Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Rododendronowy ogród II. 06:00, 14 lip 2018

Do góry
Floksy cudaśne pieknotki a ten konik cud natury niestety wczoraj widzialam rozdeptanego na chodniku jeszcze sobie pomyslalam taki duzy taki ładny biedulek
Migawki z ogródka 22:40, 13 lip 2018

Do góry
Zakupy te czekające i te już posadzone nowe floksy, liliowców nie obfociłam

Floksy nie wszystkie, ale trzy jeszcze nie kwitną
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:31, 13 lip 2018

Do góry
Kasia peonie, floksy, ostróżki, przetacznik taki płożący, parę jeżówek, aaa i przylaszczki.

Mój to rozrywkowo się nie da prawie wypchnąć, bardzo rzadko, ale teraz służbowo to co innego mus!
Ogród Mirelli 20:05, 13 lip 2018

Do góry
Floksy uwielbiam. U mnie z jeżówkami. Dzisiaj oglądałam białe floksy i w końcu nie kupiłam
Rododendronowy ogród II. 15:22, 13 lip 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Przy tej ilości liliowców ogród na pewni jest kolorowy
Super zdjęcia z konikiem - u mnie też takie duże mieszkają.

No własnie niespecjalnie kolorowy bo floksy je pozarastały ale jak przesadzę będą widoczne, niestety będą w jednym miejscu a teraz są po całym ogrodzie powciskane.
Rododendronowy ogród II. 15:15, 13 lip 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kolekcje liliowców masz nie mniejsza chyba niż różanecznikówŚwietna sesja z konikiem polnym

Troche sie uzbierało ale prawde mówiac wole floksy choc i te robia mi numery bo się zapylają i zaczynają kwitnąc w jednym kolorze, o takim

Rododendronowy ogród II. 15:11, 13 lip 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękna kolekcja liliowców, jest na co popatrzeć.
Pozdrawiam

Ostatnio mnie denerwują bo bardzo sie rozrosły i postanowiłam zebrac je w jednym miejscu, wywaliłam z górki przed komórka jałowce i pomału przenoszę je na tą górke. Jedna strona juz obsadzona a na razie przerwa z przesadzaniem na kwitnienie.Zarastały je inne rośliny szczególnie wyższe floksy.
Ogród Mirelli 14:26, 13 lip 2018

Do góry
Marga napisał(a)

Piękna kompozycja
Mirellko, jestem pod wrażeniem Twoich hortensji. Chyba za mało o swoje dbam. Poczytałam sobie ciekawych rzeczy u Ciebie. Jutro polecę po florowit i zleję też szałwie, bo coś nie chcą odbijać.
Macham serdecznie

Ale piękne kolorki. A jak się nazywają te floksy?
Moja działka na Dębowym Lesie 23:24, 12 lip 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
Aniu, pięknie i kolorowo u Ciebie. Masz bardzo ładne kolory floksów, a na nie mam ostatnio fazę. Bardzo podoba mi się rabatka z kosmosami. To takie proste, ale cudnie zwiewne kwiaty. Lilie i liliowce super! Gdzie kupiłaś tego pawia! Wymiata wszystko!

Dziękuję Vilu!Ja tez kolorowo w ogrodzie lubię. Floksy może jeszcze ni wszystkie takie kępiaste i ładne.Ale kilka kolorków mam.
Cosmosy też w kilku miejscach są.
Lilie i liliowce to kocham.I tych też mam sporo
Pawie mam 2.I zostały kupione na wiosnę w Lidlu.

PysznogłówkaMam 3.Ta jest niższa i ma ciemniejsze liście
Mój 4 arowy azyl... 21:56, 12 lip 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Mało co kwitnie.... ale jednak jak już kwiatek pokaże, to od razu niespodzianka!
Super! U mnie floksy też już rozsiewają zapach po okolicy. Ja mam różowe z białym oczkiem.

A ja takie i na kolejne czekam.

Wśród brzóz i dębów 21:33, 12 lip 2018

Do góry
Chyba zacznę tez kolekcjonować floksy. Masz śliczny kolor.
Basiu, czy Twoja bergenia rośnie w słońcu? Moje coś marnie rosną. Przesadziłam, bo chyba podjadały je ślimaki (opuchlaki?). Teraz brązowieje obrzeże liści. Nie wiesz co może być tego przyczyną?
Z ogródka na wsi 15:57, 12 lip 2018

Do góry
To floksy o których ostatnio pisałem...ich nie będę sadził plamami, tylko wymieszam...ale do tego jeszcze kilka musze dokupić

I może mi nie koniecznie pasują takie pierścionki...ale przymierzyłem hahah
Z Pszenicznej ... 15:10, 12 lip 2018

Do góry
Floksy, tawułka, świecznica, przegorzan...
wszystko razem...

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 09:03, 12 lip 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Jaka śliczna dalia
A floks ma chyba mączniaka...

Też jestem nią zauroczona czekam na kolejne ... Franz Kafka, Boy Scout, ....
Floksy zaopatrzone amistaremi mam nadzieje, że zdążył zadziałać bo 6 godzin po oprysku spadł niespodziewanie aczkolwiek wyczekiwany deszcz
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:45, 11 lip 2018

Do góry
Dziś wreszcie trochę popadało i jest nadzieja na lepsze jutro
Ogród rządzi się swoimi prawami, dużo roślin zakończyło kwitnienie ale powoli inne pokazują kolorowe "pazurki"
Jeżówki niezawodne a z nimi motylki, floksy pomimo suszy zaatakował mączniak, itd...

kilka dzisiejszych obrazków

Ogrodowy spektakl trwa ... 08:51, 11 lip 2018

Do góry
U nas wczoraj trochę popadało i dzisiaj pada od rana, ale nie wiem ile tej wody musiałoby spaść przy takiej suszy, żeby starczyło chociaż na trochę. Ogród już wyglądał marnie, a podlewamy tylko młode nasadzenia i czasami warzywniak. Najgorzej obrywały u mnie floksy
Noce są zimne i faktycznie taki trochę sierpień zrobił się już na początku lipca.

Ja w każdym razie jestem już zwarta i gotowa na zmotyczkowanie całego ogrodu po deszczu, bo w końcu w skale będzie można coś zrobić.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:15, 10 lip 2018

Do góry
lilie szybko mi mówią papa

moje kochane floksy

paprocie

kalina
Moja glebo terapia 22:29, 10 lip 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Floksy są cudne, ale moje rok w rok w mączniaku

W tym roku sucho to zamiast mączniaka zasychające liście i plamistość

Sylwia a czym walczysz z tym mączniakiem, ja mam takiego jednego powojnika, skubany co roku cały biały i w tym też aż żal na niego patrzeć

Moja glebo terapia 22:19, 10 lip 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Floksy są cudowne kupowalam kiedys wlasnie rozowe i czerwone a chyba z jeden kzaczek rozowych jest ale mam tez fioletowe i biale nakrapiane one najmocniej pachną

Ja mam tylko białe i różowe. W sumie to się na wiosnę zastanawiałam nad czerwonymi bo były ale jakoś tak wyszło, że nie kupiłam.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:07, 10 lip 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Burgundowe kwiaty (chodziło mi o kolor) to floksy z takimi małymi, ale pogiętymi kwiatkami.

Danusiu, czy pamiętasz może jaka nazwa tej odmiany floksa?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies