Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:57, 05 maj 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Mam i jesienne białe i różowe, ale te wiosenne uwielbiam. Tylko trzeba mieć ana uwadze,że się sieją.
Teraz główki przewiesiły umęczone deszczem.

Właśnie widziałam w szkółce i aż pobiegłam do moich sprawdzić czy kwitną. No ale przecież moje to jesienne A w takim razie wiosenne czy są tak samo wysokie jak jesienne? Chyba nie... Posadziłabym koło altany przed jesiennymi. Co myślisz? Zawilce to dla mnie zupełna nowość Ale piękna nowość Podobnie jak ciemierniki.
Anitka coś mi runianka od ciebie żółknie... Ma nowe przyrosty, ale nie jest tak ciemno zielona, jak była na wiosnę
Poczytałam o twoich zmaganiach z początku ogrodu z wisterią. Moja pergola okazuje się trudna do przeniesienia i ostatnie olśnienie to obsadzenie ją wisterią właśnie. Niebieska pasowałaby do srebrnych świerków bo przy altanie mam białą. Jak myślisz da radę na tej pergoli? Wsadziłabym dwie po bokach, żeby było symetrycznie.
Moja działka na Dębowym Lesie 11:56, 05 maj 2019

Do góry
Inne tulipany śmiesznie przekwitają

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:56, 05 maj 2019
Do góry
Anitka napisał(a)

To też moja kolorystyka

Mniam
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:56, 05 maj 2019

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Już nie wiem co napisać, cuda takie pokazujesz

Basiu cuda to ty pokazujesz.
Deszczowo dzisiaj.

Czubajkowy Ogród 11:54, 05 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

Aniu, dziękuję za zainteresowanie Działkowa majówka już się dla mnie skończyła niestety. To był najpiękniejszy tydzień roku Mimo, że zimny w dużej mierze, wietrzny a bez opadów.
Zrobiłam tyle, ile dałam radę, ćwicząc się w nowym myśleniu - nie muszę. Oj, trudne to ...
Aniu, dla Ciebie kwiatek

To fajnie,że majówko, pomimo chmurzastej pogody udała się.
Dziękuje za ślicznego kwiatka.To kuklik ?
Czubajkowy Ogród 11:52, 05 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Wczoraj na rabacie znalazłam takiego grzyba:

Według atlasu to smardz stożkowaty - jadalny, ale pierwszy raz widziałam to dziwo i nie odważyłam się na konsumpcję Może z czasem będzie ich więcej?

To smardz.Są pyszne.
Z jajecznicą nawet
Moja działka na Dębowym Lesie 11:51, 05 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

Prześliczne zdjęcie

Dziękuję Dorotko

Fionkowe igraszki

Moja działka na Dębowym Lesie 11:48, 05 maj 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
Przyjemnie u Ciebie poogladać

Dziękuję bardzo
Czy po przekwitnieniu przycinacie smagliczkę ?
Moja jakoś się powyciągała.I zastanawiam się czy może ją potem przyciąć .Ale na ile ?

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:46, 05 maj 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dzisiejszy dzień minał nam pod hasłem Oczko
Najpierw wełna szklana, coby sie gryzonie do folii nie dobrały od spodu

folia do oczek

a ponieważ nie zniosłabym tego koloru to na wierzch jak poprzednio folia budowlana , podwójnie

Ciekawe czy w moim oczku jest taka wełna? Właśnie zrobiłam podsumowanie moich 19 lat z oczkiem ale takich fotek niestety nie mam. Dobrze, że daliście czarną folię, jak zerkniesz na moje fotki to zobaczysz tragizm takiej niebieskości

jedna strona prawie gotowa

Jesteście niesamowici z tymi pracami Oczko wygląda jakby ze dwa lata już tam było. Masz wizję i szybciutko ją realizujesz. Zazdroszczę
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:44, 05 maj 2019

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Niezmiennie pięknie u Ciebie. Cudna roślinność ale te zawilce mnie powalily. Nie mam ich ale je uwielbiam. U ciebie tylko te wiosenne są czy jesienne tez masz ?

Mam i jesienne białe i różowe, ale te wiosenne uwielbiam. Tylko trzeba mieć na uwadze, że się sieją.
Teraz główki przewiesiły umęczone deszczem.

W ogródku emerytki 11:40, 05 maj 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Kwitnie kulnik.

Azalia Maruschka coraz ładniejsza

Tu widać pączusie na krzewuszce

A to łany barwinka większego.

Ładnie,, bardzo ciekawy ten kulnik.
Kloniki piękne
Moja działka na Dębowym Lesie 11:38, 05 maj 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Dobrze, że wiosna u Ciebie trochę później, bo można ją mieć dłużej do zachwycania się
Czy epimedium rośnie u Ciebie na słońcu, jeśli tak, to zaprosiłabym do siebie, bo bardzo mi się podoba.
Cieszę się, że ciemiernik rośnie, powinien zakwitnąć przed zimą.

Tak już jest,że na wschodzie wiosne deko póżniej.Ale cieszę się,że jest obfita i ładna.
Epimedium rośnie u mnie na pełnym słońcu.
Mama małe i tylko jedną odmianę.Wiem,że jeszcze są inne odmiany.
A ta co mam ,bardzo mi się podoba .
Rośnie ładnie ten ciemiernik.Ładny inny z samych liści.
To on na jesieni jeszcze zakwita ?Myślałam,że na wiosnę ?
Wiśnia osobliwa odm. kulista - Prunus cerasus "Umbraculifera" 11:37, 05 maj 2019

Do góry
Witam,
Moja wiśnia kulista w tym roku nie wypuściła żadnych listków
Widzę zalazki listków ale są zasuszone, czy to koniec mojej wiśni ?
Dwa lata pięknie rosła, kwitła
Co radzicie ?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:35, 05 maj 2019

Do góry
MonikA napisał(a)
Przepięknie, kolory w moim guście bajeczka

To też moja kolorystyka

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:31, 05 maj 2019

Do góry
Dąbrówka zabrok zrobi już dywanik jak kiedyś będziesz dzielić kuklika to się zapisuję do kolejki bo nie mam

Mam taka nadzieje, że dywanik stworzy.

Zapisałam zamówienie na kuklika. Uwielbiam go, ale rzeczywiście już sporo się rozrosły te dwie sadzonki. Rośnie pomiędzy płytami, w żwirze zmieszanym z ziemią, na mocno nasłonecznionym stanowisku, nie podlewany, zero chorób i szkodników.
Moja działka na Dębowym Lesie 11:31, 05 maj 2019

Do góry
gobasia napisał(a)
Aniu macham ..zostawiam ślad ,że jestem na bieżąco tylko z pisaniem gorzej

Witaj !
Cieszę się,że do mnie zaglądasz.

Hosty-rosną i cieszą

Wzgórze chaosu 11:25, 05 maj 2019

Do góry
Pierwszym mieszkańcem ogrodu w 2000 roku stało się oczko wodne
Po wykopaniu fundamentów powstało przed wejściem zagłębienie, które tata postanowił wykorzystać i założył mały stawek. To rozwiązanie sprawdziło się i przetrwało z nami już 19 lat

Rok 2000
Pierwszymi roślinami wodnymi były lilie i kaczeńce, które są w nim nadal i stanowią pamiątkę z łąk wokół mojego domu rodzinnego Do tej pory przetrwały również niektóre nasadzenia wokół oczka: świerki Conica, kosodrzewiny, jałowce, świerk Inversa, klon palmowy dissectum nigrum.

Rok 2009
Po kilku latach wszystko wokół oczka pięknie się rozrosło. Niestety był problem z przeciekaniem, dlatego pojawiła się nowa warstwa folii.

Rok 2010
Woda w stawku niestety nadal ucieka, odsłaniając jaskrawy kolor folii.

Rok 2011
Po raz drugi zmieniamy folię. Po tym zabiegu oczko ma już trzy warstwy folii nałożonej jedna na drugą. Od tego momentu kończą się nasze problemy z przeciekaniem Kolor wody to wynik jakiegoś proszku, jest tragicznie sztuczny. Nigdy więcej!

Rok 2013
Woda w oczku może nie jest najpiękniejsza, ale jest naturalna. Pojawiły się grzybienie i dwie ryby, które są z nami po dziś dzień

Rok 2016
Grzybienie w stawku nieco się rozrosły a sytuacja z wodą ustabilizowała. Widok z okna sypialni bardzo relaksuje

Rok 2017
Życie w oczku wodnym toczy się pełną parą Para rybek, którą cały czas mamy nadaje oczku spokojny rytm Młodych rybek brak, szaleją tylko żaby na wiosnę

Rok 2018
Grzybienie są już ogromne. Latem usuwam ich nadmiar, ale za to świetnie filtrują wodę, która jest bardzo czysta. Założenie oczka wodnego było świetną decyzją Stanowi ładny akcent przy samym wejściu. Widzimy go z kuchennego okna i z sypialni. Północno-wschodnia strona sprawia, że nie ma problemu z parowaniem wody czy jej nadmiernym nagrzewaniem. Od 8 lat nie mamy już problemu z przeciekaniem. Przez ten czas oczko stało się bardziej naturalne a wody nie wymieniamy wcale. Nawet nie dolewamy. Powstał naturalny ekosystem, który sam dobrze sobie radzi A dzięki moim Ogrodowiskowym znajomym mam w tym roku więcej roślin, które wkrótce pokażą swoją moc

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:24, 05 maj 2019

Do góry
Paski

Koryto.
Mój mały ogródeczek :) 11:23, 05 maj 2019

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Gobasiowa lilia

Pięknie się zapowiada..
Będę ją podziwiać u ciebie
Ogrod bardzo łądny.Sporo masz pierwiosnków.Fajne takie szpalerki.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:20, 05 maj 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies