Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja glebo terapia

Moja glebo terapia

sylwia_slomc... 18:05, 18 lip 2018

U mnie hortki bardziej zaawansowane, Vanilki już mam w różowym kolorze
kerii 16:48, 20 lip 2018

Zana napisał(a)
Joluś swego czasu wpadłam jak po ogień w poszukiwaniu tawułki, ale już wtedy zauważyłam wiele smakowitych fotek. Teraz wróciłam i tak sobie już ładny kawałeczek czasu siedzę i oglądam, ujęcia nowej rabatki hostowej przepiękne. Bardzo mi się podobają foteczki z tej rabaty z konwalnikiem i brązowymi trawami. Jakoś tak fajnie Ci te nasadzenia wychodzą, tak niby przypadkowo, ale super się komponują i uzupełniają.
Mogłabym naprawdę wiele zdjęć zacytować, które mi się spodobały, bardzo piękne niektóre ujęcia, przy których naprawdę na dłuuuuższą chwilę się zatrzymałam i jeszcze do nich wróciłam.

Myślę, że z misiaczków jesteś już w tym roku zadowolona. A co dopiero będzie w przyszłym roku!

A dlaczego Ty chciałaś Palibina wyrzucać? No dajże spokój, przecież ładny jest.

Ania dzięki

A nie wiem czy zauważyłaś, że inspiracja hostowej to od Ciebie jest i nie skromnie przyznam, że jestem z niej zadowolona.

Palbin mnie wkurza bo oprócz zapachu to nic w nim mi się nie podoba, taki krzaczor rozkudłany dopiero go obcinałam a już mu wystają odrosty to tu to tam. A nie chce go wyrzucać tylko przesadzić )na jego miejsce mam w planach azalię posadzić a dla niego szukam miejscówki.

Miśki mnie już prawie satysfakcjonują ale nie byłą bym sobą jak bym już nie myślała co tam pozmieniać. o ile do maja tulipany sprawę kwitnięcia załatwiają tak czerwiec i lipiec zielono, nic się nie dzieje.
Zastanawiam się nad tawułkami i hostami.
Widziałam taka fajną inspirację, która mnie urzekła i chciała bym ją tam zastosować.

Z góry wyglądają jak fajerwerki

kerii 16:53, 20 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
U mnie hortki bardziej zaawansowane, Vanilki już mam w różowym kolorze

Sylwia ja mam wrażenie, że u wszystkich są bardziej rozkwitnięte niż moje.
Dzięki za identyfikacje NN-a

kerii 17:00, 20 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
o i ty masz szpaler z hortek uwielbiammmm budleja ma piekny kolor

Kasia wszyscy mają to i ja mam

kerii 13:21, 24 lip 2018

Dzisiaj trochę wiejskich fotek.

Dwa dni pobytu na wsi po prawie dwóch tygodniach nie bytu to zdecydowanie za mało, żeby cokolwiek podziałać.
Ograniczyliśmy się tylko do wykoszenia a raczej wygryzienia w bardziej reprezentacyjnej części ogrodu trawy nie dość, że duża to jeszcze praktycznie większość dnia rosa. I do powycinania tego co przekwitło, co deszcz poniszczył.

Na mojej niby bylinówce w tej chwili prym wiodą floksy i aksamitki oraz dużooo zieleni

Na jesień przegorzan sobie pójdzie aut na trawiastą rabatę, której jeszcze nie ma a na jego miejscu posadzę hortensje

Najlepsza była by taka wielka od razu jak ta ale pewno zadowolę się mniejszą

kerii 13:29, 24 lip 2018

Jak jestem przy hortensjach to mam jeszcze taką

i taką, która miała być Silver Dolar ale raczej na bank nią nie jest. To jedna z Biedronkowej ruletki

kerii 13:51, 24 lip 2018

I kolorowy miszmasz

[

Rudbekie zdominowały floksy, które w tym roku tam jakieś takie marniejsze

te po prawej siatkowe zasieki to ochrona anty sarnowa, wygląda koszmarnie ale efekty przynosi, na osłoniętych różach w końcu są pączki.
kerii 16:10, 24 lip 2018

Jeszcze trochę wsi udokumentuję

Kamcia 19:22, 24 lip 2018

Wow....
kerii 21:30, 24 lip 2018