Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

kasia_82 11:13, 05 lip 2013

polinka napisał(a)

Małgosiu powoli, powoli coś tam zaczyna być widać w tym ogrodzie Ja to w ''gorącej wodzie kąpana'' i efekt chciałabym widzieć od razu"
Pozdrawiam serdecznie

TO TAK JAK JA
Nawet mnie trawa denerwuje jak nie rosnie jakbym chciala
AlicyaLK 11:26, 05 lip 2013

polinka napisał(a)

Małgosiu powoli, powoli coś tam zaczyna być widać w tym ogrodzie Ja to w ''gorącej wodzie kąpana'' i efekt chciałabym widzieć od razu"
Pozdrawiam serdecznie

Polinko, my tu wszystkie w gorącej wodzie kąpane wrzuć nam jakieś nowe fotoski, też chcemy widzieć, jak "coś tam zaczyna być widać w tym ogrodzie"
AgnieszkaW 17:29, 05 lip 2013

Polinko, fajne zmiany u ciebie. Czytałam o jaśminowcu. Aurera jest ładny, ale słońce przypala mu liście i wtedy wygląda mniej ciekawie (wiem, bo mam i musiałam przesadzać do półcienia). Mnie o wiele bardziej podoba się jaśminowiec wonny Variegatus. Jaśminowce są niestety bardzo atakowane przez mszyce - te ciemne, widoczne, z drugiej strony ten zapach...musisz wybrać.
polinka 20:22, 05 lip 2013

kasia_82 napisał(a)
Polinko,
Zajrzałam do Twojego ogrodu i masz śliczne surfinie, może coś dla koleżanki z centralnej Polski uchodujesz

Bukszpany i hosty tez superowskie
a ja szukaam czego do towarzystwa moim hostom
Pozdrawiam cieplutko

Witaj Kasiu
Surfini co roku mam w nadmiarze więc jak będziesz pamiętała się przypomnieć w okolicach lutego 2014 to nie ma najmniejszego problemu
A do Twoich host poszukam jutro. U kogoś widziałam ładne połączenie host chyba z carexami, ale nie jestem pewna. Jutro znajdę.
Miłego wieczoru
polinka 20:33, 05 lip 2013

AlicyaLK napisał(a)

Polinko, my tu wszystkie w gorącej wodzie kąpane wrzuć nam jakieś nowe fotoski, też chcemy widzieć, jak "coś tam zaczyna być widać w tym ogrodzie"

Jutro postaram się wrzucić małe co nieco
polinka 20:38, 05 lip 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Polinko, fajne zmiany u ciebie. Czytałam o jaśminowcu. Aurera jest ładny, ale słońce przypala mu liście i wtedy wygląda mniej ciekawie (wiem, bo mam i musiałam przesadzać do półcienia). Mnie o wiele bardziej podoba się jaśminowiec wonny Variegatus. Jaśminowce są niestety bardzo atakowane przez mszyce - te ciemne, widoczne, z drugiej strony ten zapach...musisz wybrać.

Agnieszko, długo zastanawiałam się nad jaśminowcem. Ostatecznie przegrał z różami. Wystraszyłam się właśnie tych mszyc Może kiedyś jak będę bogata i dokupię kawałek ziemi to wtedy wszystkie ogrodnicze marzenia będę spełniać Choć podejrzewam, że ile człowiek by nie miał ziemi to i tak ciągle dla ogrodnika będzie za mało
Pozdrawiam serdecznie
polinka 14:49, 06 lip 2013

Szalejące surfinie

polinka 15:02, 06 lip 2013

Mathildis 20:41, 06 lip 2013

Ooo jak ładnie. A surfinie dorodne
polinka 12:10, 08 lip 2013

Mathildis napisał(a)
Ooo jak ładnie. A surfinie dorodne

Surfinie giganty, niestety coś w tym roku bardzo chorowite
Pozdrawiam Leśny Zakątek