Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kraina Czarów w fazie projektów

Kraina Czarów w fazie projektów

Sonka 12:30, 05 lip 2013

AlicyaLK napisał(a)

Justa... właśnie problem w tym, że nie obsługuje niczego do projektowania... a muszę coś obczaić, żeby zwizualizować 3D, a nie tylko tak na płasko... ja to wszystko w robię w Paint. Tylko kolega mi robił mi wymiarowanie działki, gdyż takowego nie posiadałam....

Dużo czytam, mam też dwie ulubione książki z projektami ogrodów i oglądam co wieczór w nieskończoność... jeszcze jedna upatrzona w księgarni... pewnie kupię w tym tygodniu... M to się ze mnie śmieje już, że ciągle te same obrazki oglądam... ale co ja poradzę, że tak mi się te ogrody podobają tam... i tylko myślę, jak przy moich skromnych funduszach i już obecnych nasadzeniach zrobić ładny miejski ogród... No i o roślinach muszę się jeszcze mega dużo dowiedzieć... ale chyba jestem w dobrym miejscu

A Ty co planujesz? Masz tu gdzieś założony swój wątek.. czy na razie oglądasz i się zbierasz w sobie? Zapraszam do siebie częściej Miłego wieczoru

jeśli mogę poradzić, to kup w Castoramie Katalog , chyba 60 zł wydany przez Szkólkarzy
AlicyaLK 12:32, 05 lip 2013

Sonka napisał(a)
podkarmić zawsze trzeba, co do drzew to bym wycieła te blisko domu, chyba sosny a te przy płocie bym zostawiła, dają osłonę trochę cienia, będzie fajnie,

kolejny głos za wycięciem może uda się rodzinę przekonać

Tak myślę, że te horti mogły być w ogrodniczym niedokarmione... albo to jest grzyb... chyba je przesadzę do gruntu z przygotowanym porządnie podłożem i posikam czymś innym na grzyba...

AlicyaLK 12:33, 05 lip 2013

Sonka napisał(a)

jeśli mogę poradzić, to kup w Castoramie Katalog , chyba 60 zł wydany przez Szkólkarzy

Super! dziś będę w casto Dziękuję!
Sonka 13:38, 05 lip 2013

moje Vanilki i Anabelki Incrediball i Invici .... różowe,

zdjęcie nie oddaje rzeczywistości a poza tym te najbliższe dwa krzaki posadzone 2 lata później, i zasłania je sadziec, króry aktualnie ma 2 m wysokości, rozplenica da szybki efekt,

nie są podwiązane, pędy nisko ziemii to są " odkłady"

ew. zajrzyj do mnie. mam tam inne zdjęcia
aptu 15:19, 05 lip 2013

Witam serdecznie sąsiadkę!
Podglądam Twoje zmagania, bo sama będę za chwile tworzyć swój wymarzony ogród, gratuluje tego co obecnie i życzę powodzenia w dalszej pracy.
AlicyaLK 15:48, 05 lip 2013

aptu napisał(a)
Witam serdecznie sąsiadkę!
Podglądam Twoje zmagania, bo sama będę za chwile tworzyć swój wymarzony ogród, gratuluje tego co obecnie i życzę powodzenia w dalszej pracy.

Witaj! No proszę! Kolejna osoba z Krakowa! Kiedy planujesz tworzyć ogród? Zakładaj swój wątek... będę zaglądać
gusiarz 17:07, 05 lip 2013

Ala, według mnie ten pierwszy liść miał uszkodzenie mechaniczne - może liść czymś przytrzaśnięto, przygnieciono. Ten drugi ?? nie wiem... Myślę, że przesadzenie ich do gruntu, ale niekoniecznie w docelowe miejsce powinno poprawić sytuację. Teraz są upały a hortki raczej lubią wilgoć więc takie posunięcie na pewno im wyjdzie na dobre. Może rośliny stały zbyt długo w pudełku, gdzie było ciemno... Posadź jak najszybciej.
AlicyaLK 17:37, 05 lip 2013

Tak, to może być mechaniczne, ale widać też przebarwienie... Niemniej jednak wsadzę je na rabatę... już docelowe miejsce, bo tam powinno być im dobrze... może nic złego się nie stanie
polinka 20:30, 05 lip 2013

Ala jestem również za wsadzeniem ich do gruntu, wiadomo, że w doniczce nie mają warunków do wzrostu. Wszystkie mają takie biały nalot czy tylko jedna? Pamiętaj, że hortensja potrzebuje dużych ilości wody i magiczną siłę do hortek, wtedy ładnie zawiązuje pączki A zapomniałam się pytać one już mają kwiaty lub zawiązane pączki?
Miłego wieczoru
Sonka 06:40, 06 lip 2013

Alu , kupowałam rośliny internetowo i jak miałam taki problem, to reklamowałam i reklamacje zostały uwzględnione jeśli choroba pokazała swoje objawy dość szybko po zakupie, powinnaś reklamować, jeśli to choroba, pozdrawiam