Kochani żarnowiec (prawie) leży na ziemi od tego deszczu. Tnę go rzadko, przeważnie suche gałęzie, ze 2 lata temu dość mocno go przycięłam, może nie na długość, więcej go przerzedziłam.
Drugi bordo jeszcze tak mocno nie kwitnie.
Na świerkach serbskich zauważyłam czarny nalot.
Póki co nic więcej z nimi się nie dzieje.
Proszę o informację, czy to początek jakieś choroby?
Dziękuję
Oglądam problemy z Waszymi trawnikami tzn zdjęcia i wiedzę że w większości to zaglodzone i niedolane rośliny. Podstawa to dobry równo rozsiany nawóz ( dobry siewnik rotacyjny) i woda, woda i jeszcze raz woda. Chcecie mieć dywan to bez wody i nawozu będą tylko problemy. Będzie gęsty trawnik to i problem z chwastami się sam rozwiązuje. Ilość nawozu to sprawa indywidualna na paczce pisze miej więcej- ja daje więcej bo mam mega gęsty i szybko rosnący trawnik, ale podstawa to woda. U mnie to jest 1,3 kubika na 100 m2 co kilka dni a w upały to nawet 1,5 kubika codziennie. Oczywiście jeśli mówimy o normalnym podłożu a nie o jakimś betonie .
To prawda. Rosnie powoli swoim tempem, jest zimozielona a w zimie ma owoce, ktore na poczatku wiosny przebarwiaja sie na czerwono. Jak sie dobrze przyjrzysz to na tym zdjeciu je nawet widac.
Mam bukszpany około 30 lat i nigdy mi nie chorowały, na szczęście nie mam też ćmy bukszpanowej. Wszystkie sama ukorzeniłam, gałązki miałam od babci do ubrania koszyczka na wielkanoc. Nadmiar wsadziłam do skrzyneczek z pelargoniami, bo były malutkie. Jesienią jak pozbywałam się pelargonii zauważyłam ukorzenione bukszpany i to były moje pierwsze sadzonki.
Jeśli chodzi o róże to często tak bywa jak napisałaś, ale mojej sąsiadce spodobała się u mnie róża Gemma. Poprosiła żebym przy następnym zamówieniu wzięła i dla niej taką. Przyszła taka marna sadzonka, że aż wstyd było brać za nią pieniądze. No ale ja za nią płaciłam. Róża jest u niej drugi rok i jest dużo ładniejsza niż moja. Cieszę się, że tak ładnie jej się rozrosła, bo bałam się czy w ogóle przeżyła.
cichcem miedzy kroplami deszczu w odległej części galaktyki( w tzw czarnej dziurze) powstały trzy podwyższone zagonki, elegancją nie grzeszą ale recykling słuszna sprawa
belki mają udokumentowane ponad 100lat historii