Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Toszka 08:09, 01 cze 2019

Czy ty lałaś wodę z wodociągów lub ze studni?
Najlepsza deszczówka, bo ta zawiera mało fosforanów i potasu, które są pożywką dla glonów.
Iwonka 09:21, 01 cze 2019

effka napisał(a)

Ależ ruch u ciebie, nie próżnujesz Prześlij trochę tej energii w okolice Krakowa
Buczek ma piękną miejscówkę! A co to za klon? Obłędne listeczki

effka napisał(a)

Zdjęcia z szerszej perspektywy pokazują jak fajne przestrzenie tworzycie. Wygląda to niesamowicie spójnie, nowocześnie a zarazem romantycznie. Jak ja ci zazdroszczę tak płaskiego terenu!!!

effka napisał(a)
Słuchajcie, czy mam robić jakieś podpory, linki czy kratki ma północnej elewacji garażu dla posadzonej przy ścianie hortensji pnącej? (Ta pośrodku, reszta to przechowalnik).
To zwykły tynk cementowo-wapienny pomalowany farbą.

Wydaje mi się, że na razie nie rób nic i zobaczysz jak hortensja da sobie radę sama. Ja miałam przy altanie, bardzo fajnie trzymała się kamiennej ściany. Zazdroszczę, że możesz coś po tynku puścić, obłędnie wyglądają takie ściany w zieleni... Mój mąż ma obsesję na punkcie suchości tynku, lata z sekatorem i jeśli tylko gałązka się zbliża do ściany domu czy garażu działa natychmiast

effka napisał(a)

Nowy klon powala na kolana, jest taki piękny Nie wiem, czy mój nowy nie ma podobnych liści...

effka napisał(a)

Zaczynamy z oczkiem:
Godzinę kopałam dziurę pod kastrę, dokopałam się do ładnego piaseczku, nie musiałam dzięki temu podsypywać dna piaskiem.
Grys, kamienie i rośliny w przyszłym tygodniu.

I jeszcze oczko... jedziecie z koksem w tempie pendolino Gdyby było bliżej dałabym ci fajną roślinkę do oczka. Dostałam w zeszłym roku od Kondzia, z jednej gwiazdy mam 6 Będzie cieszyć oko to oczko bo jest blisko tarasu - super!

eVka 10:24, 01 cze 2019

Toszka napisał(a)
Czy ty lałaś wodę z wodociągów lub ze studni?
Najlepsza deszczówka, bo ta zawiera mało fosforanów i potasu, które są pożywką dla glonów.

Deszczówki brak więc lałam z wodociągu
eVka 11:20, 01 cze 2019

Iwonka napisał(a)

Ależ ruch u ciebie, nie próżnujesz Prześlij trochę tej energii w okolice Krakowa
Buczek ma piękną miejscówkę! A co to za klon? Obłędne listeczki

Zdjęcia z szerszej perspektywy pokazują jak fajne przestrzenie tworzycie. Wygląda to niesamowicie spójnie, nowocześnie a zarazem romantycznie. Jak ja ci zazdroszczę tak płaskiego terenu!!!

Wydaje mi się, że na razie nie rób nic i zobaczysz jak hortensja da sobie radę sama. Ja miałam przy altanie, bardzo fajnie trzymała się kamiennej ściany. Zazdroszczę, że możesz coś po tynku puścić, obłędnie wyglądają takie ściany w zieleni... Mój mąż ma obsesję na punkcie suchości tynku, lata z sekatorem i jeśli tylko gałązka się zbliża do ściany domu czy garażu działa natychmiast

Nowy klon powala na kolana, jest taki piękny Nie wiem, czy mój nowy nie ma podobnych liści...

I jeszcze oczko... jedziecie z koksem w tempie pendolino Gdyby było bliżej dałabym ci fajną roślinkę do oczka. Dostałam w zeszłym roku od Kondzia, z jednej gwiazdy mam 6 Będzie cieszyć oko to oczko bo jest blisko tarasu - super!

Iwonko kochana, jak do mnie zaglądasz od razu humor mi się poprawia
Cieszę się, że Buczek i Klonik się podobają, nam również, jesteśmy z mężem nimi oczarowani Klon kupiliśmy spory, bo miał tak piękny pokrój, że odżałowaliśmy parę monet na jego zakup. To odmiana Bloodgood

Starałam się, żeby mój ogród był w miarę spójny, ciężko to osiągnąć bo człowiek ma tyle roślinnych zachcianek, że serce boli stwierdza, że jednak coś nie pasuje.
Pochyły teren jednak daje większe możliwości aranżacji, trójwymiaru.

Oczko cieszy niesamowicie, zaraz jedziemy po gnejs do oczka i będę zamawiać roślinki wodne, kosze etc. żeby zaczęły już oczyszczać wodę.

Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, miło by było się odwiedzać.

Buziaczki!

eVka 12:56, 01 cze 2019

Pozdrowienia z raju...

eVka 13:52, 01 cze 2019

Cisy repandens, hakone Aureola, maki odmianowe, kosaćce syberyjskie nienieskie i białe, molinie variegata, azalię białą, paproć i jałowiec szczepiony nana nad oczko.
Aha i gnejsy do oczka i wokoło i większe jako ozdoba.
eVka 16:47, 01 cze 2019

Wiolka5_7 19:45, 01 cze 2019

Super zakupy ! cisy bym Ci ukradła ,bo ostatnio mi wykupili w szkółce i nie ma mus czekać...
eVka 20:31, 01 cze 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Super zakupy ! cisy bym Ci ukradła ,bo ostatnio mi wykupili w szkółce i nie ma mus czekać...

Dzięki Cisy były w szkółce, nawet sporo i niedrogie Odgapiłam!
Wiolka5_7 21:37, 01 cze 2019

effka napisał(a)

Dzięki Cisy były w szkółce, nawet sporo i niedrogie Odgapiłam!

Szczęściara