Klony, hakonki, judaszowiec - posadzone.
Jeżówki przesadzone. Seslerie zastąpiły stipy. Trochę z bólem serca ale na żwirowej rabacie nie chce ciągle grzebać bo brudzi się żwir.
Liczę że seslerie będą na dłużej.
Klony sadzę trójkami nie wiedzieć czemu.
No to zaplanowałaś kawał roboty. Ja mało planuję, bo i tak zwykle nie dotrzymuję planu. Tłumaczę sobie - jutro też jest dzień. Życzę miłego spotkania.
A teraz relacja z prac przy kałuży.
Pierwsza wersja była z wkopaną wanienką, ale nie miałam pomysłu jak wyłożyć tam żwir żeby nie było widać folii. Zrezygnowałam z tego pomysłu, a już nawet folia była wyłożona.
Później był taki lej, ale stwierdziłam, że wszystek żwir zsunie się do środka, bo nie będzie miał na czym się zatrzymać.
Następny pomysł, zmniejszyć głębokość i zrobić łagodniejsze brzegi.
Położona siatka, która ma chronić przed gryzoniami, czy spełni swoją rolę? Czas pokaże.
Stan na koniec dnia.....wyłożona folia. Żwir może będzie we wtorek.
Całości nie moge pokazać, bo jest taki pokawałkowany. Stąd i większych przestrzeni nie uświadczysz.
Tu kawałek z warzywnikiem/ za chwilę/ zdjęcie sprzed miesiąca
U nas dzisiaj był pracowity dzień. Przywieźliśmy drzwi do szklarni, płytki do skończenia chodnika i popracowaliśmy w ogrodzie.
Ja wyczyściłam chodniki i wyplewiłam prawie cały ogródek, a M wyczyścił staw. Wysiał nam się jakiś chwaścior i zarastał sobie, już nie mogłam na to patrzeć. O tu go widać
przed bergeniami rośnie gęstwina jakiegoś paskudztwa
M się ostro nagimnastykował, a ja wywoziłam na kompost. Ręce mi odpadają.
zrobił dwie strony prawie do mostu, skończymy po niedzieli już nie miałam siły wozić a on wyrywać...
wreszcie widać bergeniową obwódkę
Było tak wyglądało bardzo niechlujnie i bałam się, że zaraz się to wysieje
Aniu ja też do Ciebie zaglądam ,a nie zawsze piszę …..nie cierpię pisać z telefonu ,a to na nim najczęściej zaległości nadrabiam
ta roślinka z bordowymi listkami -to chyba penstemon -jeśli dobrze nazwę zapamiętałam -dostałam od Sylwii z Rancza i Gosi z od Nasionka ...one tak na blady róż chyba kwitły w zeszłym sezonie