Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wśród pól i wiatrów 19:33, 16 mar 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Niesamowity widok, te brzozy, te chochoły na tle błękitnego nieba... Gdyby nie ten domek w tle to widoczek jak schody do raju

Jolu to ciemierniki? Śliczne wiosenne kępki...

Iwonka, tak. Zacytowane przez Ciebie zdjęcie to ciemierniki
A schody do raju... hehe, muszę sąsiadce przekazać, żeby domek usunęła
Ogród wśród pól i wiatrów 19:29, 16 mar 2019

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Czytam o stratach po wichurach na wielu wątkach... przykro bardzo moi rodzice z powodu tego że często pozostają bez prądu /mieszkają w okolicy gdzie gałęzie drzew wiszą nad linią energetyczną/ zakupili agregat prądotwórczy w LM

Tak Sylwia, strasznie było... Ja tylko czekałam aż mi dach zjedzie na trawnik przed domem!! Paskudne uczucie... A ta przerwa w dostawie prądu to chyba była najdłuższa jaką pamiętam. Jeśli takie sytuacje będą się częściej powtarzać, kto wie czy też nie będziemy musieli pomyśleć o jakimś agregacie.

Pozostałości ze szklarni eM. dzisiaj posprzątał. Aluminium pójdzie na złom, plexi do śmietnika. Po południu był Pan od ogrodzeń. Obejrzał co i jak.. Umówiliśmy się, że nam podeśle swojego Syna, który robi zadaszenia z poliwęglanu. Potem wstępnie wycenią konstrukcję i poliwęglan. Zobaczymy..

Wiosnę zostawiam

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:24, 16 mar 2019

Do góry
Takie piękne,a nie było ich widać tak wyglądały za Limkami
Teraz pokażą swój urok
Tak więc sadzenie miskantów za hortensjami Limelight to nie za dobry pomysł

Ogród wśród pól i wiatrów 19:13, 16 mar 2019

Do góry
Zuzka25 napisał(a)
Jolu, piękne ciemierniki. Cieszę się, że je zamówiłam

Będziesz zadowolona. Ciemierniki są piękne...
Najpierw kwiaty, a potem duże ciemnozielone liście aż do zimy. Ciekawa jestem jakie zamówiłaś, gdzie i za ile. Muszę zerknąć do Ciebie, może znajdę Chętnie bym sobie coś dokupiła, najchętniej jakieś pełne. Widziałam wczoraj w Obi zwykłe białe po 17 zł. Wydaje mi się, że za drogo.

Ogród wśród pól i wiatrów 19:13, 16 mar 2019

Do góry
HannaR napisał(a)
A zdjęcie ławeczki?

Jeszcze w pudle jest Jak będzie poskładana to na pewno wrzucę
Ogród wśród pól i wiatrów 19:12, 16 mar 2019

Do góry
jolka napisał(a)
Widoczki dzisiejsze zostawiam i pozdrowienia

Niesamowity widok, te brzozy, te chochoły na tle błękitnego nieba... Gdyby nie ten domek w tle to widoczek jak schody do raju

jolka napisał(a)
Dzień dobry weekendowo A póki co zostawiam wiosnę

Jolu to ciemierniki? Śliczne wiosenne kępki...
Moja glebo terapia 19:12, 16 mar 2019

Do góry
Pierwsza funkia

I trochę ogólnych nie ciekawych rabat ale tak dla porządku,żeby ku pamięci z przedwiośnia coś było bo w przyszłym sezonie może to już wyglądać całkiem inaczej

Moje zmęczone życiem psy

A WIOSNA ZA CAŁE PIĘĆ DNI mam nadzieję, że w tedy już będzie trochę bardziej zielono a na razie bezdyskusyjne oznaki wiosny
kolorowe braciszki

...uDany ogród 19:09, 16 mar 2019

Do góry
greg66 napisał(a)

Zerknij do mnie i poradź może, a co to jest?

A w ogóle to chyba nie będę oglądał Twojego ogrodu bo od wczoraj jak go zobaczyłem to cały czas o nim gadam i pokazuję żonie i ona ma już mnie dosyć.
A poza wpadam w kompleksy.

Grzesiu zaraz idę
No przestań, jakie kompleksy? Masz piękny ogród!
Bardzo mi miło, że Ci się u mnie spodobało
Ja dopiero 4 lata działam w moim ogrodzie i do końca tego, co zaplanowałam jeszcze daleka droga, ale zarys już jest
Chcę tak obsadzić cały teren żeby było jak najmniej plewienia. W tym buszu nawet jak coś wyrośnie to nie widać. A większa praca jest tylko dwa razy w sezonie na jesień i na wiosnę

na zdjęciu przetacznik wirginijski variegata Alba, polecam ! Jest bezproblemowy i szybko się rozrasta

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 19:09, 16 mar 2019

Do góry
Dziś kupiłem aloesa sobie

Na zakręcie. 19:07, 16 mar 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Aniu pęcherznic mam siedem bardzo je lubi,y, jedną przycinam co roku formując ją a resztę tylko przykracam. W zeszłym roku robiłem nowe rabaty kwiatowe, an jednej dałem jeżówki, ostróżki i floksy, w tym roku będę pzresadzał hortensje a na ich miejsce pójdą funkie(trzeba kupić ) i tawuły (mam ich pięć do przesadzenia.

Grzegorz, może mógłbyś doradzić co zrobić z tą pęcherznicą.To czerwono-listna odmiana. Obcięłam ją dość drastycznie w ubiegłym roku tak do wysokości 1,20m.
Z górnych oczek powyrastały długie gałązki, które pod swym ciężarem zaczęły się wyłamywać.Dużą część musiałam usunąć. Chyba powinnam ją przyciąć bardzo nisko. Pozdrawiam

To zdjęcia robione dzisiaj.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:06, 16 mar 2019

Do góry
kasiek napisał(a)
Romantycznie się zrobiło

Niesamowicie fajnie te "dodatki" wypełniają ci Kasiu ogródek. Nowa altana wygląda jakby tam stała od lat, a mostek fajnie prowadzi w jej kierunku. Podoba mi się kolor daszku Nie mówiąc o kolorze drewna - 100% idealny!!!

kasiek napisał(a)
Starym aparatem zrobiłam jedną z dzisiejszych robótek w saloniku (ja mówiłam że jest skończony?) No to jeszcze zapomniałam o regaliku - dziś powstał na szybko z itongów, w skrzynkach będą duże kwiaty

Salonik też pod kolor, masz dziewczyno dar budowlańca Bardzo to wszystko robi się spójne, jest coraz bardziej przytulnie... Jeszcze gdy rośliny zakwitną będzie dosłownie jak w raju

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:02, 16 mar 2019

Do góry
Dzisiejsze przesadzanie miskantów Gracillimus... po poludniu u mnie było nawet fajnie ...bo wyszło słońce i wiatr osłabł...

Zabrane zza hortensji Limelight,bo nie było bardzo widać ich uroku zza nich...
Kępy 2 letnie,jeszcze nie za duże...więc poszło sprawnie
Ustawienie ...nie patrzcie na bajzel,bo ta rabata ciągle w budowie

Ścięte i podlane
I tyle dziś zrobiłam,eMek trochę pomógł...
Powoli do przodu
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:02, 16 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Prześliczne te błękity, szukałam dzisiaj takich bratków, ale nie znalazłam... Biele też są cudne, wszystko cudne
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:59, 16 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
dereń jadalny już cały w kwieciu

Piekny ten dereń Ale bratki jak Ci juz urosły Pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 18:58, 16 mar 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Cudne te hosty ale ta jak trawka to ciekawa .

no właśnie bardzo ciekawa.Dlatego ją kupiłam,że taka inna i do trawki podobna.
Mayesty ładnie rośnie.

Kwiatuszkowych zdjątek nie mam.
Tylko Fiona w kadr weszła
Moja glebo terapia 18:55, 16 mar 2019

Do góry
Róże też już dość mocno puszczają pąki, na jutro ciepło zapowiadają i mam zamiar z nimi porządek zrobić

Cierpliwie czekałam na forsycje, no może jeszcze nie kwitnie jakoś obficie ale jak by się ktoś pytał, to pierwszy kwiatek już jest

Na magnolii też już duże pączki widać

Tak samo na azalii o borówkach

Chaos nie ogród 18:50, 16 mar 2019

Do góry
Urodziłam plan z próbą inwentaryzacji

Jestem zdumiona ilością roślin, które posadziłam. Teraz dopiero widzę bezsens tych nasadzeń. No, może iglaki chociaż spełnią swoją rolę zasłonią kiedyś od sąsiada i od zachodnich wiatrów. A wydawało mi się, że plan mam w głowie Graby są na brązowo, jako żywopłot przed skarpą z warzywnikiem i przy płocie od wschodniej strony czyli od warzywnika. Tak lubię graby, że posadziłam jeszcze trzy od frontu przed domem i mam zamiar ich koronę ciąć w kulę, chociaż nawet nie wiem czy tak można! Niebieskie punkty od frontu to krzewy: krzewuszki 3 szt., irga, tawuła. Ten głóg to 'Paul's Scarlet' to takie wspomnienie z dzieciństwa, które bardzo chciałam mieć. Tak niestety, "ja kupować, kupować i kupować, bo mi się roślinka podobać". Tawuły van Houtte'a to marzenie o cudownym widoku na rząd białych krzewów - tylko szkoda, że one tak krótko kwitną.
Samochody mają dojazd od frontu do garażu i drewutni, nic nie ogranicza nasadzeń.
Teraz potrzebne szczegóły:
- odległość od domu do ogrodzenia od płn i zach - 30 m i 22 m.
- wymiary domu i tarasu - 14,6 x 9,6, taras 4 x 7
- odległość lipy od tarasu i od ogrodzenia - dane na rysunku
- odległość skarpy z brzozami od tarasu - dane na rysunku, mam nadzieję, że widać.
Altana może kiedyś będzie, miejsce na ognisko też by się przydało, grilujemy na tarasie.

To stare zdjęcia, tutaj jeszcze bez tarasu, który się właśnie robi
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:44, 16 mar 2019

Do góry
Powojniki

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:43, 16 mar 2019

Do góry
Moje ciemierniki biedne w tym roku

Małymi krokami-Ogród Wioli 18:41, 16 mar 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Magnolię,różaneczniki i hortensje staram się podlewać deszczówką.jedynie jak mi zabraknie to idzie z kranu....reszta ogrodu oczywiście z kranu...
Mam zbiornik 1000l podpięty do rynny ....jest to rozwiązanie tymczasowe .bo kiedyś planuję nawadnianie ze studni głębinowej...

Wiola, czytasz w moich myślach, szukam czegoś takiego. Czy możesz zrobić ujęcie z daleka? Nie mam gdzie odprowadzić wody z rynien w jednym miejscu i chce właśnie taki zbiornik. On ma kranik, czy masz tam pompę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies