Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Szmaragdowy Zakątek 11:47, 28 kwi 2019

Do góry
Madzi dziękuję za cudne spotkanie
Zostawiam fotkę ku pamięci
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 11:45, 28 kwi 2019

Do góry

cdn..
Rododendronowy ogród II. 11:45, 28 kwi 2019

Do góry
Bożenko, dziękuję za przemiłe spotkanie
Zostawiam fotkę z serdecznymi pozdrowieniami
Wzgórze chaosu 11:42, 28 kwi 2019

Do góry
Zajęłam się wreszcie rabatą przy wykuszu. Boki powstały w zeszłym roku. Na środku było koło z miłorząbem na pniu i żurawkami pod spodem. Limonkowe mają się świetnie, bordowe całkiem padły. Z 12 zostały dwie, które przesadziłam. Zlikwidowałam koło i powstało "takie coś" Z kulami i stożkami z cisa. Odległości dobrze rokują na przyszłość, dosadzę jeszcze trawki aby nawiązywały do całości. Kształt nowej rabaty nie jest może fotogeniczny, ale uwierzcie, że nawet pasuje do reszty. Po bokach powstały dwa skośne pasy trawy i siedząc np. na tarasie ma to proporcje. A poza tym takie kulkowisko i stożkowisko chyba pasuje do klasycznej formy domu. I co najważniejsze: mnie się podoba Bardzo relaksuje mnie patrzenie na kształt kuli i stożka a spokój pani domu najważniejszy

Mam dylemat, czym wypełnić przestrzeń pomiędzy roślinami. Przy domu pasuje mi kamień, nie brudzi elewacji i jest bardziej elegancki. Mam ogromny problem z wyborem koloru. Chcę coś spokojnego, jasnego ale nie rażącego bielą. Wczoraj na próbę zakupiłam trochę takiego kamienia. W słońcu był raczej jednolity kolorstycznie, w deszczu chyba jest nieco za pstrokaty... Niemniej ten odcień pasuje do kamienia dużego, którego mam mnóstwo na działce. Docelowo chcę zrobić obwódki z kostki ale na razie w rabach jest zbytnia dynamika i jak już wszystko znajdzie swoje miejsce przyjdzie pora na ładne obrzeża i trawę

Rabaty z daleka tak się prezentują, no kulkowisko jak nic Po lewej stronie na razie jest pustawo, ale wkrótce będa tam miskanty i hortensje. Na tę rabatę przyjdzie kora, mam jednak dylemat z tą nową przy chodniku... Kora czy kamień?

Widok z tarasu

I od strony południowej Jestem coraz bliżej decyzji o przeniesieniu tej kratki. Coś mi tu nie pasuje a w donicach widzę dwie symetryczne rośliny na pniu... Kratka zasłania mi widok na altanę i mojego ukochanego cyprysa. Kiedyś miała oddzielać dwa "pokoje" i stanowić tajemnicze przejście a teraz marzy mi się jeden wspólny teren Tylko jak tę olbrzymią kratkę odkręcić i przetransportować? Masakra!!!

A tak to wygląda z okien salonu
Ogródek Ewy 11:41, 28 kwi 2019

Do góry
Nallar napisał(a)
Święto Państwowe już za kilka dni, więc flaga już jest.

Widoczne na zdjęciu krzesła, to podpory pod moje Peonie.

Ale piękne zestawianie.
Ja narodowych zestawień nie mam
pozdrawiam Ewuś
Podwórkowa rehabilitacja 11:39, 28 kwi 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Z sukcesem za to rosną szafirki białe
Ten duet z Hakonechloa macra 'Aureola' udany.

Och, ogród coraz bardziej kolorowy i coraz więcej roślin go zdobi!.Fajnie.
Piękne te białe szafirki.
I hakonki takie soczyste śliczne
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 11:37, 28 kwi 2019

Do góry

cdn..
Mój ogrodowy pamiętnik 11:35, 28 kwi 2019

Do góry
Nie mogę się napatrzeć na tawułę. Kwiatek na kwiatku.

Podwórkowa rehabilitacja 11:34, 28 kwi 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)

Mam podobnie w tym roku, wnoszę i wynoszę, już chyba ze dwa tyg. Jeszcze ze dwa pewnie tak będę tańczyć z nimi

Bardzo fajny płotek, zrobiłaś go sama czy kupiłaś i tylko pomalowałaś?

Wiosna śliczna, szafirki białe masz dorodne U mnie niebieskie królują

Pomidory już posadziłam i w szklarni i w skrzyni w ogródku i na balkonie w kalfasach. Dokupiłam 4 sztuki 80 litrowe. Póki co wszystkie sadzonki dobrze się trzymają. Za tydzień ma być w nocy około 5 stopni, więc te w skrzyni będę musiała jakoś okryć.
Już nie miałam siły na te tańce

Płotek jest zrobiony z półproduktów. Gotowe sztachetki a reszta to słupki, kotwy, okucia, belki, farba i nasza praca.
Czerwiec 2015 przymiarki

I teraz dla przypomnienia.

Wiosna i mnie zachwyca
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 11:33, 28 kwi 2019

Do góry
Tak na szybko z tel magnolia między grabami (mało ją widać )
Ogród do odnowy 11:33, 28 kwi 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Z jeżówek sieje się tylko podstawowa odmiana - purpurowa, inne raczej przyrastają z kępy. Ale to tylko moja obserwacja

Drimeth
- wszystkie klony u mnie w zasadzie w słońcu, ale okresowo cień je cieniuje

zwykle, summer coctail i white swan. tak pamietam z ub. roku i widze w jakich teraz miejscach mam siewki ale na stowe przekonam sie jak zakwitna

a zobaczcie co mi wyrasta zamiast jezowek

i z hortensji

a w rozplenicy jest kostrzewa
Wśród brzóz i dębów 11:30, 28 kwi 2019

Do góry
marba napisał(a)
[b]

Taka trawka zakwitła mi czarnymi kłoskami. Nie mam pojęcia co to za jedna.

Basiu, podobne.
Może i takie.Ale tą co pokazywałam to rodzima łąkowa.
A twoja ogrodowa.
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:29, 28 kwi 2019

Do góry
Dokupiłam 2 donice na hakonechloa...chciałam z tej samej serii co te wyzsze,ale niestety już takich nie robią ...ale w sumie te też spoko wyglądają z trawkami

Jak stokrotki przekwitną to posadzę jakieś letnie kwiatki

Zaczęło w końcu troszkę u mnie padać
Pozdrawiam niedzielnie

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 11:28, 28 kwi 2019

Do góry
Yahoo!

chwila jest na ciąg dalszy wiosennych fotek z herbacianego ogrodu gdzie już trochę bardziej klony czują już tę porę na maxa, postaram się pokazać parę ujęć na fotkach z szerszą panoramą ogrodu i herbaciarni ( chashitsu)....
- miłego oglądania

cdn...

Moja działka na Dębowym Lesie 11:26, 28 kwi 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Takie trawy rosną na łące.
Nie wiem co to jedne.Ale tak sobie pomyślałam,że moje jedną kępę przesadziłabym pod mój staw. ciekawa jestem czy rosłaby ?

Aniu, u mnie na 236 str. pokazywałam podobną trawke. Dziewczyny zidentyfiowały ją jako seslerię. Też kwitnie takimi ciemnymi, prawie czarnymi kwiatostanam, a po przekwitnięciu ma na nich taki jasny meszek. Może to ona, albo jakaś jej odmiana.

Śliczny masz kącik wypoczynkowy na tarasie.
Ogród z łezką II 11:21, 28 kwi 2019

Do góry
Gobasiowa rośnie sobie i dzieci jej też rosną

konwalie i lilia na salonowej idą jak burza

Mój ogrodowy pamiętnik 11:19, 28 kwi 2019

Do góry
Wczoraj znowu uprosiłam eMka o małą przeróbkę rabaty .
Niechętnie ale zrobione mimo deszczu. Teraz tylko muszę pomyśleć jak poukładać rośliny żeby to się kupy trzymało .
Bardzo dużo mamy pędraków w trawniku. Przy okazji usuwania darni pełno tego znaleźliśmy. I ślimaki już niestety ruszyły do boju .

Ogród z łezką II 11:17, 28 kwi 2019

Do góry

maleńka Royal Burgundy kwitnie

..marzy mi się ogród ... 11:16, 28 kwi 2019

Do góry
Była trawka, nie ma trawki ... ale będzie
Ogród z łezką II 11:15, 28 kwi 2019

Do góry
Pierwsze przekwitnięte tulipany już ogłowiłam, pewnie za tydzień pod nóż pójdą Van Eijki, kwitną liliokształtne i pomazańce, szykują się China Town. Znaczy się kończy się czas tulipanów.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies