Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 07:01, 11 mar 2019

Do góry
Poranny widok ze śniegiem ; ( ; wiosno, gdzie uciekłaś???
Pamiętajcie o ogrodach 06:51, 11 mar 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Dziękuję Haniu

I po cięciu, wszystkie zostały przycięte, jeszcze dwie muszę przesadzić, a jesiennym zakupom sporobolusów musze się przyglądać i im kibicować bo coś mi się niepodobają.

Oczywiście towarzyszyła mi Funia (gdybym sie zmęczył to ona mnie zabawi... piłeczką i szarpaniem się)

tych na szczęście nie trzeba przycinać

Witaj Grzegorzu u mnie ta trawa co ja ściąles nie ma żadnego zielonego przyrostu sucha może po tym deszczyku wypuści listki
Czytam o wichurach jak u Ciebie było ? U nas spokojnie .
Piesio cudny
Kosaciec żyłkowany - Iris reticulata 00:15, 11 mar 2019

Do góry
Odświeżam wątek - tegoroczne irysy 'Pauline'
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 00:10, 11 mar 2019

Do góry
W sobotę słoneczko nas przywitało o poranku, więc nas ucieszyło bardzo, bo plany działania były na zewnątrz. Na Dzień Kobiet kwiatków nie było, dostałam szyby do szklarni i świętowanie zostało zaplanowane na sobotę.

Niestety po 14 przyszło mocne załamanie pogody, wiatr i deszcz nas przegonił do domu. Zjedliśmy obiadek i czekaliśmy na choć chwilową poprawę pogody, bo część szyb zamontowaliśmy, część na trawniku leżała, ale trzeba było jeszcze troszkę niektóre elementy wzmocnić. Niestety przerwa trwała długo i przed zapadnięciem ciemności nie skończyliśmy.

Potem otrzymaliśmy alert o wichurach w nocy i czarne myśli nadciągnęły. Oj było strasznie, wiatrzysko, deszcz, błyskawice. Prąd nam wyłączyło w nocy i został włączony dopiero koło południa.
Cały czas myślałam o naszej nieskończonej szklarni. Rano poszliśmy i cud. Stała cała Nie wiem jak, ale stała Przód, tył i jedna strona przeszklona.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:51, 10 mar 2019

Do góry
mira napisał(a)
Nieustannie jestem pod wrażeniem Twojej cierpliwości i staranności w tworzeniu wszelkich ogrodowych.
Narzekasz na biegun zimna a ja na biegun suszy. Widziałam że cebule słabo wychodzą - to może mają sporo ściółki i muszą się przebić - ale to dobrze że jest ściółka a cebule sobie poradzą. Ponadto zaobserwowałam że wyłażą pierwsze cebule stare a te z jesieni póżniej.
Przytoczyłam link do super art. o przebiśniegach - polecam .

pozdrawiam

Oj ta ścianka to cierpliwości wymaga Ściółki nie za dużo, raczej zależy to od nasłonecznienia, szczególnie od północy, ale i tak u nas zawsze wiosenne kwitnięcie jest około 2 tygodnie opóźnione w stosunku do tego co w Krakowie widzę. Ściółka u nie pomaga, gdy mam biegun suszy

Tak jest - stare wychodzą wcześniej, a nowo posadzone później.

Jutro muszę ten artykuł przeczytać.
Ale nie jest tak źle u mnie . Dzisiaj dwa iryski i krokusy kwitnące zobaczyłam

I szafirki już się przebiły.

Do raju daleko - u Ewy 23:24, 10 mar 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Przebiśniegi kwitną u mnie pierwszy raz. Chciałabym mieć piękne, gęste kępki. Musze na to poczekać kilka lat. Ale fajnie, że w ogóle są

Ale cudne te przebiśniegi,to chyba nie są te zwyczajne?
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 23:02, 10 mar 2019

Do góry
Dobry wieczór / Dzień dobry
Witam się serdecznie i przyznaję iż podglądam forum od 2011 roku od kiedy ruszyła budowa mojego domu. I pojawiły się wówczas pomysły na ogród, którego nie mogłam założyć. Ale po tylu latach dom stoi, działka ogrodzona i można myśleć o sadzeniu. Coś jest, coś przybędzie. Inspiracji tu bardzo dużo więc Witam się i pozwolę sobie zostać.
Pozdrawiam z pod Warszawy
Nati
Mój ogrodowy pamiętnik 22:28, 10 mar 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Na początku miałam go na jasnym żwirku, dokładnie na mariance.
Posadziłam go bez sensu . Takie pająki z tego wyszły.
I potem go eksmitowałam do przechowalni .

Biała marianna jest za biała chyba lepiej konwalnik komponował by się z grysem granitowym.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:28, 10 mar 2019

Do góry
mira napisał(a)
Macie już porządki w ogrodzie?

głupie pytanie bo to przecież niektórzy robotę zaczynają przecież to taki czas
no ale lepiej już by było mieć ogarnięte i leżeć i patrzeć

na krokusy

na iryski

ciemierniki

możliwe że to już mam kwitnące z samosiewu

Czyli Ty masz już ogarnięte?Bo takie fotki to raczej z pozycji leżącej
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:18, 10 mar 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
A no i dach tarasu się modernizuje, na zdjęciach nie przeszkadza mi, nie wygląda jakoś tak źle, ale skoro ku lepszemu to czemu nie. Będzie jeszcze lepiej!

Z daleka jako tako ale z bliska nieciekawie, krzywe zdarte deski, dach się zapada, ruinka. Będzie dużo lepiej no i jasno, bo taras od północy i wschodu i przez pełny dach było ponuro.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:14, 10 mar 2019

Do góry
Dobry wieczór! Jejku,jak mi się u Ciebie podoba, buzia się sama cieszy do tych bratków i wiosny w ogóle. U mnie na targu bratki po 2 zł, drogie strasznie i wszyscy w zmowie, nigdzie taniej jak 1,8 zł nie ma. Ale bratki uwielbiam i zawsze mieć muszę . Pozdrawiam serdecznie i dużo radości z wiosny życzę.

PS. Powiedz proszę co oprócz bażanta rośnie w tej donicy

mira napisał(a)

Za drzwiami do ogrodu... 22:09, 10 mar 2019

Do góry
Berberysy przycięte już jakiś czas!Też pączkują

Za drzwiami do ogrodu... 22:05, 10 mar 2019

Do góry
I trochę zielonej wiosennej drobnicy...przed rozkwitem...
...śnieguliczki ,czosnki...

...przebiśniegi ,hiacynty,listki zimowitów...

... krokusy,żonkile,tulipany...

Za drzwiami do ogrodu... 21:56, 10 mar 2019

Do góry
Róże puszczają nowe listki(po lewej),ale zadziwiają ubiegłorocznymi zielonymi(po prawej)

Tu na obu zdjęciach stare liście
Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 21:52, 10 mar 2019

Do góry
Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 21:51, 10 mar 2019

Do góry
Co mu jest? Po zimie kondycja kiepska, brak nawozu czy jakaś choroba?
Mój ogrodowy pamiętnik 21:48, 10 mar 2019

Do góry
effka napisał(a)
Kiedyś pod wpływem ogrodu Danusi chciałam kupić konwalniki ale właśnie zniechęcił mnie ten powolny przyrost. Jednak nie ulega wątpliwości, że na jasnym grysie wygląda pięknie.

Na początku miałam go na jasnym żwirku, dokładnie na mariance.
Posadziłam go bez sensu . Takie pająki z tego wyszły.
I potem go eksmitowałam do przechowalni .

Za drzwiami do ogrodu... 21:48, 10 mar 2019

Do góry
Pogoda dziś fotkom nie sprzyjała,wiało jak nie wiem co ,aż w ręce zimnoSłońce drażniło się chowając się co raz za chmury,ale coś tam cyknęłam
Żarnowiec ładnie przezimował,wiaterek zdarł mu włókninowe ubranko,więc załapał się na fotki,ma taką świeżutką zieleń.

Bukszpanowe kulki też nabrały kolorku.A róży z tyłu,przy płotku, zielone liście zostały jeszcze z ubiegłego roku

Lilak już tylko ...tylko...
...uDany ogród 21:45, 10 mar 2019

Do góry
Cieszę się, że zobaczyłaś potencjał mojego ogrodu Bo to dopiero potencjał. Jak dobre kadry uchwycić to wygląda dość dobrze, ale spacer... pokazuje co niedokończone, gdzie są braki. Ciągle brak u mnie roślin zadarniających i mam jeszcze cały kawał ogrodu nietknięty nasadzeniami. Mam nadzieję w tym sezonie przyspieszyć sadzenie, więc może za rok w końcu będę zadowolona z efektu

Twój Alchymist cudny. Mojego jutro będę cięła, bo jak co roku rozhuśtał się i jest olbrzymi.

Dziś rozkwitły malutkie reticulaty białe jako pierwsze

Szmaragdowy Zakątek 21:29, 10 mar 2019

Do góry
yolka – Jola, jeśli tak lubisz ciemierniki to moje ubiegłoroczne specjalnie dla ciebie.
Bogdzia już zaalarmowana…czekam na odpowiedź.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies