Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:51, 16 paź 2014

Do góry
Tess to nie ciocia Malkul ma zdolności słowotwórcze ale tym geniuszem jest mąż naszej Małgosiu - Cioci !!!
Fluksonie mus mieć
Zdjęcia z niedzieli świetne...
Jeśli chodzi o kolor biskupi w pokoju. Napisałam o nim bo ostatnio widziałam, bardzo nowoczesny pokój biały z szarościami i z dodatkami "eklektycznymi" właśnie w takim kolorze. Było tego niewiele ale dzięki temu kolorowi pokój nabrał charakteru, na pewno nie był nudny, dowcipny Równie dobrze te dodatki grałyby w innym nasyconym kolorze maliny, różu ale ostrego nie takiej mgiełki.
Ja u siebie nie mam ani kapki biskupiego ...i pewnie mieć nie będę ale młodej kobietce może się taka propozycja podobać
Kotek przepiękny jestem jego fanką
W Gąszczu u Tess 21:07, 15 paź 2014

Do góry
Kurcze, kończyłam już prawie piętrowego wielkiego posta i go wcięło. Trudno.
Teraz będzie zatem wersja skrócona

Dziewczyny kochane jesteście, że zaglądacie , choć mnie tak mało tu ostatnio.
A mało mnie, bo jakieś wariatkowo w domu, pracach i w ogrodzie. Na nic czasu nie starcza.

Agnieszko Jurajska – bardzo, bardzo dziękuję za tę instrukcję obsługi santoliny. Nie wiedziałam, że trzeba okryć.

Kasiu-Kindziu – bardzo rozsądnie postępujesz. Ogród ma nam dawać radość, a nie być przyczyną stresu, że nie ogarniamy. Ja też postanowiłam zrezygnować z dalii – może ktoś z okolic Warszawy chętny na dalie? Nówki sztuki, używane tylko jeden rok I wywaliłam tawuły, an razie tylko do sąsiedniego ogrodu.

Martuś – jakże mi miło, że znalazłaś czas żeby zajrzeć do mnie. Ogrodowisko oszalało, wątków jest mnóstwo, ciekawych ogrodów bez liku - nie da rady nad nim zapanować. Cieszę się, że Ci się moje zmiany podobają

Renatko, jasne że nie pogonię A podobała się koledze rabatka? Tam jest do 14 cień, potem już słońce, ale takie zachodnie.

Alinko, cieszę się że fotkami zawilców sprawiłam Ci radość. Ja mam glinę, ale przy sadzeniu staram się zaprawiać dołki kompostem. Pod zawilce też dałam.

Kasiu z Makowa, Laskonoga, Gosiu-malkul, Marzeno, Bogda, Marta - macham

Karola, fotki zaraz będą
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:01, 15 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Bardzo ładne masz te berberysy

Udało mi się kupić dorodne sadzonki. Szukałem towarzystwa dla budlei, Danusia posadziła ten duet w "Ogrodzie z lustrem". Mam nadzieję że budleje mi ich nie pożrą Posadziłem pewnie za blisko.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:19, 15 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)

kocinek boski
o otoczeniu się nie wypowiadam bo mówiłam nie raz że gra i buczy
Podstawek do doniczek w tym rozmiarze nie namierzyłam niestety....
Moja "przyziemna" :) pasja 18:05, 15 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Czytam o twoim braku natchnienia, wiesz co ja jak skończyłam robic rabaty to do teraz mam brak natchnienia łopatowstręt, z taczką wziełam rozwód a wiadra mnie parzą

To ja się nie mogę jeszcze żalić i obrażać na łopatę, bo gdzie tam do końca rabat . Ale dziś mam przerwę, też.

Zakwitły, tak, jak przewidywałaś. Od niedzieli wielka zmiana

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:01, 15 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Zastanawiam się czy Brad mnie bardziej podnieca czy owe widoki
hihihihi

Miejsko & sielsko 16:53, 15 paź 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
no ślicznie aleś się wystarała z fotkami klonika zazdroszczę wielce

ps. naucz naszą Małgodsię malkul jak cytować wpisy różnych użytkowników na jednej odpowiedzi bo biedna szukała sposobu

cieszę się wróciłaś

ale którego bo mam na stanie całe dwa
Miejsko & sielsko 16:48, 15 paź 2014

Do góry
no ślicznie aleś się wystarała z fotkami klonika zazdroszczę wielce

ps. naucz naszą Małgodsię malkul jak cytować wpisy różnych użytkowników na jednej odpowiedzi bo biedna szukała sposobu

cieszę się wróciłaś
Miejsko & sielsko 16:22, 15 paź 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
no!

Już jestem

katiaxx napisał(a)
Słucha Ewcia, żarty się skończyły, byłyśmy dobre ale ileż można, tak ?
proszę tu się meldować, razidwa mówić czy wszystko ok, czyś zarobiona czy jak i gdzie jesteś jak Cię nie ma.

i (cytat z seksmisji) :

"JADWINIU,proszę natychmiast rozwiązać tatusia i przeprosić"

ps. mam nadzieję że to tylko praca i obowiązki ale wracaj

Kasiu, związku z tym, że dziś Jadwini to melduję się posłusznie

Magda70 napisał(a)
A to przez Ciebie jej nie ma?! No pięknie, pięknie...

Magda, sądzisz, że jestem tak mało asertywna hahhaha

Magda70 napisał(a)
A to przez Ciebie jej nie ma?! No pięknie, pięknie...

Ano, dziękuje za buziaki równie mocno ściska i całuje… a jesień powiadasz… hmmm
‘mnie tam ciągle lato w głowie

Sebek napisał(a)
Ogólnoogrodowiskowy foch będzie jak się nie pojawisz

Jezusku i Ty przeciwko mnie

malkul napisał(a)
Ewa dlaczego nie przebywasz w swoi wirtualnym ogrdzie? już nas nie kochasz?

Jak nie jak tak… kocham i to bardzo!

magdziam napisał(a)
Ewa pewnie kończy już montować kominek, zostały jej ostatnie poprawki. Jak wrzuci zdjęcia to powali Nas nimi na kolana. Kibicuję, trzymam kciuki za zmiany

Jaką mam grupę wsparcia, hmmm …
No dziękuję

jazzy napisał(a)
Ewcia coś po cichu w tajemnicy szykuje i jak nam zdjęcia zapoda to pospadamy z krzeseł

Oj, Jazzy Jazzy … póki co podglądam co u Ciebie i dobrze, że jak padam to szybko się podnoszę
Tyle zmian u Was, oj… muszę ogarnąć brać ogrodową

Majena napisał(a)
jejjjj serio mega odwyk:/

Majenko, całe szczęście, że to uzależnienie od OGRODU jest z korzyścią dla zdrowia bo samopoczucie mam wyśmienite
Ściskam

Magda_ napisał(a)
Hejka Ewcia zostawiam buziole

Twój ogród to cudeńko

Madziu, ogródek cieszy
A trzymam kciuki za Ciebie, mądra i pracowita z Ciebie kobietka wierzę, że dasz radę!
Będę myślami z Tobą !

lojalna_ napisał(a)
Mam nadzieje ze jak sie napije to wreszcie sie za fotki zabierze

Jolcia, koniecznie musze zdjęcia wstawić bo latam po waszych ogrodach. No, nie w szlafroku to ja to rana ptaszyna jestem

Mira napisał(a)
Ślicznie u Ciebie,bardzo podobają mi się Twoje donice z bruku i nasadzenia
Miłego

Mira… dziękuję za miłe słowa i mam nadzieję, że do kolejnych odwiedzin. Ściskam serdecznie !

Marzena2007 napisał(a)
Ewka gdzie jesteś? widzialam Cie!

Oj, ale na żywo?
To czemu mnie nie tyrpałaś?....
Wszystkie wskazówki dokładnie przeczytałam i serdecznie kłaniam się nisko w podziękowaniu za rady

Ooo zguba wróciła. widziałam Cię w innym wątku

Już wróciłam
Buziaki i lecę do Ciebie !

Karabela napisał(a)
Buziaki Ewa

Karabelcia, przecież wiesz, że kocham !

ela_z napisał(a)

My mamy tak samo

Klimat i ciepło domowego ogniska, jestem za. Ba, nawet nic przeciw nie mam
Pozdrawiam Elcia

GabiK napisał(a)
Cześć Ewa. Przychodzę ze spóźnionymi uwagami kominkowymi:

A dziękuję kochane jesteście !

Aż tak źle

Aga, już jestem i pozdrawiam. Biegnę do Was
Buziaki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:48, 15 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Sebastian się rozwija, ale to miło , że młody człowiek ma tyle pasji,

Staram się znaleźć złoty środek między nimi wszystkimi Jak zjem obiad to pójdę pobiegać, bp muszę odreagować poranek... A bieganie stanie się chyba moją kolejną pasją
Ogród niby nowoczesny ale... 15:43, 15 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
a ja tez juz Panią dziękuję i przenoszę się na forum "męskie ramię"

hmmmm, zaintrygowało mnie to forum, o czym tam się mówi ?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:11, 15 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Migawki z Całoroczne afrykańskie ZOO Safari Dvůr Králové nad Labem, Czech Rep.

no patrz, ja durna się głowię jak mogłam nie widzieć w Twoim ogrodzie części preriowej

a to wycioczka była
Mój kawałek planety 13:08, 15 paź 2014

Do góry
MAD napisał(a)

W zeszłym roku z małżem robiliśmy z małżem chodnik - dojście do domu. Tymczasowe. Lezały na ubitym gruncie, dodatkowo na podsypce z piasku. W zeszłym roku były wyżej niż trawnik. W tym już trawnik zaczyna je "pożerać". Kępy zaczynają wystawać ponad powierzchnię chodnika. A to dopiero pierwszy (i miejmy nadzieję, że ostatni) ich sezon.

Wydaje mi się, żeim węższy pasek z trawą byś zostawiła między płytami tym bardziej upierdliwie te kępy wyłaziłyby do góry...

Mój chodnik ma dwa delikatne zawijasy i tam gdzie przestrzenie między kaflami mają ok. 5 cm trawa (niepożądana w tym miejscu samosieja) wyłazi do góry do tego stopnia, że niewygodnie po tym chodniku chodzić. Właśnie z nią walczę.

no właśnie... już kolejny wpis że trawa "pożera" płyty, ciekawe jak u Malkul. Dziękuję Mad.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:05, 15 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Zabiła mnie tym zdjęciem ! - czy Green Jewel czy inna gereen? świetne ujęcie.

A fotki z zoo.... nie wiadomo które cytować bo w każdym to COŚ,i znów połaczenie rozchodników i red barona - piękne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:42, 15 paź 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:41, 15 paź 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:38, 15 paź 2014

Do góry
cd

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:36, 15 paź 2014

Do góry
Migawki z Całoroczne afrykańskie ZOO Safari Dvůr Králové nad Labem, Czech Rep.

To tu... 11:33, 15 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
a do czego dopasowujemy ogrodzenie? przypomnij zdjęciem klimat

Aktualnego zdjęcia nie mam. Jak teraz docieram do domu po pracy to już szarawo jest... Może w weekend coś nowego ustrzelę.

A klimat mniej więcej taki:

Dom stoi blisko lewej granicy działki, a teren ciągnie się w prawą stonę na długości ok. 85 m. - więc dużo tego ogrodzenia będzie, w tym dwie bramy wjazdowe...

Kolotystyka domu najbardziej wiarygodna na tym wiosennym zdjęciu:

Wydaje mi się, że gabionowe ogrodzenie wypełnione odpadem granitowym by pasowało - tym bardziej, że chcemy ścieżki i podjazd z kostki granitowej.

Myślałam jeszcze o murowanym ogrodzeniu z dloczków otynkowanych na biało. Nie wiem jednak czy po kilku latach takie ogrodzenie nie wyglądało by żle - tym bardziej, że wewnętzną uliczkę od ogrodzenia odcina jedynie pas o szerokości 1 m.

I tak dumam sobie...
Mój kawałek planety 11:32, 15 paź 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)

Dzwi wejściowe i brama są obok siebie - na wprost furtka i brama czyli wchodząc do domu idzie się prosto do drzwi (tak wiem, to wbrew zasadom fengszui ja mam identycznie

W ogrodzeniu między furtką a bramą jest tylko słupek 0,5 m , między drzwiami domu a bramą jest trochę szerzej

Czy całość podjazdu utwardzić czy zostawić wąski pas między ścieżką a pojazdem jeśli tak czy przez całą długość - czy raczej prostokąty ?
pomiędzy chodnikiem a podjazdem? trochę niejasno piszesz

Nie jestem pewna czy chcę te płyty na ścieżce w kamykach czy w trawie.

może tu jest pies pogrzebany bo jak w trawie to wtedy bym pasa nie zostawiała bo za duzo namiesza

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies