Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

mrokasia 07:46, 31 maj 2019

A gdzie tego klona posadzisz?
He, he, he, nie ma to jak spontaniczne zakupy .
Ale po powiększeniu działki masz miejsce .
Anda 08:36, 31 maj 2019

Klon przepiękny, nie dziwię się że Cię urzekł.

Jak tam róża i jej pączki? Dalej opadają? Znalazłaś jakieś tunele?

Edit, czy tak to mniej więcej wygląda?
https://pflanzenschutzdienst.rp-giessen.de/fileadmin/infothek/obst/erdbeere/erdbeerbluetenstecher/01erdbeerebluetenstecherschadbild1-800x600.jpg
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
UrsaMaior 09:28, 31 maj 2019

A gdzie fota klona, ja się pytam?
TAR 09:58, 31 maj 2019

Toszka napisał(a)

A kiedy truskawki sadziłaś? Bo one najlepiej owocują w trzecim roku
Można powiedzieć, że rozkręcają się z roku na rok

Sadzone wiaosną w 2017 sadzonki frigo, owocowały juz w pierwszym roku po posadzeniu. Natomiast nie widze różnicy w zbiorach po zastosowaniu owczego czy końsko-bydlęcego poza cena oczywiscie w swoich skrzyniach wzbogacam ziemie jesienia zeby obornik sie przerobił z ziemia. Tak robiła moja mama i tak robie ja. Efekty mam w zbiorach. Mam wrażenie, ze teraz "jest moda" na owczy. A za chwile bedzie moda na strusi czy alpakowy
TAR 10:00, 31 maj 2019

tez bym chetnie klona zobaczyła dzis w sumie nawet pożałowałam ze mojego czerwonego wyeksmitowałam za ogrodzenie, nie mam śmiałosci prosic meża by go z powrotem przytargał do ogrodu, na bank powie ze z wariatką się ożenił
Brzozowadzie... 10:22, 31 maj 2019

Dziewczyny miłe, cóż, jakby to powiedzieć...klony są dwa
I są piękne!!! Przez chwilę, jak wróciłam do domu, to się zestresowałam, po obejrzeniu go w necie, że za żółty. Nie jest Jest pięknie wiosennie limonkowy!
A raczej są, jak pisałam
Historia jest prosta. Pojechałam do podmiejskiego producenta zieleni, bo podobno miał klony czerwone. Na miejscu okazało się, że nie ma Pan myślał, że jak pytam o klony czerwone, to chodzi mi o CZERWONE A ja już byłam nastawiona, że kupuję Więc kupiłam inne. Są wielkie i piękne. I jeszcze Pan mi je dowiózł wczoraj o 21 Oto one (wybaczcie jakość zdjęć, ale furgonetka robotników znów mi koliduje, myślałam nawet, żeby wleźć na przyczepkę, ale się powstrzymałam, takie fajne młode chłopaki mi strych robią):

Pokażę Wam je jeszcze z kuchennego okna, choć mocno zasłaniają je jeszcze sosny, co jest kwestią tego roku, zaraz te gałęzie będą wyżej. Ale zwróćcie uwagę, jak podobne mają wybarwienie liści do rosnącego po lewej stronie dębu (na działce na przeciwko)
Brzozowadzie... 10:23, 31 maj 2019

I teraz chwila prawdy... Co o nich myślicie?
Brzozowadzie... 10:23, 31 maj 2019

A, jeszcze polecę, z boku Wam cyknę, spod śmietnika
Brzozowadzie... 10:28, 31 maj 2019

Mają ze 4-5 metrów. Cena baaardzo przyzwoita.
Kasia_CS 10:37, 31 maj 2019

April napisał(a)

Po żurawki to musisz Kasiu przyjechać do mnie Mam ich sporo a najbardziej lubię właśnie fiolety. Polecam np Dark Secret. Jest cudo.

Mówisz, że u CIebie żurawkowy róg obfitości ? Ja z fioletów mam Forever purple - uwielbiam ją za ten kolor, ale rośnie obecnie.. w przechowalniku Coś mi po zimie brzydko zaczęła wyglądać rok temu, poza tym zmieniałam rabatę i jak wywędrowała do cienia to ładniej wygląda i jakoś tam się zasiedziała

A masz ją pewnie w cieniu/półcieniu skoro słońca niedobory u Ciebie... muszę powsadzać co mam jeszcze na moją cienistą, bo w sumie nie wiem, czy mam tam jeszcze miejsce na cokolwiek

Agatko, klonik bardzo ładny