Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:46, 08 maj 2019

Do góry
fakt "salonów" tutaj nie uświadczysz ale jam człek gór i lasów więc jest jak jest

z żółtymi końcówkami to sosna czarna Goldfingers

Lawendowy zawrót głowy 15:40, 08 maj 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
Jola cudna wiosna, porządek aż w oczy boli!!
cmokam

A to tak jak u mnie coś mnie bolą oczy i do okulisty się wybieram. Tulipany cieszą oczy jeszcze stoją ))buxiaki

Lawendowy zawrót głowy 15:36, 08 maj 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Cześć Jola!
Piękne zdjęcia! Piękna wiosna

Macham!

Hej kochana miło Cię widzieć )) wiosna w pelni tylko zimno coś się zrobiło trochę )

Lawendowy zawrót głowy 15:34, 08 maj 2019

Do góry
Kindziu magnolie moja miłość hihi szkoda ze tak szybko znikają ale Genie mnie zaskoczyła jeszcze dziś ma kwiaty a ponoć jak ma ochotę to jeszcze w lipcu kwitnie . Jak wcisnę to będę jeszcze kupowała ♡♡♡♡

Małgosiu hihi ściskam równiez . Dziękuję kochana ♡♡♡

Beatko_m witaj kochana dawno się nie widzialysmy . Musze zajrzeć koniecznie do Ciebie . Buziam mocno dziękuję bardzo ♡♡♡

Ryśka Renatko kochana taki mały metraż nie trudno ogarnąć ale nie ma co się przemeczac. Foty zawsze przełamuja . U Ciebie tez rąk zimno brrrr dziś u mnie był minus w nocy .

Mała Mi Anka haa bez jaj ♡♡♡♡ FudUs macha )))

Majówka na Majówce 15:07, 08 maj 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Monia, no ja Ci powiem, że Ty już kawał ogrodu masz! W szerokich kadrach tego tak nie widać, bo rabaty nikną przy tych połaciach trawnika ale z bliska jak najbardziej.
Tak mi przyszło do głowy, że mniej więcej w połowie działki aż się prosi o jakąś małą architekturę - jakąś altanę lub placyk wypoczynkowy, z elementem wodnym albo z ogniskiem. Coś co byłoby wysunięte nieco na środek i dzieliłoby przestrzeń. Może tam gdzie masz ten mini zagajnik (brzozowy???). Muszę wrócić do planów bo już nie pamiętam co i jak tam było. Pamiętam tylko, że musisz mieć w miarę prosty przejazd przez działkę.

Właśnie w celu podzielenia przestrzeni i złamania tego pasa trawy posadziłam strzępka, on na razie jest mikrusem i ginie w tle. Na zdjęciach tego nie widać, ale w rzeczywistości wszerz jest tylko 16,5m czyli wcale nie tak dużo, zakładając, że przez środek musi być ok 5m przejazd.
Aktualnie miejsce na ognisko jest za zagajnikiem brzozowym co nie znaczy, ze musi tam zostać
Podmiejski ogródek 15:04, 08 maj 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
A teraz będzie rabata lipowa.
pomyślałam ją jako leśną, więc z natury ma być trochę bałaganiarska.

Myślałam sobie naiwnie że będę orginalna planujac rabatę z lipa w roil głównej
A tu proszę co ja widzę? Co to za lipa I ile ma lat? Czy to jakaś odmianowa mi marzy się jakaś kompaktowa tzn. tak do 10 m,
o pokroju owalnym, może mi coś podpowiesz?

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:01, 08 maj 2019

Do góry
a dzisiaj już tak

Tajemniczy Ogród 14:42, 08 maj 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Chcesz powiedzieć, że Staś zrobił tylko 3 foty???

Hahaha, Kasiu, jak zawsze w sedno Oczywiście, że zrobił tysiąc, samą białą serduszkę biegał ze trzy razy focić, bo a to palec wszedł w obiektyw, a to w rozpędzie nieostre. To struś pędziwiatr jest. W jednym miesiącu zaliczył złamanie palca i szycie głowy Ale już wie, że selekcję zrobić musi, bo mi zapycha kompa
Kłopoty - problemy z trawnikiem 14:25, 08 maj 2019

Do góry
Dzień dobry,

zwracam się z prośbą o pomoc w ratowaniu trawnika.
Rok temu (dokładnie w maju), założyłem nowy trawnik (kilka ton nowej ziemi, agrowłóknina, częste podlewanie itp itd). Wszystko było pięknie, trawka rosła bardzo ładnie ale niestety nie była zbyt gęsta. Po pierwszym koszeniu, utraciła swoje walory i można powiedzieć, że na tym zakończyłem poprzedni sezon.
W tym roku postanowiłem pomóc trawie, nawozem Substrala - 100 dniowy.
Trawa wystrzeliła. Niestety efekt jest nieregularny.

Widok ogrodu z okna w kuchni (proszę nie zwracać uwagi na płot - jestem w trakcie przebudowy )

Tak wygląda w najlepszym miejscu:

A tak w najgorszym:

Podlewam dość srogo, miejsce jak widać jest nasłonecznione [nie cały dzień - tak do godziny 15].
W związku z tym, że część ogrodu wygląda tak jak bym tego oczekiwał, bardzo proszę o pomoc w przywróceniu blasku, reszcie trawnika.

Pozdrawiam
Paweł
Ogród do odnowy 14:24, 08 maj 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Czytam u Andy, że nabyłaś nowego kuklika...chyba w tym samym czasie się do nas
uśmiechał mam go i ja...jest bardzo fotogeniczny, nowe oczko czy Ty wiesz ile to czasu i pracy zabiera

Nie mam siły, ale jakaś woda będzie Miałam staw to wiem ile to pracy, potem były tylko kręgi - woda była jak napadało

TAR napisał(a)
oj tam, nie strasz dziewczyny wcale nie zabiera. jesienia wylac, wiosna nalac i od czasu do czasu czyms sypnac. tez mnie straszyli robota i wylegarnia komarów, nic podobnego. za to jest przyjemne plumkanie wody i łaznia dla ptaków

Co mam sypać? i jak jesienią wodę wylać? wiaderkiem? to dopiero mnie straszysz. Są przecież jakieś rośliny utrzymujące wodę w stanie życia

edit - poczytałam u Ciebie

Ogród do odnowy 14:17, 08 maj 2019

Do góry
Na targu kupiłam takiego czerwonego, pełnego - oprzeć się mu nie mogłam. Dziś czytając wątek Andy oglądałam cytowane przez Nią roślinki. Wyszło mi, że to kuklik chilijski 'Mrs Bradshow' Geum chiloense ?

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 14:13, 08 maj 2019

Do góry
krzysztofszykowny napisał(a)
Znalazłem w necie taki produkt, ktoś stosował go? Skuteczny? Niby nowość i jedyny na rynku środek do bukszpanów przeciw szkodnikom.

Kupiłem i zobaczę czy coś daje.

Mnie pani w sklepie ogrodniczym powiedziała, że to jest ten sam Polysect, który wcześniej kupowałam (długodziałający), tylko nazwę mu zmienili. Widać ćma robi karierę (i daje szansę na zarobek)
Majówka na Majówce 13:58, 08 maj 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)
Majówka na Majówce

Szerokie kadry, żeby nie było, ze samo przyzwoite pokazuję (Agatko, do Ciebie piję )

Nie wiedzieć czemu też sobie pomyślałam, że to może jakaś aluzja do mnie jest czy cuś ... .
A te Twoje szerokie kadry robią wrażenie. Przestrzeń, przestrzeń i jeszcze raz pieniądze . Które trzeba wydać na zagospodarowanie takiej przestrzeni .
Ale i tak już masz ładnie i tyle drzew, co to u mnie w zasadzie żadnego konkretnego.
Ogród z koniczynką 13:41, 08 maj 2019

Do góry
A tu świeżo posadzona kalina koralowa...kiedy ona urośnie?
Ogród z koniczynką 13:41, 08 maj 2019

Do góry

tiarelki od Sylwii...
Ogród z koniczynką 13:39, 08 maj 2019

Do góry
Ogród z koniczynką 13:39, 08 maj 2019

Do góry
Moja wiosna w przydomowym rozkręca się lepiej niż na działce.
Ogród tkany marzeniami 13:35, 08 maj 2019

Do góry
I buksiki z rabaty przy furtce. Dopiero jak zrobiłam zdjęcia zobaczyłam, że mają jakieś małe brązowe plamki na starych liściach. Czy to podmrożenie czy jakieś inne paskudztwo? Miałam nadzieję, że wreszcie okiełzałam tę rabatę.

Ogród tkany marzeniami 13:31, 08 maj 2019

Do góry
Aby nie było za fajnie coś mi powyrywało dziury w tym okrągłym trawniczku. Wygląda to jakby ktoś włożył dosyć gruby pręt, a potem gwałtownie go wyjął. Trochę podejrzewam szpaki, bo buszowały wcześniej u sąsiadów gdzie był wyrównywany teren.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies