Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

anieszka 09:13, 05 mar 2013

Fajne ocynki a storczyki to moi faworyci - tylko one u mnie czuja sie ok
Gosiniak 20:31, 05 mar 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Gosiu, pewnie będę dzieliła żurawkę, choć boję się, że coś popsuje. Musze tylko odgrzebać instrukcję Igora od żurawek i pewnie się za to zabiorę. Tak naprawdę to w sklepie nie było nic aż tak ciekawego, nasion warzyw jeszcze nie chciałam brać, nasiona kwiatów już mam, cebulowe były tylko hiacynty, więc jak M zaczął nas poganiać, bo Karol marudził, to grzecznie stwierdziłam, że dziś jestem w stanie się pohamować. Uwierzył, ale zapomniał, że jego mama ma 13.03 imieniny i pojedziemy po jakieś kwiaty dla niej, a wtedy wykorzystam to że raz się powstrzymałam Tylko cicho...
Aniu, jeszcze nie sprecyzowałam co będzie w koszyczku, on jest dość niziutki i pewnie na początku będą jakieś prymulki, może stokrotki albo bratki. Latem zmienię na coś innego. W sprzedaży był jeszcze dużo wyższy koszyczek, ale bez rączki i zdecydowałam się na ten niski. Zakupy ogrodowych dodatków też robię wbrew zasadom, czyli najpierw kupuję, potem myślę co z tym zrobić
Pozdrawiam

Instrukcja też u Sebka, zobacz:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1724-u-sebka-czyli-ogrodowych-rewolucji-ciag-dalszy?page=255
Welka 18:10, 06 mar 2013

hanka_andrus napisał(a)
Moje sasanki też już podnoszą główki. Mam nadzieję, że kożuszki je od mrozików ochronią.

Witam!
Haniu, u mnie jedna ożyła, druga jeszcze nie, ale ta druga jest jakaś pokręcona - w zeszłym roku nie kwitła wiosną tylko jesienią jej się przypomniało, więc może teraz też jej coś się pomieszało.
Pozdrawiam
Welka 18:12, 06 mar 2013

Ymma napisał(a)
pięknie u Ciebie na takie same osłonki choruję, ale do niczego mi nie pasują

kwiatuszek wiosenny

Mnie też do niczego nie pasują, ale taki mój ogród też jest, także pasują do niedopasowania
Dziękuję za kwiatka i pozdrawiam
Welka 18:13, 06 mar 2013

EPODLAS napisał(a)
Ewelinko u mnie jak u ciebie, jeszcze resztki śniegu leżą. Ale pogoda w sobotę była piękna. Dzisiaj siedziałam w domu. U mnie widziałam wychodzące z ziemi tulipany, ale krokusów nie widziałam, ciekawe dlaczego jeszcze nie wyszły?

Bożenko, może coś podjadło cebulki?
U mnie w niedzielę było okropnie, ale od poniedziałku codziennie siedzimy choć chwilkę na dworze
Pozdrawiam
Welka 18:15, 06 mar 2013

anieszka napisał(a)
Fajne ocynki a storczyki to moi faworyci - tylko one u mnie czuja sie ok

U mnie też w 95% rośliny domowe to storczyki, resztkę w większości uśmiercam przez zapomnienie o regularnym podlewaniu.
Pozdrawiam
Welka 18:17, 06 mar 2013

Gosiniak napisał(a)

Instrukcja też u Sebka, zobacz:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1724-u-sebka-czyli-ogrodowych-rewolucji-ciag-dalszy?page=255

Teraz mi się przypomniało, że i Sebka instrukcje mam gdzieś w zakładkach, ale dodam na nowo, bo mogę nie odnaleźć.
Dzięki i pozdrawiam
Welka 18:22, 06 mar 2013

Gdybym pamiętała o podkradnięciu przebiśniegów od moich rodziców to już bym miała- u nich już kwitną, muszę w tym roku zaatakować ich ogród i kilka wykopać

mają też już kilka stokrotek, tylko jednej z nich zdjęcie udane, bo poszliśmy w sumie tylko karmić kaczki i nie wzięłam dobrego aparatu
Welka 18:23, 06 mar 2013

kaczki

Pozdrawiam
EPODLAS 19:58, 06 mar 2013

Ewelinko, fajnie że coraz dłużej jesteś na dworzu, pewnie razem z dziećmi. Od jutra pogoda ma się już psuć, więc dobrze, że wykorzystałaś te słoneczne dni. Rodzice na pewno użyczą córce tych kilka cebulek. Ja w tym roku na pewno posadzę cebulki przebiśniegu. Mam znajomy ogródek, gdzie rośnie ich mnóstwo. Widok niesamowity.