Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Światełko w tunelu? 17:56, 28 kwi 2019

Do góry
Witam po dłuższej przerwie chciałam prosić Was o pomoc. Jesteśmy na etapie zmiany wyglądu działki (musimy nawieść ziemi i podszywszyć cała działkę i w związku z tym moje pytanie.Mam do zagospodarowania :
- jagody 3 szt,
- borówki 3 szt
- maliny,
- jeżyny,
- truskawki,
- poziomki,
- aronie 2 szt,
- pigwa,
- jabłoń Jonagold
- Jabłoń Gloster
- Grusza Red Faworytka,
- Śliwka Węgierka,
no i marzą mi się z 4 skrzynie na warzywa

cztery ostatnie drzewka rosną z boku domu i myślę, ze lepiej gdyby je przesadzić na tył działki , chyba tak będzie lepiej. Nie wiem tylko jak to ugryźć aby miało ręce i nogi. I jak pomieścić. Bardzo proszę Was o pomoc.
Bardzo bardzo
Wklejam mój rysunek tyłu jak to wygląda .
Moja bajka 17:56, 28 kwi 2019

Do góry

i sesja w ogrodzie, ale jakość kiepska, bo i pogoda do bani i z parasolem musiałam się mocować bo leje

jeszcze takie śpiący maluszek, ale rękę musiałam podłożyć żeby ostrość była ciut lepsza
Podwórkowa rehabilitacja 17:55, 28 kwi 2019

Do góry
Najbardziej wrażliwą rośliną z tych co hoduję jest kobea. Nie lubi wiatrów a na takie warunki naraziłam ją werandując na balkonie i zostawiając na tę noc kiedy silnie wiało. Listki zbielały i pewnie odpadną.
Przedwczoraj wsadziłam do koszy przy huśtawce, dostaną kratownice, możliwe, że je skrócę. Niech tylko się zaaklimatyzują. W tym kąciku jest wyjątkowo cicho i słonecznie. Dosadzę stipy i orlayę.

Przerwa na kawę... 17:52, 28 kwi 2019

Do góry
Iwonko, nie są to co prawda zdjęcia takie, jakie zrobiły Anula i Kasia, bo robione telefonem ale mam nadzieję, że sprawią Ci przyjemność

Moja bajka 17:52, 28 kwi 2019

Do góry
dziś cały dzień pada, więc szukałam sobie zajęć. I padło na lepienie z modeliny

tu już umocowany na druciku, bo to ogrodowe skrzaciki na kwiatkach, żeby nie było niedomówień
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:50, 28 kwi 2019

Do góry
A to moje wczorajsze zakupki jesio raz:
Magnolia Lennei Alba - ponoć

Bez Golden Tower
Podwórkowa rehabilitacja 17:49, 28 kwi 2019

Do góry
Szachownica perska, tak jak pisałam nie zakwitła w tym roku ale pięknie się podzieliła. Wsadziłam 6 cebulek jesienią 2017.

To ona i czosnek Red Mohican stanowią skarpety od przodu dla powojnika Stolwijk Gold. Teraz na zdjęciach widzę, że uciekł na forsycję zamiast iść po siatce.

Po drugiej stronie forsycji Polish Spirit.

Bawarka 17:48, 28 kwi 2019

Do góry
Kasiek napisał(a)
Mowia...ze ten kwiat, rosnie tam...gdzie sa czarownice... Wiec witaj w domu

Znalazlam nazwe-to- Obrazek Zna ktos moze inna nazwe?

Kasiu one rosną na bagnach pomokły teren w Ogrodzie w Przelewicach wygląda jak tulejnik właśnie teraz kwitną
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:48, 28 kwi 2019

Do góry
Tulipki dla ich fanek jeszcze raz

Anula- Zana - to jest poduszka cisowa robiona przeze mnie.
Tak wyglądała od razu po posadzeniu - koniec maja 2017 (widać, że o wiele mniej dorodna mimo wszystko niż te okazy w szkółce)

Mniej więcej tak cięłam

Dziś jest taka

A druga sztuka taka

Wiem, że chciałaś efektu na już, ale warto spróbować uformować swoją
Ptasi gaj 17:47, 28 kwi 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)

Ela, nie pozbywaj się Bonicy. Po prostu tnij ją ostro, a będzie niższa i bardziej zwarta. Tak radzą ogrodnicy od róż:
"Mocno cięta co roku będzie niższa i zachowa zwarty kształt. Słabo cięta może osiągnąć około 1,8m i szerokość ponad 1m."

Kasiu tnę prawie przy samej ziemi i guzik to daje. Jak wypuści baryła to i 2 metry. Znalazłam fotkę sięga prawie 2 m a jakie silne. Zobaczę jak będzie z tymi nowymi co nabylam. Bardzo mi się podobają i jeszcze dam im szansę.
U kogoś widziałam na Ogrodowisku takie niskie rosły z lawenda a te moje wszystko zagłuszają.
Takie mocne, że w mróz kwitna

Berberysy też w innym miejscu zasłaniały mi szmaragdy i zaczęły zilkna. Posadziłam w inne miejsce a teraz tam posadziłam luźne trawy.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:44, 28 kwi 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
u nas w sumie bylo jakies 7 litrow. Dobre i to Wykopalam wieczorem kwiatka i cala bryla byla wilgotna

skoro mamy rame t czasami pojawia sie tez obraz

te wyladowaly wczoraj prawie kolo mnie

trickolorkowi wyrastaja pierwsze listki

bozykwiat juz kwitnie, ten nowy sadzony w zezlym roku jest ciut jasniejszy

Fajna wycieczka i roślinki i ta rama z obrazem mnie urzekła suuper buziaki
Moja glebo terapia 17:42, 28 kwi 2019

Do góry
A dzisiaj od rana a w sumie to nawet od nocy pada deszczyk, jest super wszystko w oczach zielenieje.
Nie mogłam się oprzeć i po mimo deszczu z aparatem po ogrodzie chodziłam

Moja gwiazda wisteria

Podwórkowa rehabilitacja 17:42, 28 kwi 2019

Do góry
A tak się prezentuje w fazie pąka powojnik Mayleen

Wiszące pomidorki

Na poziomie gruntu, te sadzone 18 kwietnia Malinowe Retro

I mix innych też w szklarni.
Ogród Małej Mi 2017 17:41, 28 kwi 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Pisałam ci że będę w D. Odzewu nie było więc stwierdziłam żeś nieczasowa.
Ale wygląda że jeszcze będę w D. I w P. Oj oj ale to wygląda... Te d i p...ha ha ha..
Do d są za to przesadzane jesienią różaneczniki...pąki zaschły... Za rok dadzą czadu
I coś lepszego... Były do wyrzucenia i przygarnęłam..po 2 latach już wyglądają dobrze a nie jak wypłosze łyse na połowie

Anek bo wiadomość odczytałam w pracy, a byłam do 19:00, więc doopa. Jutro jestem w domu i tylko ok. 15:00 muszę się na chwilkę urwać. Wpadnij choć na minutkę
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:41, 28 kwi 2019

Do góry
Nieco szerszego spojrzenia na graby - grubasy

Różankę budzącą się do życia

Na pierwszym planie widać bezgłowe EE
Dwa ogrody 17:38, 28 kwi 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Izo, moje pelargonie już od tygodnia co najmniej na dworze, po wcześniejszym hartowaniu. Udało mi się przezimować kilka z nich i ukorzenić z nowych przyrostów wiosennych drugie tyle. Prawie skończyły mi się donice dla nich. Teraz już tylko jakieś oryginały mogę kupić
Budynek gospodarczy rozwiązał mi na już wiele problemów z przechowywaniem, niemniej środek jeszcze do wykończenia. Judaszowiec wart grzechu, przekwitła prawie magnolia, to on zaczął. Kwitną też jabłonki ozdobne

kalina

i obiela

Obiela piekna
Ja kupiłam pilkowaną, pionowe chude drzewko
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:38, 28 kwi 2019

Do góry
Sapporo

Iwonko, te moje to chyba te Twoje późne pełne

Dwugłowy potwór

Te jakoś oczoj...e na zdjęciu, ale nijak nie mogłam się pozbyć tego "przesytu" w Dollsach

Moje liliowe poletko Już przyłapałam któregoś wieczoru poskrzypkę, ale tylko jedną i nie zdążyła zbytnio nabroić - nadgryzła tylko listek i nie zapaskudziła niczym oślizgłym od spodu
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:35, 28 kwi 2019

Do góry
Narycyz Cheerfulness w 2 sezonie

Widać, że azalia z kolejnym dniem rwie się do kwitnienia

Hosta Toszkowa czyli Fire Island
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies