Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 14:33, 24 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
Tego miejsca chyba nie pokazywałaś, a takie piękne.
Jeżówki i floksy zachwycające, moje floksy od lat łapią szarą pleśń. Bardzo je lubię, ale nie wiem, czy się z nimi nie pożegnam.

Dorotko pokazywałam, ale bukszpany były nie cięte, więc może złe światło na ten fragment rzucały
U mnie na jeżówkach i floksach nie ma. Ja dwa lata temu pożegnałam pysznogłówki ze względu na mącznika, ale w Wojsławicach kupiłam kolejną , bo mnie oczarowała. Pan zapewniał, ze nie łapie. Zobaczymy.
Anitka 14:35, 24 lip 2018

BKosimkArt napisał(a)

Anitko cudownie w tym zakątku!

Cieszę się, że się podoba. To tylko potwierdza,żeby nie bać się zmian i rewolucji. Nawet już eM się przyzwyczaił i mu się podoba i nie płacze po rozczochranym jałowcu i bergeniach.
tulucy 14:35, 24 lip 2018

Piękny ogród niezmiennie... I w ogóle, i w szczególe

Ja z góry krzyżyk na bukszpan położyłam... Będzie ćma, to trudno... Wolałabym nie, oczywiście, ale walczyć z nią chemią nie będę.

Anitka 14:39, 24 lip 2018

Zana napisał(a)
Anitko, ależ miałam zaległości u Ciebie, ale sobie dzisiaj przy porannej kawce z przyjemnością ponadrabiałam. Wszystkie podróże do pozazdroszczenia, i te urlopowe na dalekiej północy, i te ogrodowiskowe. Mnóstwo zdjęć, więc wrażeń moc! Ogród chyba nie ucierpiał pod Twoją nieobecność, bo prezentuje się jak zawsze doskonale. Piękne połączenie zielonych jeżówek z floksami i liatrą, bardzo mi się podoba.

Ostatni na najwyższych obrotach funkcjonuje. Tyle jeszcze ogródków po odwiedzenia Ogród nawet nie ucierpiał, bo padało, tylko siostra wyrwała mi kalarepy, bo stwierdziła, że coś z nimi się dzieje dziwnego, bo nad ziemią rosną, a według jej teorii powinny w ziemi główki mieć zakopane
paulina_ns 14:44, 24 lip 2018

Dawno mnie u Ciebie nie było, ale już jestem i nadrabiam ogród pokazany oczami Małgosi cudownie wygląda, ale to mnie nie dziwi wcale, za każdym razem co wstawisz zdjęcia się nimi zachwycam! Przepięknie masz, każdy najmniejszy szczegół dopieszczony, idealnie skomponowany,kocham Twój ogród no i ten kamień....uwielbiam takie klimaty
Anitka 14:50, 24 lip 2018

agata19762 napisał(a)
Jesteś światową Kobietą... super wyjazdy ! Wakacje extra !!!
A jakie zakupy...gdzie to upchniesz?

Moje zakupy malutkie, tylko 6 kocimiętek - ' Neptun' i 'Kit Kat', pysznogłówka 'On Parade, aster i żeleźniak.

Reszta to Sylwii (ale on miejsca ma sporo), Agatki i Agi.

Anitka 14:55, 24 lip 2018

isia33 napisał(a)

Widzę, że nie tylko mnie zachwyciła ta rabata. Bardzo elegancka i piękna. Ostatnio chodzą za mną klony, a ten zakątek tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że warto. A swoją drogą, jaki to klon?

Długo dumałam czym zastąpić tu starego jałowca i po burzy mózgów padło na klona i tym razem zielonego. Moja kolekcja liczy aż dwie sztuki
Ten nazwę ma straszną, dla mnie nie do wymówienia. Dobrze, że tylko muszę to z notatnika przepisać 'Scolopendrifolium' - udało się
Anitka 14:59, 24 lip 2018

Agania napisał(a)

O jeżówkowa sesja...białe z zielonym okiem są uroczo wyglądają wśród przekwitłych czosnków,
moje czochy juz poległy,a Twoje stoją na baczność

Patrzę na zdjęcia i chwilę pomyślałam, że jestem u siebie jak zobaczyłam tęczę

Wczoraj do wieczora przycinałam, obrywałam i podpierałam kwiaty po deszczu,

gacki latały mi nad głową w końcu uciekłam do domu, nie podeszłabym do nietoperza, ale odważna jesteś

Miszczu, ale dałaś pokaz kulkowania

Te czosnki to 'Purple Sensation' - są niższe i to chyba z tego powodu stoją.
Nietoperz siedział pod dachem, więc spora odległość nas dzieliła.
Pokazu kulkowania nie było, bo szybko robię po pracy, żeby przed zmrokiem zdążyć. Efekty dopiero rano pokazuję
sylwia_slomc... 15:06, 24 lip 2018

Kurcze a wiesz, że Marylka sąsiadka( poznałaś) też już ma tę cholerę w bukszpanach? wczoraj swoje patrzyłam nie ma na razie, ale jak długo?
Anitka 15:15, 24 lip 2018

abiko napisał(a)
Wypielęgnowane te niebieskości i biele, że hej
Bukszpany przycięte.. no nie mam się do czego przyczepić kurcze
U mnie nie dość, że ćma to mają grzyba.. no weź pryskaj człowieku jak leje.

To tylko dobre kadrowanie Ćmy na razie nie ma u mnie, ale dwie miejscowości wcześniej już jest, więc czekam na panienkę. Stołówkę jej przygotowałam cacy Końcóweczki ma równo przycięte, żeby się nie zadławiła