Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

_Martini_ 20:59, 10 sie 2017

Były róże, były hortensje, to teraz trawy w moim ogrodzie

_Martini_ 21:03, 10 sie 2017

Busz stipowy z własnego chowu

The Beatles zaskoczyły mnie siłą przyrostu. Kupiłam trzy, przyjechały małe, podzieliłam na sześć i mam już niezłe czuprynki.

_Martini_ 21:11, 10 sie 2017

anna_t napisał(a)
z różami tak jest, są "bałaganiarskie"
moim zdaniem najpiękniejszą różankę ma Gabisia, widziałaś? co prawda małą ale robi wrażenie

Tak, znam ogród Gabisi. To jeden z pierwszych, które wrzuciłam do swoich inspiracji kiedy zaczęłam czytać Ogrodowisko. Piękny jest!
Róże bałaganiarskie... nooo, tylko im to wybaczam. Idę rano do Heritage i marudzę, że znowu się osypała, a za chwilę mlaskam nad jej kwiatkami. Tak samo ze Spirit. Wobec róż jestem na razie tolerancyjna.
patrycja 21:32, 10 sie 2017

Akurat piję herbatę, spaceruję po Twoim ogrodzie i przycupnęłam na krzesełku
paulina_ns 21:42, 10 sie 2017

Martynka ale Ty surowa jestes dla tych swoich hortek przeciez piekne sa, ale jeszcze mlode, zobaczysz roznice juz w przyszlym roku

Szpaler rozany u Ciebie wyglada slicznie, ja zrobilam z czerwonych jak roze kwitly wygladalo to super, teraz pusto, czegos mi w tym miejscu brakuje i sie zastanawiam,czy nie dolozyc tam bialych jezowek, jakos szkoda mi go calego likwidowac.
_Martini_ 22:30, 10 sie 2017

patrycja napisał(a)
Akurat piję herbatę, spaceruję po Twoim ogrodzie i przycupnęłam na krzesełku

Rozgość się proszę, na tym placyku coraz przytulniej się robi
_Martini_ 22:35, 10 sie 2017

Paulina, lubię moje hortensje z daleka A mam taki fajny widok z huśtawki na wszystkie cztery miejsca gdzie rosną, więc tworzą niezłą masę.
A w różany szpaler wcisnęłam w nogi śmiałka. W zasadzie tylko dlatego, że musiałam go gdzieś przesadzić. Mi ta przerwa w kwitnieniu nie przeszkadza. Zależy gdzie masz tę rabatę. Bo moja jest z boku i nie muszę na nią ciagle patrzeć.
MirellaB 23:13, 10 sie 2017

Jaki to wątek z różanką Gabisi?

Trawy masz bardzo ładne
Iwk4 23:29, 10 sie 2017

_Martini_ napisał(a)

U mnie jest drugi rok i się pokłada. Jeśli to na pewno Phantom, to najpewniej za mało go przycięłam wiosną.

Może być za młody jeszcze. Krótkie cięcie też pomaga w wypuszczaniu silnych łodyg.
Tak sobie jeszcze myślę - umnie rośnie przy tarasie (dzisiejsza fotka), z jednej strony murek, z drugiej strony rośnie rozchodnik. Ładny, wyprostowany. Może zakrywa doły, może go podpiera, może Phantom radzi sobie sam ... Kupiłam rok temu ładne, dorodne krzewy, były trochę droższe, ale od razu ładnie rozbudowane. Moze stąd jest różnica. Oglądałam moje, też jeszcze do końca nie są rozwinięte, kwiat luźny, ale wielki, wręcz ogromny. W charakterystyczny sposób się przebarwia, dość późno, w delikatny róż. Zachwycałam się tym kolorem rok temu. Wtedy porównamy.
Hortensjom przydaje się towarzystwo. Jutro cyknę fotki i pokażę, co ja mam
Ps. Mam jedną hortensję cudną i nie znam jej nazwy. I nieważne, jak się nazywa, skoro zachwyca
Iwk4 23:31, 10 sie 2017

_Martini_ napisał(a)

The Beatles zaskoczyły mnie siłą przyrostu. Kupiłam trzy, przyjechały małe, podzieliłam na sześć i mam już niezłe czuprynki.

Pięknie to wygląda. Co to za jeżówki?