Gosinku poleciałam też przykryć to co odsłoniłam i winogrona zabezpieczyłam ...kurcze jak ta prognoza pogody sie zmienia, dopiero co na 11.03 pokazywali +10
Witam!
Muszę chyba swoim sąsiadom pokazać jak może drzewo zyskać po cięciu, mają co prawda takie zwykłe świerki, ale wyglądają jak drapaki i sama najchętniej bym im pociachała, ale już całkiem jak na wariata ogrodowego by na mnie patrzyli
Podrawiam
No rzeczywiście delikatnie je podcięłaś. Ja też tam muszę żeby M. się nie zorientował że coś zrobiłam bo on to taki przeciwnik ruchów przesadzeniowo-cięciowych.
Mnie to tylko zastanawia czym się różni takie cięcie w marcu z cięciem nowych przyrostów.
Bo rozumiem że po cięciu marcowym przyrosty będą tak czy inaczej?? Guuuupia jestem w temacie cięcia nadal
ja też podglądam cięcie, bo szykuję się na cięcie serbów ale u mnie po całości, są jeszcze młode a chcę je zagęścić a jak cięłaś te górne pędy przy wierzchołku? w połowie?
Pozdrawiam wiosennie
Gosiu, obejrzałam twoje świerki serbskie po podcięciu. Moim zdaniem wygląda to lepiej, dobrze ci to wyszło. Świerki wyglądają zgrabniej i na pewno się zagęszczą. Wyjdzie im to cięcie na zdrowie.