Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 12:32, 26 lip 2018

hihihi a te kółeczko ma mieć inne zastosowanie, placyk na ognisko wiecie, że jesteście boskie, uwielbiam Was
Anitka 12:49, 26 lip 2018

A innego kółeczka to nie masz? Placyk na ognisko też fajny, może i lepszy, bo liście tych brzóz oczko by zaśmiecały.
SlonecznyOgrod 11:33, 27 lip 2018

Monia81 napisał(a)

a na klonowej, liatry sztywno stoją, floksy pięknie pachną

I liatry uwielbiam i floksy, a perovskię wiesz, że można rozmnożyć z patyczków?
Hortensje z patyczków mi się nie przyjęły za to jedna perovskia juz rośnie w gruncie od zeszłego roku.
anabuko1 11:37, 27 lip 2018

Fajny ten widoczek z góry.
I latrie takie piękne. Moje jeszcze nie tak mocno rozwinięte.
Floksy ładne. Ja tych niskich nie mam.
Iwonka 12:21, 27 lip 2018

Moniczko, dziękuję Wam za niedzielne spotkanie Mam nadzieję, że szybciutko dojechaliście. Mam ogromne zaległości na forum... Teraz wpadłam na małą kawkę i odrabiam nieco.
Czytam o oczku... przy brzozach nie polecam ze względu na małe nasionka, które w sezonie mocno śmiecą. W dużym słońcu oczko też niewskazane, woda za bardzo przegrzewa się i zabrudza. Ja mam przy wejściu do domu od wschodu, tylko pół dnia jest nasłonecznione i jestem z tego stanowiska zadowolona.
Teraz porównałam zdjęcia z początku wątku z tymi ostatnimi. Niesamowity postęp. Zazdroszczę tylu inspiracji, unikniesz wielu pomyłek. Ja zamagam się właśnie z takimi, ale poprawiać stare rabaty to koszmar...
Widzę, że usunęłaś ten biały kamyczek na odcinku taras - domek gospodarczy. Nie spradził się? Sama już nie wiem, czym przykrywać przerabiane rabaty. Najchętniej czekałabym aż rośliny zadarnią, ale w między czasie tona chwastów tam mi wyrośnie.
Pięknie wygląda fioletowa liatra z bladoróżowym floksem. Chyba skopiuję
abiko 08:36, 30 lip 2018

Monia81 napisał(a)
hihihi a te kółeczko ma mieć inne zastosowanie, placyk na ognisko wiecie, że jesteście boskie, uwielbiam Was

No to wcześniej.. będzie przed brzózkami.. tam chyba masz teraz trawnik
Monia81 10:17, 30 lip 2018

Anitka napisał(a)
A innego kółeczka to nie masz? Placyk na ognisko też fajny, może i lepszy, bo liście tych brzóz oczko by zaśmiecały.

Anitko a tam gdzie mam oczko nie może być???? my teraz myślimy nad jego powiększeniem jesienią, ale to się zobaczy
Monia81 10:19, 30 lip 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

I liatry uwielbiam i floksy, a perovskię wiesz, że można rozmnożyć z patyczków?
Hortensje z patyczków mi się nie przyjęły za to jedna perovskia juz rośnie w gruncie od zeszłego roku.

O perovskiej czytałam u Ewy Bacowej, z patyczków rozmnaża, ja jeszcze tego nie próbowałam... z hortensjami mi w tym roku nie wyszło, ale próbować będę dalej:0 buziaki
Monia81 10:20, 30 lip 2018

anabuko1 napisał(a)
Fajny ten widoczek z góry.
I latrie takie piękne. Moje jeszcze nie tak mocno rozwinięte.
Floksy ładne. Ja tych niskich nie mam.

Aniu widoczek z góry napawa optymizmem, zmiany już wielkie a będą jeszczelatrie u mnie już powoli przekwitają, ale się nie dziwię cały ten rok jest szybki i upalny... buziaki
Monia81 10:24, 30 lip 2018

Iwonka napisał(a)
Moniczko, dziękuję Wam za niedzielne spotkanie Mam nadzieję, że szybciutko dojechaliście. Mam ogromne zaległości na forum... Teraz wpadłam na małą kawkę i odrabiam nieco.
Czytam o oczku... przy brzozach nie polecam ze względu na małe nasionka, które w sezonie mocno śmiecą. W dużym słońcu oczko też niewskazane, woda za bardzo przegrzewa się i zabrudza. Ja mam przy wejściu do domu od wschodu, tylko pół dnia jest nasłonecznione i jestem z tego stanowiska zadowolona.
Teraz porównałam zdjęcia z początku wątku z tymi ostatnimi. Niesamowity postęp. Zazdroszczę tylu inspiracji, unikniesz wielu pomyłek. Ja zamagam się właśnie z takimi, ale poprawiać stare rabaty to koszmar...
Widzę, że usunęłaś ten biały kamyczek na odcinku taras - domek gospodarczy. Nie spradził się? Sama już nie wiem, czym przykrywać przerabiane rabaty. Najchętniej czekałabym aż rośliny zadarnią, ale w między czasie tona chwastów tam mi wyrośnie.
Pięknie wygląda fioletowa liatra z bladoróżowym floksem. Chyba skopiuję

Iwonko my też dziękujemy za wspólnie spędzony czas, mi też coś ostatnio czas się kurczy... albo to życie tak przyspiesza, albo my mamy za dużo zrobienia i ciągle brakuje dnia na pozałatwianie wszystkiego...
Ten biały kamyczek usunęłam, bo jakoś wizualnie mi tam nie pasował, ta rabata była przez to taka wyrwana z kontekstu, nie pasowała do reszty, dlatego kamyczek został wykorzystany na obwódkę wkoło domu floks z liatrą to zgrany duet buziaki