Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 11:15, 14 mar 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Moniko tak myśle czy Ty jestes pewna tego ph, bo jesli posadzisz do ziemi za mało kwasnej to kłopty pewne a wtedy juz jest duży problem z leczeniem rośliny. Jeśli jestes pewna to po prostu wsadz do ziemi tak by utrzymac poziom z doniczki tzn nie głebiej niz rósł w doniczce. W pierwszym roku by nie spalic korzeni nie dawaj zadnych nawozów , możesz jedynie na dno dac przekompostowane igły czy liscie ale jesli ph dobre to i tego nie musisz. zasilanie nawozami dopiero w drugim roku. Azalie sadzimy tak samo jak rh.Franceska to zdecydowanie mój ulubiony rh , załączam zdjecie

O matko i córko ale piękna Ile lat trzeba czekać na taki efekt?

Bożenko, poproszę mojego p.o. eMa żeby dla pewności mierzył jeszcze raz w kilku miejscach ph tam gdzie jest zwykła ziemia (nie ulepszona na rabatach) i dam znać.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:39, 14 mar 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

A nie masz rabaty, która wkrótce będzie cieniowana przez tuje?

U mnie na początku była patelnia. teraz drzewa i krzewy rosnące na południowej rabacie, rzucają cień. Wciągu 4 lat zmieniły się zupełnie warunki świetlne.
Na tym zdjęciu widać choinę Jeddeloh pod drzewem.

No własnie raczej nie mam, drzewa są jeszcze małe, ewentualnie może z boku brzozowego "zagajnika", ale one tez niewielkich rozmiarów i ażurowe. No chyba, że na długiej rabacie, tam trochę bardziej wilgotno jest, tylko musiałabym coś przemeldować na inna rabatę
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:09, 14 mar 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu ale u ciebie ładnie a który to z twoich klonów>>>/??
śliczny jest
Ogród w mieście-ogrodzie 10:04, 14 mar 2019

Do góry
Z cyklu: "odkryj ten dzień na nowo" - 14.03.2013
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:02, 14 mar 2019

Do góry
2018

Przycięta wysoko

Do jesieni podrosła

Skarpa w ogrodzie 09:54, 14 mar 2019

Do góry
Witam. Postanowiłam również podpiąć się pod wątek. Mam problem ze skarpa czy tez bardziej pochyłością, ciągnie się ona wzdłuż płotu na ok 70m i problem polega na tym ze płot ma być na jej dole wiec spadek jest w stronę płotu. Proszę o pomoc jak ugryźć temat , chciałabym osłonić się od wiatru tylko nie wiem czy sadzić drzewa przy płocie czy na gorze spadku. Chodzi o to żeby tego nie kosić.
...uDany ogród 09:54, 14 mar 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Ile u Ciebie już pięknych kwiatów na gałązkach i nie tylko
Ja też już tęsknię za ciepłą wiosną

Widoki jak zawsze podziwiam...patrzę na Twoje leżaki szukam do swojego
ogrodu i jeszcze nie znalazłam
Czy te kule ceramiczne można gdzieś dostać?
Może niedzielą nam się uda słoneczka i ciepła

Aguś jaki śliczny avatarek
Tak, wiosna się cudownie rozgościła w ogrodzie, mam uczucie że duży wpływ ma na to lity płot który bardzo osłonił ogród przed wiatrami no i duże drzewa, które łapią wiatr nad nasadzeniami
Ja tez marzę o kwitnącym ogrodzie oglądanym z leżaka właśnie
Moje leżaki zrobił mi Tato na któreś urodziny, uwielbiam je. Mój M własnie kończy drugi komplet tym razem na balkon u Mamy, czasami wieczorem człowiek ma ochotę odsapnąć na powietrzu a musi siedzieć w domu, a nie w ogrodzie. Będą idealne
Kule ceramiczne wykupiłam cały transport mam jeszcze kilka zapasowych zmierzę i dam Ci znać, czy byś reflektowała
Ma być pięknie czego Tobie i sobie życzę!

Jeszcze trochę buszu!

Małymi krokami-Ogród Wioli 09:53, 14 mar 2019

Do góry
Moja magnolia Susan od krzaczka do drzewka wielopniowego
2016

Pierwsze cięcie po kwitnieniu

2017 już była fajnym drzewkiem

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 09:43, 14 mar 2019

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 09:42, 14 mar 2019

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 09:41, 14 mar 2019

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 09:41, 14 mar 2019

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 09:40, 14 mar 2019

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 09:39, 14 mar 2019

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 09:38, 14 mar 2019

Do góry
Cały jeden irysek..
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 09:38, 14 mar 2019

Do góry
Mało jeszcze tych kwitnień bo zimno nadal ale coś tam już się pojawia pojedynczo...
Szmaragdowy Zakątek 09:36, 14 mar 2019

Do góry
Wiem, że pogoda na to nie wskazuje , ale do wiosny…..

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:31, 14 mar 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Gosiu, piękne te twoje ciemierniki.
I jak dużo ich masz!
Ja chyba z 7 naliczyłam.Ale może i więcej ich jest ??
pozdrawiam cieplutko

Aniu ja mam ich chyba około 15 takich kwitnących już sztuk- jedne większe inne mniejsze. A jeszcze niedawno dokupiłam 10 sztuk kolejnych i nadal mam na nie ochotę. Wczoraj wybrałam się do naszego wiejskiego ogrodniczego bo tam mi powiedziano że będzie dostawa właśnie m in.ciemierników. I jakież było moje zdziwienie - dostawa była i to właśnie od Zymona i to w ilości kilkukrotnie większej niż w LM. Można było wybierać do woli. I oczywiście zakupiłam kolejne 2 szt.
A takie ilości były w sklepie

Prawda że duży wybór był. One przyszły nie podlane dlatego miały zwieszone główki ale już Panie podlały i pewnie dzisiaj będą się ładniej prezentowały.
Ogród w remoncie 09:14, 14 mar 2019

Do góry
Ewo Pszczółko

Narysowałam schemat jakiś, sporo ich też w necie. Pokrótce tak to sobie wyobrażamy

Wykopany dół chcemy wyłożyć folią taką do oczek, chyba dwie warstwy. Na dno trochę drobnego żwiru. Ponieważ te kręgi będą trochę ważyć to chyba jako podporę ustawimy mały betonowy krąg ewentualnie filary ale obawiamy się, że przy filarach nacisk taki punktowy może uszkodzić folię więc krąg chyba lepszy i stabilniejszy. Trzeba tylko wyrżnąć w tym kręgu kawałek ściany by można było włożyć pompę. Na ten krąg kratkę położymy z malutkim oczkami, przykryjemy matą, na to kamyczki i kręgi. Chcę dwa tak jak na rysunku. W kręgach trzeba nawiercić otwory by rurka od pompki weszła. Rodzaju pompki tzn jej mocy i możliwości podniesienia słupa wody jeszcze nie rozgryzłam do końca ale myślę, że już przy zakupie się zorientujemy. Chcemy zamontować dyszę spełniającą by zwiększyć efekt wizualny i by plusk wody był słyszalny dość dobrze. To tyle. Może ktoś zna lepszy sposób na zbudowanie tego ustroistwa, chętnie przyjmę podpowiedzi. Ewo jak coś to pytaj, może wspólnie dojdziemy co i jak
Samotnia pod lasem 09:04, 14 mar 2019

Do góry
Kociamama napisał(a)

Na koszcie się nie znam, ale jaki bałagan? Przy budowie porządek jak w pudełeczku. Tylko jakiś nieodpowiedzialny pokusiłby się na bałagan przy studni

taki "bałagan" został po studniarzach Na wcześniejszych stronach są fotki z wiercenia, wiertnia mała na gumowych kółkach, urobek na folię itd Myślę że akceptowalne "straty" kawałek rowka i mały wykop ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies