finansowa będzie duuuużo fajniejsza a na rachunkowości będziesz brylował
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies