Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 10:13, 19 mar 2019

Do góry
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 10:11, 19 mar 2019

Do góry
Witam ratunku co moglo się stać z moimi bukszpanami? Przyznam , ze rok do nich nie zaglądałam, bo dopiero zakładamy ogród a one od 3 lat czekają na swoją kolej na lesnej czesci dzialki- rosną w cieniu, w pięknej czarnej ziemi i 2 lata nie było problemow- miały ładne przyrosty.

Mój mały ogródeczek :) 10:09, 19 mar 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Aguś , a gdzie ta twoja wiosna ??

Aniu moja wiosna słaba:/

A dziś przyszła paczuszka))

Fajnie zapakowane
Zielona przestrzeń 10:06, 19 mar 2019

Do góry
No to teraz, żeby przełamać zachwyt nad targami i nami prezentuję moje wysiewy

Pomidory ewidentnie do pikowania są gotowe...

...jedna paletka...

...i druga...

W tym roku tylko dwie!

Sałata (też już do pikowania), selery i pory...

Papryka...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:41, 19 mar 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Agatko, super spotkanie miałyście.
Donica cudna, co w niej zasadzisz?

Agniesiu pierwsze przymiarki
Len nowozelandzki i ciemiernik palmowy

Życie w wiejskim ogrodzie 09:38, 19 mar 2019

Do góry
Mam pytanie techniczne odnośnie kancików.
eM chce na brzegu rabaty położyć kostkę,bo twierdzi,łatwiej mu się będzie kosić brzeg trawnika jadąc kółkiem po kostce. Mówi, że teraz na samym brzegu trawa jest krótsza bo kółko spada a trawnik jest wyżej od rabaty.
Ja wolałabym bez kostki. Jak to robisz u siebie bo masz idealnie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:25, 19 mar 2019

Do góry
Roślinności też nie brakowało, dziewczyny wykupiły wszystkie kaliny bomdanteńskie, mnie w łapki wpadł judaszowiec już pakami kwiatowymi

Jeden dosłownie oczar i ciekawe okazy klonów i jakże ja nie mogłabym spojrzeć na takie cuda

królowały ciemierniki i róże

i najpiękniejsza różyczka
Najlepsza tuja (Thuja) na żywopłot 09:19, 19 mar 2019

Do góry
Dzień Dobry
bardzo proszę o informacje czy w takim miejscu będą rosły tuje (ewentualnie cokolwiek). Oczywiście po wcześniejszym przekopaniu i użyźnieniu podłoża z pozostałości cementu. Szerokość od płotu do obrzeza to 60 cm. Na początku nie chcieliśmy nic sadzić, natomiast aktualnie się to zmieniło i chcemy jakąś formę żywopłotu najlepiej zimozielony, by się trochę osłonić od kurzu, wiatru, etc. Z przesunięciem, rozbiórką i poszerzeniem tego obrzeża było by jednak "trochę zabawy". Będę wdzięczny za informacje.
]
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:16, 19 mar 2019

Do góry
Dekoracje świąteczne i inne piękne tropiki zamknięte w słojach
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:13, 19 mar 2019

Do góry
Zaszuszone bukiety

ekstrawaganckie meble
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:07, 19 mar 2019

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:03, 19 mar 2019

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:02, 19 mar 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Pierwszym kwiatusiom nic się złego nie przytrafiło i nowa donica Agnieszko

Donica w kolorze i kształcie idealna! Dużo waży? Masz takie same drzwi jak moje, tylko moje przemalowałam w zeszłym roku
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:58, 19 mar 2019

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:51, 19 mar 2019

Do góry
Jasionka i pierwszy zjazd ogrodowiskowy w 2019 roku i to ze mną...sama nie mogę w to uwierzyć...Sylwia, Katka dziękuję Wam za pamiątkowe zdjęcia.....Małopolskie dziewczyny dziękuję Wam za towarzystwo szczególnie Anitce za to, że pamiętacie o mnie najfajniejsze jest że tworzymy naprawdę zgrany Team małopolski i
miło, że pamiętacie o mnie

Z targów mam jeszcze parę zdjęć, których nie pokazywałam
Podkarpackie stoiska

betonowe makówki

Pszczelarnia 08:51, 19 mar 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Są peoniofile, galantofile, irysofile, różomaniacy a ja popadłam chyba w helleboromanię.

Bardzo przyjemnie ogląda się u Ciebie przygotowania do wiosny.

Super pomysł na obsadzenie ciemiernikami donic. Tu chyba jeszcze w doniczkach produkcyjnych? Źródło pomysłu chyba znam, ale jakbym miała się do tego zabrać, to nie bardzo wiedziałam jak. No i te kubiki donic, wspaniałe.
Z czego są? Bo chyba nie cynowe?
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 08:29, 19 mar 2019

Do góry
Dzień Dobry, wiosną zeszłego roku założyłem pierwszy w życiu trawnik z pomocą tego forum, będąc tylko obserwatorem. Do tej pory w artykułach jak i wątkach forum znajdowałem potrzebne odpowiedzi. Ale teraz mam sprawę bardziej indywidualną i chciałem dopytać.

Ale od początku tak jak pisałem trawnik ( około 100m ) założyłem wiosna zeszłego roku. Na początku był piękny, ale w okolicach końca czerwca zaczęły się pierwsze problemy, mimo regularnego podlewania zaczął żółknące. Pomyślałem ze ziemia jest za słaba więc użyłem nawozu „do siewu” to jeszcze pogorszyło sprawę.

Były miejsca gdzie jeszcze bardziej stracił kolor i miejsca gdzie trawa całkowicie zgniła po obfitych opadach deszczem. Zrobiłem dosiewki. Jesienią podczas grabienia liści „pazurkami” wygrabiłem ogromna ilość zeschniętej trawy. Po zimie jest jeszcze gorzej. Trawa na całości jest ciagle „wysuszona” dodatkowo w niektórych miejscach pojawił się mech.

Wczoraj po zimie rozpocząłem prace ogrodowe i wygrabiłem bardzo duża ilość obumarłej trawy. Dodatkowo zrobiłem badanie PH gleby (BIOPON) i wyszło pomiędzy 5,5 a 6 ( tak samo w kilku miejscach ). Pani Danusiu ( jak i pozostali forumowicze ) macie pomysł jaki może być tego powód? Kolejne pytanie to czy przy takim PH gleby jest sens robić wapnowanie? ( myślałem o dolomicie ) i jeśli tak czy nie jest już na to za późno?
Podsyłam kilka zdjęć aktualnego stanu murawy

Wielkie nic- pomysł na rabatę i piękny słoneczny taras 08:07, 19 mar 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

A daj spokój! Jakie mieszać, skoro żaden pomysł na tom miejsce do tej pory się nie pojawił

Od tych ukrytych drzwiczek do drugiego garażu jest ile? 2 metry? I z metr głębokości?

Niech ten bluszcz idzie na ścianę. Z boku któryś ze znienawidzonych jałowców kolumnowych?
Palibin na pniu, tawuła japońska pod spód. i dalej jakieś byliny dobrze czujące się w żwirze: macierzanka, śmiałki, kostrzewy, bylice, oregano?

No i wyszło, że jednak mam pomysł, ale nie jestem zachwycona

Mnie się bardzo podoba, szczególnie, że te drzwiczki stodoły są tak fajnie obudowane roślinami

Jutro mam nadzieję, uda nam się ruszyć i skuć ten beton jak tylko dostaniemy sprzęt
Moje ukochane miejsce na ziemi 07:46, 19 mar 2019

Do góry
koliber napisał(a)

Agata dziękuję za spotkanie Jakie ty masz oczy dziewczyno, przepiękne! A synek mega cierpliwy Buziaki i do następnego!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 07:42, 19 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
pierwszy ten mi wpadł w oko

Cały czas żałuję, że go nie kupiłam, jest obłędny Dziękuję za fotki wyjazdowe Naładowałam akumulatory a dziś zdycham po wczorajszym dniu roboczym
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies