Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Mala_Mi 12:17, 06 mar 2013

Co patrzę na twoje murki i miejsce na ognisko to mnie w dołu z zazdrości ściska .. a zawsze myślałam, że nie zazdroszczę ludziom niczego.. oprócz inteligencji, znajomości języków obcych i długich nóg
Gosiniak 12:17, 06 mar 2013

nieszka napisał(a)
Gosia czy ja dobrze czytalam ze juz przycielas swoje swierki srebrne? Pokazesz je?

To było raczej delikatne cięcie, głównie z góry i przewodniki boczne, czy widać różnicę oceń sama:
Pierwsze zdjęcia przed, drugie po:

Mam jeszcze jeden srebrny i tak samo go potraktowałam,
serbskie tylko z góry przycięłam, bo są gęste i krótkie przyrosty miały.
U Zbyszka było radykalne cięcie, widziałaś?, u kogoś pokazywał, ja jeszcze się tak mocno bojam
Tutaj masz instrukcje:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2835-ciecie-sosny-i-swierka-klujacego-sprzeczne-informacje
Gosiniak 12:39, 06 mar 2013

GosiaJoanna napisał(a)
Gosiaku witam słonecznie

Jak tam praktykujesz czy wolne, ja dziś za mycie okienek się wzięłam, nie ciacham na razie reszty, bo przymrozki znowu i śnieg zapowiadają, masakra jakaś, mam nadzieję, że się nie sprawdzi, tak często się mylą może i tym razem
Basia_1987 13:01, 06 mar 2013

Ja też mam nadzieje ,że się mylą.Chociaż praktycznie wogóle zimy nie było ,żeby teraz na przedwiośniu nie "dowaliło" prawdziwą zimą.
GosiaJoanna 13:24, 06 mar 2013

Kurcze NIE ja nie chce juz śniegu ja ten tygdzień mam wolne, przyciełam winogrona i z Rh zdjełam otulinę,oj może za szybko skoro przymrozki :/
ka1sia 15:48, 06 mar 2013

Gosiu, fajnie, że pokazalaś świerki przed i po cięciu, muszę to zrobić, a kompletnie nie wiedzialam, jak się do tego zabrać Teraz wiem o co chodzi Pozdrawiam, Kasia
AniaDS 16:44, 06 mar 2013

Ojej, jaka piękna wiosna
A u mnie jeszcze śnieg miejscami leży i ani myśli się roztopić..
Krokusiki dodały mi energii .
Gosiniak 17:17, 06 mar 2013

asc napisał(a)
Co patrzę na twoje murki i miejsce na ognisko to mnie w dołu z zazdrości ściska .. a zawsze myślałam, że nie zazdroszczę ludziom niczego.. oprócz inteligencji, znajomości języków obcych i długich nóg

To ja mam tak samo, oddaj mi swoją kałużę, plisssss, to już mnie zazdrość nie będzie tak mocno zżerała...
Gosiniak 17:24, 06 mar 2013

Basia- zima była łagodna, ale śniegu nie brakowało i szczerze to na samą myśl robi mi się już słabo, czaruję cały dzień, żeby te prognozy się nie sprawdziły

Gosia- ja stroisze pościągałam i dziś znów zakładałam, jutro jeszcze nie tak źle ale od piątku.....cały czas liczę na zmianę kierunku wiatru albo coś podobnego, żeby tylko nas ominęło i dalej trwała wiosna, człowiek się jeszcze nie zdążył nacieszyć i już zabierają;(

Kasiu- ja je łagodnie potraktowałam, bo też pierwszy raz to robiłam, myślę że z czasem się wyrobię i na więcej mnie będzie stać

Aniu- u mnie też śnieg, nie do uwierzenia co? ale miejscami przy domu jeszcze leży, nie zdążył się roztopić i już chyba nie zdąży, bo cały kolejny tydzień brzydko ma być i zimno
agata19762 17:49, 06 mar 2013

Widać, widać, że świerki u fryzjera były.......