Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

kaz742011 10:20, 11 maj 2019

Ale fajnie że już za Tobą prace brukarskie. Ścieżki pokończone to teraz tylko przyjemne sadzenie zostało . Jak grubo miałaś wybierana ziemię pod płytki?
Obsadzane masz na sucho betonie?
anpi 10:24, 11 maj 2019

Magleska napisał(a)

Madziu zaglądam i śledzę poczynania,zawsze podziwiam choć nie zawsze coś skrobnę(z niedoczasu). Świetnie spięłaś ogród tymi ścieżkami Wiosna u Ciebie soczyście zielona przeplatana pięknymi tulipanami.Ale i kolorków nie kwitnacych masa .Ciekawa jestem co to za roślinka o tych bordowych listkach ?Pozdrawiam.
Magleska 19:52, 11 maj 2019

effka napisał(a)
Madziu, witaj o poranku Idę zaraz spać, wstałam tylko żeby Irenkę w TV zobaczyć ale do Ciebie na fotki jeszcze się załapałam Bardzo duże zmiany w ogrodzie, widzę ścieżki, obrzeża betonowe, mnóstwo pracy ale już o zmiany nie będzie tak łatwo, czyżby to docelowy układ

Ewa dziękuję ......i tak ,to docelowy układ rabat i trawnika
z roślinkami pewnie będę jeszcze krążyć nie razi nie dwa

na pewno-jak ściągniemy siatkę ,to chcę do wiśniowej dosadzić w plecki cisy ,a na tamtej działce będzie typowo użytkowa część -taka bardziej na dziko-przynajmniej w tym sezonie
Magleska 19:57, 11 maj 2019

kaz742011 napisał(a)
Ale fajnie że już za Tobą prace brukarskie. Ścieżki pokończone to teraz tylko przyjemne sadzenie zostało . Jak grubo miałaś wybierana ziemię pod płytki?
Obsadzane masz na sucho betonie?

Kasiu też się cieszę ,że w końcu te ścieżki mam -trochę długo to trwało ,ale już są mogę w kapciach na obchód ogrodu lecieć

płytki są osadzane na betonie z piaskiem-ale nie wiem dokładnie na jaką głębokość kopane -wydaje mi się ,że tak około na wysokość sztychówki...

na ten kawałek zużyli 3 worki cementu i go mieszali pół na pół z piaskiem

Magleska 20:03, 11 maj 2019

anpi napisał(a)

Madziu zaglądam i śledzę poczynania,zawsze podziwiam choć nie zawsze coś skrobnę(z niedoczasu). Świetnie spięłaś ogród tymi ścieżkami Wiosna u Ciebie soczyście zielona przeplatana pięknymi tulipanami.Ale i kolorków nie kwitnacych masa .Ciekawa jestem co to za roślinka o tych bordowych listkach ?Pozdrawiam.

Aniu ja też do Ciebie zaglądam ,a nie zawsze piszę …..nie cierpię pisać z telefonu ,a to na nim najczęściej zaległości nadrabiam

ta roślinka z bordowymi listkami -to chyba penstemon -jeśli dobrze nazwę zapamiętałam -dostałam od Sylwii z Rancza i Gosi z od Nasionka ...one tak na blady róż chyba kwitły w zeszłym sezonie

Pozdrawiam cieplutko też

Brzozowadzie... 21:21, 11 maj 2019

Cześć Madzia, łał, trochę mnie tu nie było, a tu tyyle zmian. Pięknie! Naprawdę! Bardzo fajnie wyszły te nowe ścieżki. Wspaniale zestawiłaś kolory tulipanów! Dbasz o takie drobiazgi, jak rojniki w kamieniach, świetnie to wygląda I jak zawsze zachwycam się krajobrazem za płotem Uściski zostawiam!
Nowa12 22:44, 11 maj 2019

Bardzo fajne masz te ścieżki z płyt. Wyglądają lekko i to jest super pomysł jak się chce gdzieś taką ścieżkę poprowadzić po ogrodzie.
kaz742011 23:35, 11 maj 2019

Magleska napisał(a)

Kasiu też się cieszę ,że w końcu te ścieżki mam -trochę długo to trwało ,ale już są mogę w kapciach na obchód ogrodu lecieć

płytki są osadzane na betonie z piaskiem-ale nie wiem dokładnie na jaką głębokość kopane -wydaje mi się ,że tak około na wysokość sztychówki...

na ten kawałek zużyli 3 worki cementu i go mieszali pół na pół z piaskiem

Dzięki. Mam takie chwastowisko na końcu działki, źle tam kosić i myślimy o tym żeby tam płytki ułożyć. Wczoraj sama krawężniki układałam. Tylko bez betonu bo nie wiem czy taka szerokość na stałe będzie . Może trzeba będzie poszerzyć rabatę .
eVka 23:37, 11 maj 2019

Magleska napisał(a)

Ewa dziękuję ......i tak ,to docelowy układ rabat i trawnika
z roślinkami pewnie będę jeszcze krążyć nie razi nie dwa

na pewno-jak ściągniemy siatkę ,to chcę do wiśniowej dosadzić w plecki cisy ,a na tamtej działce będzie typowo użytkowa część -taka bardziej na dziko-przynajmniej w tym sezonie

Ciekawa jestem ile wytrzymasz W zeszłym roku też pisałaś, że koniec rewolucji
eVka 23:38, 11 maj 2019

Magleska napisał(a)

Aniu ja też do Ciebie zaglądam ,a nie zawsze piszę …..nie cierpię pisać z telefonu ,a to na nim najczęściej zaległości nadrabiam

ta roślinka z bordowymi listkami -to chyba penstemon -jeśli dobrze nazwę zapamiętałam -dostałam od Sylwii z Rancza i Gosi z od Nasionka ...one tak na blady róż chyba kwitły w zeszłym sezonie

Pozdrawiam cieplutko też

Ale cudne zdjęcie! Ideał skalniakowy