Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:14, 21 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Jesteście kochani!!!!

Jeszcze raz wszystkim dziękuję za wszystkie gratulacje i miłe słowa. To niezwykle ważne i mobilizujące, ale też dające nadzieję wszystkim którzy coś robią (mam nadzieję). Wszystkim wątpiącym w swoje siły i możliwości. Zapewne pamiętacie jak zaczynałam przygodę z ogrodem, byłam wtedy naprawdę bardzo zielona. Przez pół roku wahałam się czy zamówić projekt czy nie. W końcu podjęłam decyzję że muszę mieć projekt od Danusi. Wtedy złapałam wiatr w żagle, zaczęłam pracować. Ta praca nie zawsze była łatwa, lekka i przyjemna ale ja twarda jestem... W wyniku różnych okoliczności projekt uległ modyfikacji, ale ważne jest że całość jest spójna Wiem, że to nie koniec bo planuje kolejne drobne zmiany
Cieszę się że dzięki wsparciu Ogrodowiska mój ogród wygląda tak jak dzisiaj. Dzięki temu też został doceniony przez profesjonalne jury i zdobył II nagrodę w konkursie

hiihi ja tez byłam zielona jak zaczynalam tu swą przygodę

Gratulacje Anetko i Brawo "twarda babo"
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:02, 21 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Gosiu co to za trawa rośnie u Ciebie pod płotem ??
Gdzieś mi umknęła nazwa. W ogóle to cały czas mam wielki wytrzeszcz oczu i palpitacje serca oglądając Twój ogród.
Jestem załamana bo szukam inspiracji na moje gazono-tarasy i wciąż kluczę i błądzę jak dziecko we mgle a u Ciebie takie cudowności !!
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 15:04, 21 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Czarownica

Gosiu...czarownica? a może lepiej czarodziejka?
Moja "przyziemna" :) pasja 22:03, 20 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
bylam

ups... a ja u Ciebie dziś nie
Moja "przyziemna" :) pasja 19:27, 20 paź 2014

Do góry
bylam
Astrantia major - jarzmianka większa 19:14, 20 paź 2014

Do góry
Mam pytanie, mam nasodzonych sporo jarzmianek pieszy sezon i czytałam Danusi artykuł o jarzmiankach i muszę dopytać kiedy ścinamy jarzmianki, w artykule znalazłam informacje , ze po przekwitnięciu ale znalazłam tez informacje żeby zostawic na zimę bo ładnei wygladają oszronione. To ciąć teraz czy wizosną? czy termin nie ma znaczenia?
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 18:38, 20 paź 2014

Do góry
Jesteś UFfffffff to dobrze, mniemam że już wszystko ok?

Jak ty zrobiłaś takie równe piekne dziury pod cebule?

jakie czosnki sadziłaś?

masz bardzo ładny trawnik widzę!! a tak narzekalaś!!! jak mogłaś?

duzo nasadzeń ci jeszcze zostało do zrobienia
?

Całusków koszyczek dla małżonków
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 17:30, 20 paź 2014

Do góry
admete napisał(a)
Mam pytanko .
Podacie mi linki do geometrycznych ogrodów na ogrodowisku?
Takich gdzie są kwadratowe/prostokątne rabaty?.

Wiem że jest sporo takich realizacji, ale nie pamiętam nazw wątków .
I nie wiem jak je odnaleźć

Mam nadzieję że zimą znajdę czas na wyrysowanie planu ogrodu mojej koleżanki i szukam inspiracji

Napiszę Ci tylko właścielki, a z resztą na pewno sobie poradzisz

Gabisia, Stychaz, Milka, Wieloszka, Gabrysia_, GabiK, AnulaWN, Konstancja-Iza, Kwiatholandii, Karabela, Magda70, Malkul, Ewakatowice, Leon60, JuziaG - na razie wystarczy?
Moja codzienność - ogród Oli 19:42, 18 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Kurde człowiek przez ten pośpiech to by nawet mógł gafe popełnić, np. ja - dopiero dziś zobaczyłam że nowy dom juz gotowy Wyszło switnie Olu, niesamowita zmian a mówia, że nei szata zdobi człowieka. A to nei prawda, widać na porównianiu jak wprowadzenie zmian korzystnie wpływa na całe otoczenie i nabiera zupełnei nowego wymiaru. Gratulacja Olu dla Męża nawet możesz całuska mu posłać
ps. i bądź zazdrosna

Gosia dzięki Ci ogromniaste !
Zaczyna to wszystko coraz lepiej wyglądać choć jeszcze sporo mamy do zrobienia
Mężulek ucałowany i pozdrawia właścicielkę inspiracji barierkowej
Zazdrosna jestem a jakżeby inaczej
Buziaki
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:57, 18 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
nic nie chcę ino se luknąć przylazłam na tę pikną dziołche z avatara. jak będziesz miaął taki ładny ogród jak avatar to będę przyłazić tyż

Obiecuje postarać się co do ogrodu
Buzka Gocha i tez Cie kocham :-*
Moja "przyziemna" :) pasja 11:20, 18 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Jaguś jesteś wzorem linii

Taaa, tylko nie wiem czy się okażę wzorem wyznaczania kątów prostych , jak już przyjdzie do zrobienia długiej ścieżki od domu na tyły . Trochę się boję, że wszystko mi się rozjedzie .
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 11:20, 18 paź 2014

Do góry
Czarownica
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:19, 18 paź 2014

Do góry
nic nie chcę ino se luknąć przylazłam na tę pikną dziołche z avatara. jak będziesz miaął taki ładny ogród jak avatar to będę przyłazić tyż
Ogród niby nowoczesny ale... 11:18, 18 paź 2014

Do góry
jazzy napisał(a)

Fioletową śliwke to pod okiem chyba masz

po spotkaniu "oko w śliwkę" z jazzy
Moja "przyziemna" :) pasja 11:16, 18 paź 2014

Do góry
Jaguś jesteś wzorem linii
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:10, 18 paź 2014

Do góry
Ana kupiłam ostatnio w casto podstawki do tych dużych biały donic, o takie http://piekne-donice.pl/podstawka-samba-181.html i dupa, ledwo wlazło i muszę prysnąć je na biało przy jakieś okazji, bo białych nei było i wzięłam antracytowe, jakoś bardzo się to u mnei nei gryzie ale jednak

http://piekne-donice.pl/podstawka-samba-181.html
Moja codzienność - ogród Oli 11:07, 18 paź 2014

Do góry
Kurde człowiek przez ten pośpiech to by nawet mógł gafe popełnić, np. ja - dopiero dziś zobaczyłam że nowy dom juz gotowy Wyszło switnie Olu, niesamowita zmian a mówia, że nei szata zdobi człowieka. A to nei prawda, widać na porównianiu jak wprowadzenie zmian korzystnie wpływa na całe otoczenie i nabiera zupełnei nowego wymiaru. Gratulacja Olu dla Męża nawet możesz całuska mu posłać
ps. i bądź zazdrosna
Naturalne zwalczanie chorób roślin 00:52, 17 paź 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Maliny, czy warto je uprawiać

Gardney

Samym zakwasem nie proponuję. To dość silna mieszaninia różnych kwasów organicznych, która - jak wszystko - nieumiejętnie podana zaszkodzi. Trzeba pamiętać, że w skład wchodzą metabolity wtórne mikroorganizmów zwalczające 'konkurencję', a ponadto zakwas ma niskie pH i sam odczyn może być szkodliwy. Dlatego lepiej stosować robiony na bazie zakwasu mleczan wapnia /w Herbicydach Malkul podała linki/.

Pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:28, 16 paź 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Tess to nie ciocia Malkul ma zdolności słowotwórcze ale tym geniuszem jest mąż naszej Małgosiu - Cioci !!!

A tak, masz rację - dziś doczytałam.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:35, 16 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Nigdy nam się nie znudzi
Fajnie na fotkach światło ci zagrało Klon cudny

To się cieszę Kokoszko Zdjęcia to nie jest moja mocna strona, robię je bardzo intuicyjnie i bardzo się cieszę, jak mi coś się udaje w tym temacie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies