Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Makowo na Kociewiu 13:26, 05 gru 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Tak z dzisiaj Małgosiu musiałam jej tylko łepek podnieść bo opadał.

Do domu kupiłam sobie takie dwa cukierki

Piekne te donice! skąd to napisz mi na provka
Pszczelarnia 13:24, 05 gru 2014

Do góry
Nie no! zabiję! uwielbiam makowce! jak jeszcze nadzienie aż kipi mnogościa samkołyków, wprowadzacie mi już klimacik swiąteczny! Całuski kochana
Lawendowy zawrót głowy 13:22, 05 gru 2014

Do góry
Pachnie aż u mnie na wsi od Ciebie Pierniku
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 13:21, 05 gru 2014

Do góry
Pokaż zakupy Oczy me nacieszę lubię zakupy.
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 13:21, 05 gru 2014

Do góry
aage napisał(a)
Hello December

Macham serdecznie

Zosatję Cudnie , prawdziwa skandynawska uczta!
Dla odmiany czas na zmiany... 13:20, 05 gru 2014

Do góry
Widze że Ty juz wiankujesz Pięknie proszę Pani
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 13:19, 05 gru 2014

Do góry
Ola jak sytuacja?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:19, 05 gru 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:18, 05 gru 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:17, 05 gru 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:13, 05 gru 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:12, 05 gru 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:11, 05 gru 2014

Do góry
Jestem
w wiecznym niedoczasie

ale i mnie wreszcie zmroziło więc dziele się z Wami:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:51, 28 lis 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Jesiennie

Wiem, wiem pisałaś 100 razy... z czego te skalpy leżą na bruku???? Bitels jaki czy co????

Nie wiem czy w tym jazgocie usłyszysz mój głos..... też krzyczę.. masz pięknie I chociaż jestem kokoszka to twierdzę, że twoje niekokoszkoww mi bardzo leży na sercu . Jak i niekokoszka
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 17:58, 22 lis 2014

Do góry
Z tego co pisałaś ma być raczej nowocześnie i od razu przyszła mi na myśl rabata wzdłuż podjazdu Gosi malkul https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=602 dla mnie bomba chyba, że problemem będzie wiosna i chwilowa pustka po ścięciu miskantów? ewentualnie coś wcześniej startującego wysokie molinie, trzcinniki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:51, 18 lis 2014

Do góry
beata_m napisał(a)
Witam Cię Marzenko, obejrzałam Twoją wizytówkę bo tak sobie chodzę na razie nieporadnie po ogrodowisku i czytam tu i ówdzie i ktoś właśnie polecił Ciebie jako ideał rabat prostokątnych właśnie o takich myślałam ... chociaż kombinowałam coś z kołami ale jeszcze ostatecznej koncepcji nie mam bo jestem na początku drogi. Kombinuje oczywiście z listą gatunków a z przodu chciałam posadzić magnolię a widziałam bardzo fajną u Ciebie, mogłabym prosić o nazwę...pozdrawiam

p.s.no i te piękne trawy ale pewnie o te będę dopytywać później na razie pomalutku

Witaj Beatko w moich skromnych progach. Zapraszam do czytania. Jest kilka wątków z geometrycznymi rabatami - tak na szybko poszukaj wątku Leon - czyli Oli , Wieloszki, Malkul.
Wpisz u góry w wyszukiwarkę nazwę nicka tych osób i kliknij szukaj wątki
Dla Ciebie za chwilę moje magnolie, skoro już się przesiadłam na inny komuputer dla Zielonej
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:22, 18 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tak się zastanawiam czytając wpisy.. większość forum dąży do ogrodu perfekcyjnego, zgodnego z dekalogiem, uporządkowanego, nie za dużo kolorów, nie za dużo gatunków... U mnie dekalog Danusi wisi na ścianie. Jednak mój ogród jest zaprzeczeniem całego dekalogu..No prawie całego.. jak coś pada to nie płaczę, tylko mam miejsce na nowe I tego się trzymam z pełnym przekonaniem i konsekwencją. Skąd w takim razie te pochwały i gratulacje????? Wcale nie sugeruję tu obłudy z Waszej strony. Rozważam to tylko z punktu typowo psychologicznego, socjalnego i takich tam dziedzin obcych mojemu wykształceniu.
Hmmm bo może fajnie pooglądać takie coś na co się nigdy nie zdecydujemy u siebie??? Przyznaję się, często mam zgrzyt zębów patrząc co narobiłam.. .... a czasami od razu idzie w ruch łopata Szkoda moich zębów..
Tak czy siak dziękuje wszystkim i mam nadzieję, że ząbki zostały sie u Was na swoim miejscu

Anek... a ja myślę sobie, że to, że ktoś lubi geometrię w ogrodzie, wcale nie przeszkadza, by docenić walory Twojej "wsiowej" rabaty. To, że mam u siebie linie falujące, nie jest przeszkodą do tego, by zachwycać się prostymi obwódkami rabat u Madżenki, Wieloszki, czy malkul. To, że "ogrodowiskowe" jest dążenie - jak to nazwałaś - do perfekcyjnie poukładanej przestrzeni, nie musi wykluczać rozczulenia się nad angielską sielskością u Pszczółki, bajecznie pejzażowym Jurajskim, czy właśnie Twoim wyjątkowym ogrodem. I chyba to jest piękne. Że potrafimy zauważyć kompozycję, docenić wysiłek włożony w utrzymanie ogrodu, wspierać się wzajemnie. Zatem... przyjmij na klatę maleńka-wielka Osóbko, że wszyscy zachwycamy się tu szczerze

Pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:50, 16 lis 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Nooo, z żalem skreśliłam jarzmiankę z listy, a wciąż mam ją przed oczami u Gosi-malkul... I następna kusi różami A jakie to te pancerne, hę? Wiem na pewno, że "The fairy" ale za niska i odcień różu mi nie pasi.

Aga, ciężko mi doradzać w sprawie róż, bo jednak małe mam obeznanie w odm. Wiem tylko co nieco o tym, co sama mam. Nie wiem o jaki odcień różu chodzi i czy wśród moich są takie, które ci odpowiadają. Ja jestem zadowolona z Baronesse, Mariatheresia, Natasha Richardson, Leonardo da Vinci. Nie chorują i są cały czas ładne. Te mogę szczerze polecić. Innych nie znam. Są lepsze specjalistki. Wiem jedno - The Fairy mi się nie widzi przez to, że jest taka przytłaczająca wszystko, za ciężka jak dla mnie.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:02, 16 lis 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Wg mnie jeśli orliki mają dla ciebie za mało widoczne kwiaty, to jarzmianka tym bardziej. Tyle umiem pomóc.
Aga, ja jednak myślę, że róże by cię zadowoliły, ale takie pancerne, choć delikatne w odbiorze. Kup choć jeden lub dwa krzaki dla obserwacji i wsadź gdzieś w rabatę. Wytrzymasz jeden rok jakby co i zobaczysz czy rzeczywiście będą dla ciebie kłopotliwe w pielęgnacji.

Nooo, z żalem skreśliłam jarzmiankę z listy, a wciąż mam ją przed oczami u Gosi-malkul... I następna kusi różami A jakie to te pancerne, hę? Wiem na pewno, że "The fairy" ale za niska i odcień różu mi nie pasi.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 13:17, 16 lis 2014

Do góry
babka napisał(a)
tutaj masz the beatles u Malkul https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=570
ale chyba na wcześniejszych stronach znajdziesz je bardziej z bliska

A no tak peruczki tzw. przecież Chyba jednak bardziej mi się kulki podobają z kostrzewą jak u Marzenki. Buźka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies