Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:12, 11 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Co oznacza naprzemiennie?
Na mijankę? Jakie są tam odstępy? Ile mają do bukszpanow miejsca? Muszę moje poprawić i bylyby to cenne wskazówki.

tak na mijankę

tak na szybko z wymiarami

Ogródek Iwony II 09:06, 11 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przed chwilą M mnie rozliczył z nocnego Markowania.
Pytał się, czy po nocach spać nie mogę?
Jak na to wpadł?
Zapinowałam o drugiej w nocy ściankę wodną. A on dostał powiadomienia

Buhahahaha. Ale kiedy szukać inspiracji, jak w dzień człowiek buszuje w ogrodzie.
Prawie - jak ogród 08:59, 11 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajnie się zapowiada rabata pod płotem. Drzewka już znalazłaś? Ja mam szczepione na 1,5 m. Nie przeszkadza mi to. Wyższych nie udało mi się zdobyć.
W tym roku korony ładnie nabrały masy

Właśnie z tymi drzewami to problem... Szukam dalej, ale już bez spinania się. Jak nie znajdę, zakupię w przyszłym roku
Iwonko, właśnie te Twoje pisardii mi się bardzo podobają i to m.in. ich widoki przy płocie zadecydowały o moim wyborze Tym bardziej, ze u mnie mało kolorów - właściwie tylko zielony i biały z kwiatów (jedyne kwitnące w przedogródku to hortensje), więc myślę, ze taki bordowy akcent byłby dobry.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:40, 11 sie 2017

Do góry
admete napisał(a)

6 sztuk tylko naprzemiennie, dlatego jest efekt takiej masy
i to jest hortensja incrediball, nie przewiesza się tak pod ciężarem kwiatów jak zwykła anabelka - polecam!!!!!

Co oznacza naprzemiennie?
Na mijankę? Jakie są tam odstępy? Ile mają do bukszpanow miejsca? Muszę moje poprawić i bylyby to cenne wskazówki.
Ogród Mirelli 08:35, 11 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Rozplenice ładnie się prezentują z kotkami, ale na ich fotki to jeszcze nie czas

A mnie by bardzo interesowało, jak w stanie obecnym prezentują się hortensje z przodu z rozplenicami. I wcale mi nie chodzi o efekt wow.
Mirelko zgromadziłam 8 anabelek. Jedna nie kwitnie, dwie ladnie stoją, jedną strasznie polamalo, ale kwiaty ma wielkie i ciężkie, pozostale późno zakwitly. Wszystkie zabiorę w jedno miejsce i zrobię szpaler.
Chciałabym zobaczyć, jak one u Ciebie teraz wyglądają. Jakie odstępy masz?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:04, 11 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Phantom jest sztywny, kwiaty sztywno stoją i są wielkie. Jest cudny Nie będziesz Aniu żałować

W zeszłym roku myślałam jeszcze o Vanilla Fraise. Teraz jednak podczytuję i potwierdzam, że najbardziej odpowiedni będzie Phantom. Wolę rośliny bezproblemowe.

Limki w kolejnym tygodniu.

Ogródek Iwony II 23:56, 10 sie 2017

Do góry
Zgromadziłam 8 anabelek. Jedna nie kwitnie, dwie ladnie stoją, jedną strasznie polamalo, ale kwiaty ma wielkie i ciężkie, pozostale późno zakwitly. Wszystkie zabiorę w jedno miejsce i zrobię szpaler. Zastanawiam się, czy przed nie dać ID, czy może wysoką kocimiętkę, czy może rozplenice, ale tych mam za mało...
Chciałabym zobaczyć, jak one u innych teraz wyglądają. Jakie odstępy dać ?
Ogród z uśmiechem 23:53, 10 sie 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Abraham u Ciebie różowy? Zawsze widziałam go na zdjęciach w morelowych odcieniach.

U mnie, gdy kwitł pierwszy raz, był różowy. Za drugim razem jest morelowy. I wreszcie kwiatów nie spuszcza w dół, wcześniej łepki zwieszał, gdy był w rozkwicie...
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/149/1490699/original.JPG
Ogród z uśmiechem 23:50, 10 sie 2017

Do góry
jolanka napisał(a)

Iwonko, u mnie z nazwami to problem, powinnam wreszcie spisać Wiem, że mam Southerm belle, Green Jewel, Honeydew, Milkshake, Secret Affair, White Swan, i jakieś jeszcze 3 ale nazw w tej chwili nie pamiętam bo nowe Coś Bom, bom
Może zobaczysz dla siebie Dixi Belle Myślę, że byłaby fajna dla Ciebie.

Podpory to mój projekt i materialy a spawanie.... mily sąsiad

Dzięki, jeżówki przejrzę, a sąsiada chętnie bym pożyczyła
Na huśtawce miło płynie czas... 23:38, 10 sie 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Wywołany do tablicy szpalerek Leonardo

Co masz posadzone na tej rabacie? Bardzo ładna kompozycja Martynko
Na huśtawce miło płynie czas... 23:31, 10 sie 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

The Beatles zaskoczyły mnie siłą przyrostu. Kupiłam trzy, przyjechały małe, podzieliłam na sześć i mam już niezłe czuprynki.

Pięknie to wygląda. Co to za jeżówki?
Na huśtawce miło płynie czas... 23:29, 10 sie 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

U mnie jest drugi rok i się pokłada. Jeśli to na pewno Phantom, to najpewniej za mało go przycięłam wiosną.

Może być za młody jeszcze. Krótkie cięcie też pomaga w wypuszczaniu silnych łodyg.
Tak sobie jeszcze myślę - umnie rośnie przy tarasie (dzisiejsza fotka), z jednej strony murek, z drugiej strony rośnie rozchodnik. Ładny, wyprostowany. Może zakrywa doły, może go podpiera, może Phantom radzi sobie sam ... Kupiłam rok temu ładne, dorodne krzewy, były trochę droższe, ale od razu ładnie rozbudowane. Moze stąd jest różnica. Oglądałam moje, też jeszcze do końca nie są rozwinięte, kwiat luźny, ale wielki, wręcz ogromny. W charakterystyczny sposób się przebarwia, dość późno, w delikatny róż. Zachwycałam się tym kolorem rok temu. Wtedy porównamy.
Hortensjom przydaje się towarzystwo. Jutro cyknę fotki i pokażę, co ja mam
Ps. Mam jedną hortensję cudną i nie znam jej nazwy. I nieważne, jak się nazywa, skoro zachwyca
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:08, 10 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Beatko, mebelki wyszły świetnie. Zazdroszczę wam możliwości, mój M tylko na drewnie się zna. Więc podziwiać takie mogę tylko u was. Cudownie wyszły. Sama rozrysowywałaś schemat i wymiary? Bardzo mi się podobają
Stipa w donicy pięknie wygląda. Pozostałe nasadzenia też.

Dziękuję Iwonko fakt, że to nasza własna praca chyba cieszy nas jeszcze bardziej a wiesz widziałam mnóstwo fajnych drewnianych mebelków (nawet kiedyś w jednym z odcinków Mai w Ogrodzie - to też jest bardzo fajny pomysł! Także może namówisz e-Ma Co do wymiarów posiłkowałam się wymiarami na necie z mebli oryginalnych i dopytywałam Gosi-Malkul więc jej podpowiedzi też bardzo były pomocne.
Stipa pięknie się rozszalała a nie byłam jej za bardzo pewna - chodziło o wypełnienie donicy w tani sposób i powtórzę to nasadzenie na pewno za rok bo przypadło mi do gustu
Ogród z uśmiechem 20:56, 10 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jolu, jakie ty masz odmiany jeżówek?
Potrzebuję zimny róż, może we fiolet wpadające.
I skąd masz takie ładne podpory do róż?
Buziak

Iwonko, u mnie z nazwami to problem, powinnam wreszcie spisać Wiem, że mam Southerm belle, Green Jewel, Honeydew, Milkshake, Secret Affair, White Swan, i jakieś jeszcze 3 ale nazw w tej chwili nie pamiętam bo nowe Coś Bom, bom
Może zobaczysz dla siebie Dixi Belle Myślę, że byłaby fajna dla Ciebie.

Podpory to mój projekt i materialy a spawanie.... mily sąsiad
Na huśtawce miło płynie czas... 19:40, 10 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jarzmianka u mnie kwitnie cały czas. Ta na twojej ostatniej fotce

Tak, jarzmianks. Zdziwiłam się, bo ona już skończyła kwitnienie. To tegoroczna sadzonka. Zastanawia mnie też ciemiernik. No i kalina ma znowu kwiaty, pierwszy raz powtarza a mam ją już trzy lata.
Na huśtawce miło płynie czas... 19:14, 10 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Oglądam fotki twojego Phantoma, nie jestem go pewna. Duzo ma tych kuleczkowych kwiatkow?

No sporo nawet. Nigdy sie nie zastanawiałam czy to naprawdę Phantom. Kupowałam, bo lubię białe hortki. Dla mnie najważniejsze, żeby się krzew nie pokładał, więc jak się okaże, że ten będzie miał takie tendencje, to bez żalu out. A masz jakiś typ?
Ogródek Iwony II 18:39, 10 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Siedzę sobie pod parasolem na tarasie. Dziś mam wolne od podlewania, bo rano burza była.
Taki widok mam.

widok piekny ...burza lagodna chyba była bo rośliny w świetnej formie

u mnie przeszla nawałnica ...masakra
Ogródek Iwony II 18:10, 10 sie 2017

Do góry

Siedzę sobie pod parasolem na tarasie. Dziś mam wolne od podlewania, bo rano burza była.
Taki widok mam.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 18:07, 10 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Też wilki wycinałam. Nie wiedziałam, ze trzeba wyrywać.

Iwonko, to teraz będziemy obie wyłamywać I to właśnie tym jest dla mnie ogrodowisko - skarbnicą wiedzy. Cały czas się człowiek czegoś uczy
Ogródek Iwony II 18:02, 10 sie 2017

Do góry
Przed chwilą M mnie rozliczył z nocnego Markowania.
Pytał się, czy po nocach spać nie mogę?
Jak na to wpadł?
Zapinowałam o drugiej w nocy ściankę wodną. A on dostał powiadomienia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies