Wczoraj i dziś deszczowo, można podziałać w ogrodzie i przesadzać byliny, jest nie za gorąco i ziemia ma odpowiednią wilgotność, a dla relaksu ofociłam kilka kwiatków.
w warzywniku zaczyna się coś dziać Em sam układa -powiedział ,że fachowcy za drodzy i on to zrobi -może dłużej to potrwa ,ale też mu całkiem dobrze idzie
a ja wymieniłam bratki .teraz rządzą białe kwiaty -wszędzie jest już kolorowo ,to na tarasie chcę mieć spokojnie
Tymczasem w ogrodzie moja trzaśnięta myszowata mocno sfiksowana Sonatka bez strachu się spindra
i co jeszcze wyprawia to strach pisać
Ogród też jakiś trzaśnięty...czyli wszystko w normie
i spełniają się marzenia nierealne...jak z bicza trzasnął
Może dalia sadzona 1-go maja? Jak smakowała pasta z pesto z czosnku niedźwiedziego? Aż zapach poczułam jak przeczytałam.
Cudna rabata floksowa, jak wy te bujne rabaty robicie? Mnie wychodzą tylko te cieniste.
Czekam, jak wszyscy...
przelało się mostkiem, ale utrzymało w ryzach i na ogród nie poszło
zaczęło opadać gdy nadeszła druga burza
lało i gradem sypnęło i znowu tak tylko z 15 minut
tym razem popłynęło nie tylko rowem, ale i z pól przez drogę za domem
Dzisiejszy dzień na pewno na długo zapamiętam
Najpierw zagrzmiało, a potem spadł ulewny deszcz dosłownie z 15 minutowy
byłam w ogrodzie jak usłyszałam gwałtowny szum poleciałam nad rów, a tam przybiera, więc w te pędy do warsztatu po grabie żeby wybierać z przepustu to co woda naniesie, pół minuty może mnie nie było jak wróciłam to już było po brzegi
Dzis znów popadało 8lna metr kwadratowy, nie jest źle. Porównałam dzis fotki biezące z ubiegłorocznymi i tak jak pisałam w tym roku wszystko później kwitnie a bzy o wiele mniej kwiatów mają. Takie małe porównanie.To dzisiejsze zdjecie, jak widac kwiatów bzu niewiele a rh zaczynaja dopiero kwitnac
a to zdjecie tego samego w tamtym roku z 10 maja, rh kwitną a bez obsypany kwiatem. W przyszłym roku bedzie tak samo.
Dziekuję wszystkim za miłe słowa. Basiu Franceska jedna zaczyna kwitnac ale to nie ta najwazniejsza którą pewnie pamiętasz , ta jest w takim stanie
jeszcze ze dwa dni i zakwitnie.W tym roku jednak wszystko później kwitnie niz w tamtym ale bardziej podobnie jak w innych latach bo u mnie apogeum kwitnienia bedzie jak w większosci lat na dzień matki.