Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 07:22, 29 cze 2013

Do góry
Nad Wrocław dotarło: Od następnego tygodnia upały.
Pozdrawiam weekendowo Marzenko
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 07:20, 29 cze 2013

Do góry
''Dzisiaj taczka ruszyła w swój dziewiczy rejs...''
Ogród do kwadratu 07:10, 29 cze 2013

Do góry
Połączenie róży z trawami rewelacyjne, strzał w 10!
Pozdrawiam weekendowo
Kraina Czarów w fazie projektów 07:02, 29 cze 2013

Do góry
Ala zastanawiałam się nad tą linią kroplującą i nie wiem czy problemem nie będą korzenie drzew? Nie znam tego od strony technicznej ale na babski rozum jeżeli jest to podlewanie to musi byc zakopane w ziemi. A świerk ma dużo korzeni i wiele jest płytkich.
Życzę przyjemnej soboty w ogrodzie
Ogród Tosi 06:57, 29 cze 2013

Do góry
Tosiu zakupy rewelacyjne, pozytywnie zazdraszczam Ja czekam do września na moje cisy, na razie rosną w szkółce i czekają
Ostatnio jak byłam w szkółce to miałam przyjemność pospacerować po części hodowlanej i jak je zobaczyłam to stałam chyba z 10 min.przy nich aż miły Pan przewodnik zaczął się śmiać czy usłyszałam jak mówią do mnie- weż nas? A ja się po prostu zakochałam w nich!
Chyba spotkałam miłość swojego życia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:15, 28 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Już mi troszkę przeszło Teraz na tapecie jest mój kształt ogrodu, wg niektórych ogród geometryczny nie pasuje do charakteru miejscowości w której mieszkam albo,że na takim kawałku to nie ma sensu nic sadzić bo i tak nie stworzę prawdziwego ogrodu

e....no. spisuj...toż to prawdziwe "mądrości"
Mnie tylko pytali, kiedy w końcu wyjdę z tego ogródka
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:11, 28 cze 2013

Do góry
A to teraz już wiem skąd takie zainteresowanie ogrodnictwem. A ja pamiętam jak chodziliśmy na dyskoteki do Was Leśnicy zapraszali dziewczyny z zielonego liceum Tak, to były świetne czasy!
Kraina Czarów w fazie projektów 15:32, 28 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Sprawdzi się, sprawdzi Jakby co to pelerynka przeciwdeszczowa i szybka akcja
Ala ja pod wszystkie Limki sadzone w tym roku, dałam krowiak granulowany-oczywiście wymieszany z ziemią i hortki mają już pączki a za chwilę będą kwitnąć
nawozem do hortensji zaczęłam podlewać dwa tyg. po posadzeniu.

tak też zrobię dziękuję
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:18, 28 cze 2013

Do góry
Marzenka w projekcie są. Więc jest szansa że będą ino nabyć trzeba.

Polinka-ja też uwielbiam taki minimalizm. Słoneczka nie było wcale ani pół promyka, od rana leje lub siąpi. Ale to nie znaczy że nie pracowałam na ogrodzie.hihihihi

Karolcia-lawenda z Obi za 18,99/sześciopak. Daj znać jak mama oceni.

Tosia – no tak parę latek, ileż to trzeba się naczekać

Madzia-ja lubię dostawać perfumy. Kocham twój warzywnik tak mocno jak kocham moją projektantkę ogrodu. HAHAHAHAHAHA
Kraina Czarów w fazie projektów 15:15, 28 cze 2013

Do góry
Sprawdzi się, sprawdzi Jakby co to pelerynka przeciwdeszczowa i szybka akcja
Ala ja pod wszystkie Limki sadzone w tym roku, dałam krowiak granulowany-oczywiście wymieszany z ziemią i hortki mają już pączki a za chwilę będą kwitnąć
nawozem do hortensji zaczęłam podlewać dwa tyg. po posadzeniu.
Już nie działka - już ogród (u Topoli) 15:13, 28 cze 2013

Do góry
Wow Ogród świetny, konsekwentny i bardzo ogrodowiskowy
Pozdrawiam z uroczej Doliny Baryczy
Kraina Czarów w fazie projektów 15:09, 28 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Czuję wielką radość i ogromny zapał do pracy Czekam na fotki z realizacji.

Polinko, no bo chociaż może tam coś urośnie hahah
Sprawdziłam pogodę i jutro teoretycznie ma nie padać nie wiem, na ile się im to sprawdzi, ale jestem dobrej myśli!
Kraina Czarów w fazie projektów 15:06, 28 cze 2013

Do góry
Czuję wielką radość i ogromny zapał do pracy Czekam na fotki z realizacji.
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 11:05, 28 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Tą Twoją soczysta zielenią będę się zawsze zachwycać
U mnie wody też pod dostatkiem, na szczęście ma być już słonecznie to pewnie wpije ziemia i będzie ok.
Życzę udanego wolnego weekendu

dzięki, choć taki średnio wolny
Tym razem udzielam się charytatywnie
Kraina Czarów w fazie projektów 10:43, 28 cze 2013

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd
Odezwij się do Ani, ona jest ekspertką od spraw kwitnienia i miejsca dla roślin.

U mnie bluszcz daje radę pod świerkami, na początku podlewałam regularnie,pózniej jak się przyjął to od czasu do czasu.Na pewno hosty są mniej wymagające od horti ale czy sobie poradzą to nie mam pojęcia.

Kraina Czarów w fazie projektów 09:53, 28 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Raczej Alu będzie ciężko bez lini kroplującej Chyba, że będziesz cały czas podlewać ręcznie. Ale przy horti to i tak bez sensu bo ona bardzo dużo jej potrzebuje.
A może zdecydować się na wycięcie drzew? Tylko nie wiem jak to z pozwoleniem itd
Na pocieszenie dodam, że host jest teraz tyle gatunków, że można z nich zrobić piękne hostowisko, do tego bluszcz na drzewa i masz uroczy zakątek leśny

ehh nie no raczej pozwolenia na wycinkę nie dostanę, to są duże drzewa i jest ich sporo No nic... pomyślę nad tą linią kroplującą... może założymy jakąś wersję podstawową... A myślisz, że dla hostowiska nie trzeba jej zakładać? hosty sobie poradzą?
Ogród Tosi 08:56, 28 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Jestem zachwycona różami w obwódce Widziałam przymiarkę do wsadzenia tam trawki?
A bukszpanem się nie martw, ja po pierwszym ciachaniu byłam załamana, a tylko obwódki mam! Myślałam, że będę musiała jakiegoś ogrodnika zatrudnić A teraz po dwóch miesiącach od posadzenia zagęścił się i już to całkiem inaczej wygląda
Tosiu kupiłaś te baranie nożyce czy masz jakieś inne?

Trawka to rzeczywiście przymiarka, fajnie że zwróciłaś uwagę
Z tymi bukszpanami to narazie nie panikuję, daję im czas
Nożyce kupiłam narazie "szpalerowe", tych "baranich" poszukuję, Danusia narazie nie ma, w Tschibo też wyprzedane, w marketach nie spotkałam.
Ogródek Ani - czas na jego zmianę:-) 08:40, 28 cze 2013

Do góry
Cześć Aniu
Dużo łądnych kwiatków i roślin już masz, teraz to wszystko uporządkować i będzie ślicznie
Może wstawisz zdjęcie jednej rabaty, którą chciałabyś się najpierw zająć ze wszystkimi wymiarami i wtedy łatwiej będzie coś konkretnego podpowiedzieć
Kraina Czarów w fazie projektów 07:58, 28 cze 2013

Do góry
Raczej Alu będzie ciężko bez lini kroplującej Chyba, że będziesz cały czas podlewać ręcznie. Ale przy horti to i tak bez sensu bo ona bardzo dużo jej potrzebuje.
A może zdecydować się na wycięcie drzew? Tylko nie wiem jak to z pozwoleniem itd
Na pocieszenie dodam, że host jest teraz tyle gatunków, że można z nich zrobić piękne hostowisko, do tego bluszcz na drzewa i masz uroczy zakątek leśny
Pszczelarnia 07:47, 28 cze 2013

Do góry
Miłego piątku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies