Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu

aga_pe 22:48, 03 lip 2013

Kupowałam dwie - Jack Frost i Looking Glass - któraś mi padła, ale nie pamiętam która. Wydaje mi się, że to ta druga, jednak nie jestem pewna

A bluszcz u mnie jakoś sobie radzi
Wieloszka 09:25, 04 lip 2013

polinka napisał(a)
Aguś radziłabym poczekać z zakupem iglaków do początku września. Oni teraz już tylko mają drzewka kopane na wiosnę, a to już trochę pózno na sadzenie. Nowe zaczną kopać na początku września. Taką poradę uzyskałam od nich

Polinka, Ty weź ten śnieg zabierz gdzieś w góry Cieszmy się latem, do zimy daaaaaleko Niech Ci M. zrobi fotkę na leżaczku z drinkiem w dłoni - na aktualny awatar
Wieloszka 09:28, 04 lip 2013

aga_pe napisał(a)
brunera posadzona w ubiegłym roku w ilości 3 szt. utworzyła już jedną kępę. W tym roku chyba ją rozsadzę

Aga, co to za klonika czerwonego masz? Jak to odmiana? Liście nie tracą koloru w sezonie? I czy dawno kupowałaś? Szukam bordowolistnego, nie odbarwiającego się na zastępstwo za buka dawyck purple i nawet znalazłam wielkie i dorodne w... Warszawie
aga_pe 11:30, 04 lip 2013

Aga, u mnie większość roślin darowanych . Tego klonika przytargała mi siostra od znajomego z Poznania. U Niego się wysiewa i chyba 2 lub 3 lata temu przywlekła takiego małego. Teraz ma już dobre 2 metry jak nie więcej. Ale jaka to odmiana to nie wiem. Kolor trzyma taki sam od wiosny do jesieni
A na giełdzie szału nie było. Z jeżówkami kiepsko. Widziałam w jednym miejscu, ale zwykłe . Nawet nie pytałam o cenę
Wieloszka 12:12, 04 lip 2013

Buuuuuu Jeżówek niet, klonika nazwy niet - oj nie mam ja dziś szczęścia
Szału nie ma, bo już po sezonie dla szkółkarzy. No a jak Twoje zakupy??? Pochwal się Carexy kupiłaś!
aga_pe 14:36, 04 lip 2013

10 carexów i 3 żurawki na dosadzenie. Szału nie ma. Obfocę jak wsadzę. Zaraz pędzę na ogródek
Reszta zakupów to nie zielenina
A jeszcze informacyjnie, to widziałam florowit w opakowaniach 20 l. Aga w sam raz na Twoje areały
Wieloszka 14:43, 04 lip 2013

To czekam cierpliwie na fotki, bo domyślam się, jak łapki Cię świerzbią
A z tym florovitem... hmmm.... kupuję 50 litrowe baniaki
aga_pe 15:02, 04 lip 2013

Wieloszka napisał(a)
To czekam cierpliwie na fotki, bo domyślam się, jak łapki Cię świerzbią
A z tym florovitem... hmmm.... kupuję 50 litrowe baniaki

o matuchno
A właśnie, dziś czas na moje nawożenie.
Łapki świerzbią, ale musiałam najpierw ustalić, czy dziecko wyprowadza mi się z chaty czy zostaje z mamusią
Milka 15:11, 04 lip 2013

Aga, no dzieje się, aż nie wyrabiam z czytaniem szalejesz na całego na ogrodzie i tyle nowości wsadzasz
aga_pe 15:37, 04 lip 2013

Irenko, kiedyś trzeba się spiąć, bo inaczej do 80-tki nie skończę z ogródkiem. A i tak mam duuuuże braki w nasadzeniach, nie mówiąc o czasie na to wszystko