Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

tulucy 17:53, 10 sie 2017

A zapodała linka do ciekawego wątku to zajrzałam

Czasem ciężko jest dokopać się do nasady wilka, zwłaszcza jak się sadzi róże głębiej. Ja ostatnio bardzo głęboko sięgałam do wilka Susan Williams Ellis, chyba na 10 cm odkopywałam...
anbu 17:54, 10 sie 2017

Powtórzę za resztą, bardzo ładny masz ogród
Iwk4 17:59, 10 sie 2017

Też wilki wycinałam. Nie wiedziałam, ze trzeba wyrywać.
Anitka 18:07, 10 sie 2017

Iwk4 napisał(a)
Też wilki wycinałam. Nie wiedziałam, ze trzeba wyrywać.

Iwonko, to teraz będziemy obie wyłamywać I to właśnie tym jest dla mnie ogrodowisko - skarbnicą wiedzy. Cały czas się człowiek czegoś uczy
Anitka 18:09, 10 sie 2017

anbu napisał(a)
Powtórzę za resztą, bardzo ładny masz ogród

Aniu, a ja powtórzę, że witam i dziękuję
Anitka 18:12, 10 sie 2017

tulucy napisał(a)
A zapodała linka do ciekawego wątku to zajrzałam

Czasem ciężko jest dokopać się do nasady wilka, zwłaszcza jak się sadzi róże głębiej. Ja ostatnio bardzo głęboko sięgałam do wilka Susan Williams Ellis, chyba na 10 cm odkopywałam...

To muszę podziękować Iwonce, że przez nią do mnie zajrzałaś i cenną wskazówkę udzieliłaś Poczekam aż popada, bo teraz trudno będzie się dokopać, bo ziemia jak skała.
tulucy 20:48, 10 sie 2017

Anita białych mam kilka, bardzo zadowolona jestem z Aspirin i z nowości kupionej jesienią Kasteltruther Spatzenrose - one są klasyfikowane jako okrywowe raczej. A poza nimi to Parky i White Gruss an Aachen. Choć one dopiero w drugim roku pokazują cos lepszego.
BKosimkArt 21:27, 10 sie 2017

A widzisz a ja gleby specjalnie nie przygotowywałam i rosną 3 rok... ale zobaczymy jaj będzie z nowymi.
Anitka 07:53, 11 sie 2017

tulucy napisał(a)
Anita białych mam kilka, bardzo zadowolona jestem z Aspirin i z nowości kupionej jesienią Kasteltruther Spatzenrose - one są klasyfikowane jako okrywowe raczej. A poza nimi to Parky i White Gruss an Aachen. Choć one dopiero w drugim roku pokazują cos lepszego.

Dziękuję, a są takie białe, których na 100 procent nie polecasz? Ale u ciebie chyba wszystkie super się mają, bo nawet Swany nie krytykujesz Ja eksmitowałam ( choć bardzo mi się na początku podobała, ale miała być w tym miejscu okrywowa), bo tak jak dziewczyny pisały dobrze pasuje do niej to określenie " ośmiornica". Nawet mój maż ja bardzo krytykował (co jest rzadkością u niego ) i zasugerował eksmisję.
Anitka 07:55, 11 sie 2017

BKosimkArt napisał(a)
A widzisz a ja gleby specjalnie nie przygotowywałam i rosną 3 rok... ale zobaczymy jaj będzie z nowymi.

No to wniosek, że nie zawsze trzeba robić książkowo U mnie padły od chorób grzybowych. Oby u Ciebie dłużej zagościły.