Trawnik dlatego tak wygląda, że te miejsca ciemnozielone są mocno nawożone, albo tutaj sika suczka, albo tak nawoziliście w łaty.
Należy posypać miejsca żółte i dobrze podlać trawnik, żeby nawóz się rozpuścił.
Na chwasty Starane, jeśli trawnik ma co najmniej dwa lata. Jeśli mniej, usuwaj ręcznie, albo spróbuj na kawałku mniejsze stężenie niż zalecane (połowa)
Dziękuję ci za cisowe wskazówki Jutro jadę na rekonesans
Powiedz mi co to za odmiana trawek? Ta zielona na pierwszym zdjęciu i limonkowa na drugim? Pięknie już wyglądają. Ścinasz je do zera czy nie?
Zapomniałam o tych twoich obwódkach, właśnie o coś takiego mi chodzi Poczytałam też trochę na innych wątkach. Jutro pojadę na rekonesans, podoba mi się i Repandens i Elegantissima. Myślę, że obwódka z cisa będzie u mnie dobrym rozwiązaniem a jako, że nie mam żadnej to tym bardziej mi się takowej chce
No faktycznie miks kolorów w deszczu a w słońcu zapamiętałam go jako biały. Mój kupiony na próbę chyba jest jednak minimalnie za duży... Nadal dumam nad nim
Kochana mam chyba ten sam problem. Kilka dni temu sfotografowałam na sośnie ościstej pomarańczowe wypustki na pniu. Wrzucam fotkę, jak myślisz czy to samo co u twojego jałowca? Ciekawe jak u mnie po deszczu, jutro z rana pobiegnę i sprawdzę jakie ma rozmiary. Powiem ci, że twoje niczego sobie
Jak sobie radzisz z tym grzybem?
Nie wiem, co szczególnie. Mam swoja teorię, że pewne rzeczy są ulotne. Trudno je zdefiniować. Chociaż pamiętam zdjęcie jak stoisz na drabinie i tniesz sosnę. I Twoje "robótki". I jak zdzierałaś darń. Taki widzisz "misz masz".
No wciągnęła mnie "Twoja historia" i już
A poza tym każda Ewa jest mi bliska, bo moja przyjaciółka też była Ewa.
A moc tak, niech nas nie opuszcza
Zdecydowanie szafirki. Krokusy potrafią przekwitnąć błyskawicznie, jeśli trafi się parę dni ciepła. To raczej taka ozdobna efemerydka ogrodowa. Szafirki dają z daleka widoczne plamy. U mnie świetnie się sprawdzają między ściętymi turzycami.
Na zdjęciach ładnie wyglądają przy dużym zbliżeniu.
Szafirki zaczęły kwitnienie zaraz na początku kwietnia. Prawie miesiąc temu.