Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Igiełkowy ogródeczek 09:32, 07 mar 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Słoneczka na dzisiaj Gosiu i ciepełka, ciepełka

Dzięki serdeczne, tobie również, udanego dnia i dużo dużo słońca
Igiełkowy ogródeczek 09:18, 07 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)

To było u Grażynki.... mówię Ci będzie poligamia.. miłość do wielu Ja też kocham i iglaki, i drzewa i kfiotki.. i ciągle się cierpi

Faktycznie się zmieniam, największa zasługa ogrodowiska, mam największy sentyment do igiełek, ale to nie znaczy, że nie kocham innych roślin i coraz więcej tych drugich do siebie zapraszam, oj chciałabym mieć taki duży ogród jak twój, poszalałabym, czyli już dwa do jednego dla ciebie
Igiełkowy ogródeczek 09:03, 07 mar 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
No rzeczywiście delikatnie je podcięłaś. Ja też tam muszę żeby M. się nie zorientował że coś zrobiłam bo on to taki przeciwnik ruchów przesadzeniowo-cięciowych.
Mnie to tylko zastanawia czym się różni takie cięcie w marcu z cięciem nowych przyrostów.
Bo rozumiem że po cięciu marcowym przyrosty będą tak czy inaczej?? Guuuupia jestem w temacie cięcia nadal

Na zdjęciach tego nie widać, bo głównie przewodniki cięłam, ale uzbierała się tych gałązek cała kupka,
Przyrostów będzie zdecydowanie mniej, te które zostały będą zagęszczały krzew, a nie powiększały drzewo na szerokość, bo przewodniki odcięte, tylko boczne zostały, które puszczą nowe przyrosty. Musisz zostawić jakieś pączki, bo ci gałązka umrze, przynajmniej jeden. Z góry jak ciachałam to też zostawiałam kilka nawet zawiązków. W marcu można jeszcze pouszczykiwać jak jest potrzeba, ale to dużo pracy, taka zabawa, więc chyba sobie daruję, w przyszłym roku znowu skoryguję i będzie dobrze, myślę Coś się rozjaśniło?
Jak przytniesz swojego to będziesz wiedziała o co chodzi.
Igiełkowy ogródeczek 08:42, 07 mar 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
Widać, widać, że świerki u fryzjera były.......

To będzie ich trzeci sezon u mnie, więc pora najwyższa była, żeby trochę je przystopować, zwłaszcza z góry, bo na tym mi najbardziej zależało.

GosiaJoanna napisał(a)
Gosinku poleciałam też przykryć to co odsłoniłam i winogrona zabezpieczyłam ...kurcze jak ta prognoza pogody sie zmienia, dopiero co na 11.03 pokazywali +10

Właśnie dostałam wiadodomość z pogotowia ogrodniczego, już tam nie jestem, ale maile przychodzą
żeby ponownie zasłonić wrażliwe rośliny, bardzo dobrze zrobiłaś, ja też pozakrywałam, a reszta w pogotowiu, jak będzie tak zimno, to już bym wolała żeby ten śnieg był, przynajmniej krokusy, żurawki, trawki co je poprzycinałam, miałyby większe szanse, ale jestem optymistką, będzie dobrze i tęgie mrozy nie przyjdą- mam nadzieję, buziaki i miłego dnia

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Muszę chyba swoim sąsiadom pokazać jak może drzewo zyskać po cięciu, mają co prawda takie zwykłe świerki, ale wyglądają jak drapaki i sama najchętniej bym im pociachała, ale już całkiem jak na wariata ogrodowego by na mnie patrzyli
Podrawiam

Dużo ludzi się obawia ciąć, ja też tak jeszcze niedawno miałam, ale obserwuję jak sąsiadka swoje ciacha bez żadnych ograniczeń, widać że mają wiele lat a wyglądają rewelacyjne- gęściutkie takie.
Podpowiedz może pójdą na to, zwłaszcza jak zaoferujesz swoją pomoc

gierczusia napisał(a)

.... Nie wiem jak będzie z buziaki rozmiarowo , bo ja mam36 a eM 42... Zobaczymy komu będą te seksi butki bardziej pasować

Od stania się nie umiera , racja,.... Ale z głodu chyba tak

Ja to miałam taki uniwersum, czyli na każdego dobre i faktycznie eMa bym musiała w nich wysłać to może coś by tam zdziałał
Ela mam pomysła, ty się nie przyznawaj, że na ciebie dobre, nawet jeśli tak będzie i zapodaj Żonowi, że dla niego dopasowane, przynajmniej z głodu nie padniesz, a eMa w razie co w ogródku będziesz podkarmiać

Marzena2007 napisał(a)
Świetnie świerki po cięciu wyglądają!

Bojam się tych mrozów, też czaruję i zaklinam...

Czyli jest nas już co najmniej dwie, tak sobie myślę, że już niech lepiej ten śnieg będzie, jeśli takie duże mrozy mają być, żal mi krokusów, pewnie wszystkie zmarnowane będą, chyba że śnieg przykryje, no i oczywiście tulipki, na resztę szmatę w pogotowiu będę miała,

KasiaWB napisał(a)
ja też podglądam cięcie, bo szykuję się na cięcie serbów ale u mnie po całości, są jeszcze młode a chcę je zagęścić a jak cięłaś te górne pędy przy wierzchołku? w połowie?
Pozdrawiam wiosennie

Zdecydowanie więcej około 2/3, patrzyłam żeby to jako tako wyglądało i nad pąkiem, trzeba coś zostawić, żeby przejęło rolę przewodnika, pokaż swoje po cięciu, pozdrawiam

JulkAd napisał(a)
Gosia nie stras, nie stras tą zimą, bo doła mieć bendem

Nie straszę, to w telewizji straszą
Ale ja optymistką jestem i myślę, że te mrozy bokiem przejdą
Już się nie bojasz?

EPODLAS napisał(a)
Gosiu, obejrzałam twoje świerki serbskie po podcięciu. Moim zdaniem wygląda to lepiej, dobrze ci to wyszło. Świerki wyglądają zgrabniej i na pewno się zagęszczą. Wyjdzie im to cięcie na zdrowie.

Pewnie za kilka lat będę wiedziała co i jak, to moje pierwsze cięcie tych świerków, więc sama rozumiesz nie mogłam puścić wodzy fantazji, bo mogłyby tego nie przeżyć, a tak na serio to się trochę jeszcze bojam, będę obserwować jakie mają przyrosty, być może w przyszłym roku będzie bardziej radykalne, zobaczymy.
Igiełkowy ogródeczek 22:03, 06 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

To ja mam tak samo, oddaj mi swoją kałużę, plisssss, to już mnie zazdrość nie będzie tak mocno zżerała...

No to ... jeden do jednego....

Faktycznie śliczna, ale wy kusicie, a ja przyrzekłam miłość iglaczkom i co teraz?

To było u Grażynki.... mówię Ci będzie poligamia.. miłość do wielu Ja też kocham i iglaki, i drzewa i kfiotki.. i ciągle się cierpi
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 20:45, 06 mar 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Aga - jak chcesz rozmnożyć derenia - ja dzisiaj ciachałam i też zostawiłam gałązki do hodowli - to po prostu wepchnij patyk 30 cm do ziemi na 4/5 jego długości. Patyczek utnij skośnie u góry a prosto u dołu. Można szpadel wbić w ziemię i po jego wyjęciu w tę szczelinkę patyczki wsadzić. I gotowe...
Nie wiem czy masz program Domo - jeśli tak to obejrzyj program Gardener's World pn-pt 20:40. Super program o ogrodach angielskich. Cudna wiosenka u Ciebie

Skośnie u góry, prostu u dołu... Muszę zapamiętać.
Derenia jeszcze nie cięłam, nic w zasadzie nie cięłam (sekator po zimie mi zaginął i dwa dni szukałam)
Może i lepiej skoro mrozy zapowiadają...
Nie mam Domo, muszę wyszukać ten program na youtube-ie.

Gosiniak napisał(a)

Ja to robię za pomocą kopiuj-wklej
Robię cytuj, odpowiadam, kopiuję całą treść, znowu cytuj na kolejnym poście, wklejam poprzedni do otwartego i znowu piszę, następnie kopiuję, itd.

No proszę i się naumiałam i ja
Igiełkowy ogródeczek 19:22, 06 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Wieniec nie będzie potrzebny, od stania się nie umiera
Nie nie żartuję oczywiście, daleko w nich nie zajdziesz, ale kilka kroków dasz radę, wierzę w ciebie, bo coś czuję że to ciebie M do tego fitenssu wyśle, mój by raczej tych butków nie założył....hihi

.... Nie wiem jak będzie z buziaki rozmiarowo , bo ja mam36 a eM 42... Zobaczymy komu będą te seksi butki bardziej pasować

Od stania się nie umiera , racja,.... Ale z głodu chyba tak
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:45, 06 mar 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Madżenko, pozdrawiam wiosennie

I ja odpozdrawiam

JulkAd napisał(a)
Ślad zostawiam, żeby na bieżąco być. Buźka Madżen

I ja tę taktykę stosuję aby wiedzieć gdzie skończyłam czytac

Gosiniak napisał(a)
Ale fajna ta rozplenica, ja takiej jeszcze nie widziałam, biegną poczytać, co to za jedna, bo bardzo urodziwa

Jest super szkoda, źe nie zimuje w Polsce, ale nawet jako sezonową warto sobie posadzić. Wystarczy 1 szt.....

irena_milek napisał(a)
Bratki miniaturki cudne naprawdę już szalejesz! ale jak inaczej, jak centrum tak blisko
póki co wszystko wiem o spotkaniu, oby nic mi nie przeszkodziło, ale i tak duża grupa was będzie

Oj grupa się bardzo duża zapowiada

ka1sia napisał(a)
Marzenko, ja korzystam z wolnych od pracy chwil i po Ogrodowisku biegam, bo całkiem w tyle zostałam ufffff....juz prawie wszystko wiem.... no to pozdrowionka zostawiam, Kasia

O to fajnie, zaraz do Ciebie lecę

Magda70 napisał(a)

Oj mają...zgadzam się w 100%
I spadam do pracy...

Musisz podjąć działania integrujące pólnoc!!! Może jakąś akcję sadzenia u Bogdy zrobimy?

Evchen napisał(a)
Rozpoczęcie sezonu w sobotę powiadasz?... wy na kafce, a ja pobiegnę szukać kwiatów do donicy na taras Niechżesz już ta wiosna będzie!

Solennie obiecujesz obfocić ?

Zeta napisał(a)
Buziam porannie i toffikuję

Jesteś juź na stałe? Czy znikniesz? Bo ja uczuciowa jestem i tęsknię

Rench napisał(a)
Miłego dnia Madżenko

Miłego dziękuję

ana_art napisał(a)
Madżenko spokojnie bezcennych z obi nie wykupią... jedźcie sobie na kiermasz i zobaczycie

Aniu dzidziaj przyjechała rynna ecolite... Jednak się skusiłam... Jeszcze nie rozpakowana bo Żon nadjechał na akcję rozpakowywania i została ukryta więc nie wiem czy poszaleje w sobote, bo Źon popełni morderstwo w afekcie. Mam zbierać na alpy...

Moje zmagania ogrodowe 18:17, 06 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Instrukcja też u Sebka, zobacz:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1724-u-sebka-czyli-ogrodowych-rewolucji-ciag-dalszy?page=255

Teraz mi się przypomniało, że i Sebka instrukcje mam gdzieś w zakładkach, ale dodam na nowo, bo mogę nie odnaleźć.
Dzięki i pozdrawiam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:43, 06 mar 2013

Do góry
Ale fajna ta rozplenica, ja takiej jeszcze nie widziałam, biegną poczytać, co to za jedna, bo bardzo urodziwa
Ogród do kwadratu 17:41, 06 mar 2013

Do góry
Co za jajca?...nie widziałam, a chętnie zobaczę...hihi
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:29, 06 mar 2013

Do góry
Katalpa cały rok piękna, krokusiki superowe, cieszą jak nie wiem co, a pogoda dołuje, wolę o tym nie myśleć, pozdrawiam wiosennie i liczę że tak zostanie
Igiełkowy ogródeczek 17:24, 06 mar 2013

Do góry
Basia- zima była łagodna, ale śniegu nie brakowało i szczerze to na samą myśl robi mi się już słabo, czaruję cały dzień, żeby te prognozy się nie sprawdziły

Gosia- ja stroisze pościągałam i dziś znów zakładałam, jutro jeszcze nie tak źle ale od piątku.....cały czas liczę na zmianę kierunku wiatru albo coś podobnego, żeby tylko nas ominęło i dalej trwała wiosna, człowiek się jeszcze nie zdążył nacieszyć i już zabierają;(

Kasiu- ja je łagodnie potraktowałam, bo też pierwszy raz to robiłam, myślę że z czasem się wyrobię i na więcej mnie będzie stać

Aniu- u mnie też śnieg, nie do uwierzenia co? ale miejscami przy domu jeszcze leży, nie zdążył się roztopić i już chyba nie zdąży, bo cały kolejny tydzień brzydko ma być i zimno
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:18, 06 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Jest co ciąć, dobrze że o pęcherznicy przypomniałaś, nie wyrabiam, chciałoby się już mieć wszystko pociachane, ale nie da rady, na jutro trzeba cosik zostawić
Fajne zdjęcia- widać że się napracowałaś

Gosiu miło, że zaglądasz
Igiełkowy ogródeczek 17:17, 06 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Co patrzę na twoje murki i miejsce na ognisko to mnie w dołu z zazdrości ściska .. a zawsze myślałam, że nie zazdroszczę ludziom niczego.. oprócz inteligencji, znajomości języków obcych i długich nóg

To ja mam tak samo, oddaj mi swoją kałużę, plisssss, to już mnie zazdrość nie będzie tak mocno zżerała...
Gdzieś na końcu świata... 17:15, 06 mar 2013

Do góry
To pogratulować tylko, nieźle go odchowałaś, a teraz się odwdzięcza
Wszystko o czym ... Marzysz 17:12, 06 mar 2013

Do góry
Co ja słyszę kłopoty z netem, a tu jeszcze takie prognozy dowalają,
dopiero co człowiek poczuł wiosnę, a tu znowu zima się pcha,
mimo to macham wiosennie i przeganiam tą zimę,
buziole i żeby szybko net wrócił
Ania i róże i cała reszta :) 17:07, 06 mar 2013

Do góry
Piękne róże, ale jakże by mogło być inaczej u Różanej Królowej
Gdzieś na końcu świata... 12:42, 06 mar 2013

Do góry
Witaj Gosia, jajeczko pierwsza klasa, a po eMach to zawsze trzeba poprawiać
U mnie pięknie świeci dziś, a jutro ma już padać, ja nie chcęęęęę
Igiełkowy ogródeczek 12:39, 06 mar 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Gosiaku witam słonecznie

Jak tam praktykujesz czy wolne, ja dziś za mycie okienek się wzięłam, nie ciacham na razie reszty, bo przymrozki znowu i śnieg zapowiadają, masakra jakaś, mam nadzieję, że się nie sprawdzi, tak często się mylą może i tym razem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies