Ależ ruch u ciebie, nie próżnujesz Prześlij trochę tej energii w okolice Krakowa
Buczek ma piękną miejscówkę! A co to za klon? Obłędne listeczki
Zdjęcia z szerszej perspektywy pokazują jak fajne przestrzenie tworzycie. Wygląda to niesamowicie spójnie, nowocześnie a zarazem romantycznie. Jak ja ci zazdroszczę tak płaskiego terenu!!!
Wydaje mi się, że na razie nie rób nic i zobaczysz jak hortensja da sobie radę sama. Ja miałam przy altanie, bardzo fajnie trzymała się kamiennej ściany. Zazdroszczę, że możesz coś po tynku puścić, obłędnie wyglądają takie ściany w zieleni... Mój mąż ma obsesję na punkcie suchości tynku, lata z sekatorem i jeśli tylko gałązka się zbliża do ściany domu czy garażu działa natychmiast
Nowy klon powala na kolana, jest taki piękny Nie wiem, czy mój nowy nie ma podobnych liści...
I jeszcze oczko... jedziecie z koksem w tempie pendolino Gdyby było bliżej dałabym ci fajną roślinkę do oczka. Dostałam w zeszłym roku od Kondzia, z jednej gwiazdy mam 6 Będzie cieszyć oko to oczko bo jest blisko tarasu - super!
Iwonko kochana, jak do mnie zaglądasz od razu humor mi się poprawia
Cieszę się, że Buczek i Klonik się podobają, nam również, jesteśmy z mężem nimi oczarowani Klon kupiliśmy spory, bo miał tak piękny pokrój, że odżałowaliśmy parę monet na jego zakup. To odmiana Bloodgood
Starałam się, żeby mój ogród był w miarę spójny, ciężko to osiągnąć bo człowiek ma tyle roślinnych zachcianek, że serce boli stwierdza, że jednak coś nie pasuje.
Pochyły teren jednak daje większe możliwości aranżacji, trójwymiaru.
Oczko cieszy niesamowicie, zaraz jedziemy po gnejs do oczka i będę zamawiać roślinki wodne, kosze etc. żeby zaczęły już oczyszczać wodę.
Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, miło by było się odwiedzać.
Cisy repandens, hakone Aureola, maki odmianowe, kosaćce syberyjskie nienieskie i białe, molinie variegata, azalię białą, paproć i jałowiec szczepiony nana nad oczko.
Aha i gnejsy do oczka i wokoło i większe jako ozdoba.