Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Tess 11:34, 04 mar 2013

Trzymam kciuki, żeby ci się ukorzenienie hortensji udało
Ale muszę uprzedzić, że zaielenienie pąków nie świadczy o tym, że się ukorzenia.
Maiłam przypadki, że nawet liście pusciły, a korzonków nie.
Tess 11:38, 04 mar 2013

A posty "cytate" robię otwierając dwa okna.
w jedym robię cytuj, tak jakbym chciała odpowiedzieć, kopiuję do grugiego, w którym odpowiadam, i potem następne i następne.
nieszka 20:38, 06 mar 2013

Kraania - limki próbuje rozmnożyć. Jak będziesz cięła swoje anabelki to ja się do Ciebie szeroko uśmiecham o gałązkę

Irenka to wstręciuchy jedne Ja do ziemi w sobotę wsadziłam kilka gałązek pęcherznicy.

Ewa, no to 8 sztuk sadzonek to i tak nie najgorzej. To już ok 40 zł oszczędności na inne roślinki

nieszka 20:40, 06 mar 2013

ewa004 napisał(a)
A jakie hortensje ty w taki sposób rozmnażasz ?

Ewa, limki. Próbuje... Postanowiłam w tym roku skupić się na rozmażaniu
gusiarz 20:45, 06 mar 2013

Aguś - poszłam za ciosem i też mam patyki z limki w ziemi Zobaczymy, czy psinka moja się nimi nie zainteresuje... Ja poszalałam dzisiaj w ogrodzie. Pod nóż poszła nawet lawenda, a róże ogołociłam z liści..i trawiszcze wszystkie poobcinałam... kompostowniki mam pełniutkie... Zrobiło się pusto, ale i czysto, bo miskanty których nie związałam jesienią latały po rabatkach.
nieszka 20:45, 06 mar 2013

gusiarz napisał(a)
Aga - jak chcesz rozmnożyć derenia - ja dzisiaj ciachałam i też zostawiłam gałązki do hodowli - to po prostu wepchnij patyk 30 cm do ziemi na 4/5 jego długości. Patyczek utnij skośnie u góry a prosto u dołu. Można szpadel wbić w ziemię i po jego wyjęciu w tę szczelinkę patyczki wsadzić. I gotowe...
Nie wiem czy masz program Domo - jeśli tak to obejrzyj program Gardener's World pn-pt 20:40. Super program o ogrodach angielskich. Cudna wiosenka u Ciebie

Skośnie u góry, prostu u dołu... Muszę zapamiętać.
Derenia jeszcze nie cięłam, nic w zasadzie nie cięłam (sekator po zimie mi zaginął i dwa dni szukałam)
Może i lepiej skoro mrozy zapowiadają...
Nie mam Domo, muszę wyszukać ten program na youtube-ie.

Gosiniak napisał(a)

Ja to robię za pomocą kopiuj-wklej
Robię cytuj, odpowiadam, kopiuję całą treść, znowu cytuj na kolejnym poście, wklejam poprzedni do otwartego i znowu piszę, następnie kopiuję, itd.

No proszę i się naumiałam i ja
nieszka 20:47, 06 mar 2013

margi napisał(a)
Gosiu poeksperymentuj jak coś się przyjmie chętnie przygarnę

Hehehe spryciula
nieszka 20:50, 06 mar 2013

Tess napisał(a)
Trzymam kciuki, żeby ci się ukorzenienie hortensji udało
Ale muszę uprzedzić, że zaielenienie pąków nie świadczy o tym, że się ukorzenia.
Maiłam przypadki, że nawet liście pusciły, a korzonków nie.

Wiem wiem że to jeszcze z tych listków się nie ma co cieszyć..

Ale i tak się cieszę
Patyki stoją w sypialni na parapecie i codziennie rano do nich przemawiam
gusiarz 20:56, 06 mar 2013

Jak to derenia nie cięłaś - a te czerwone patyki to z czego???
Świetna próba "cycastych postów"
nieszka 20:58, 06 mar 2013

gusiarz napisał(a)
Aguś - poszłam za ciosem i też mam patyki z limki w ziemi Zobaczymy, czy psinka moja się nimi nie zainteresuje... Ja poszalałam dzisiaj w ogrodzie. Pod nóż poszła nawet lawenda, a róże ogołociłam z liści..i trawiszcze wszystkie poobcinałam... kompostowniki mam pełniutkie... Zrobiło się pusto, ale i czysto, bo miskanty których nie związałam jesienią latały po rabatkach.

Do ziemi dałaś bezpośrednio? Ja resztę z tego właściwego cięcia też zagospodaruje w ten sposób
Nawet sobie znalazłam już miejsce na takie eksperymenty w ogródku.

No dziś i u mnie można by poszaleć. Pogoda piękna. Ja niestety "na rabocie"

Ale ale. W ogrodzie robota wre. M. zdemontował ogrodzenie dzielące dom od garażu
Jaka mi się teraz super duża przestrzeń zrobiła...