Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

Rench 20:38, 14 paź 2014

Pokazałam koledze twoją śliczną rabatę kopytkowo-limonkową
Myśle że mnie nie pogonisz za to
Czy ona jest na półcienistym stanowisku ?
malkul 20:41, 14 paź 2014

gusiarz napisał(a)

Jestem....
Tesiu... boskie te zawilce. Moje mimo przesadzenia też tworzą cuuudną "kupę" ... jeśli "kupa" może się tak kojarzyć
Mam nasionka dzwonków brzoskwiniolistnych w kolorze bluuuu... wiem, że chciałaś... czy nadal chcesz?
Gusiam mocno

apropo kupy, mój syn lubi ziemniaczki tylko gotowane jak są pokrojone w kostkę ale nie jak są rozgniecione, i ostatnio mi opowiadał co było na obiad w szkole i mówi że znów nie zjadł ziemniaków bo on ..
nie lubi ziemniaków w kupie
alinak 22:06, 14 paź 2014

Tess napisał(a)
Jeszcze raz zawilce.

ochhh jak ja się kocham ostatnio w tych kwiatkach ..Tessko kochana jesteś za tę fotkę ...a w jakim podłożu tak pięknie kwitnie .,bo ja wsadziłam bez specjalnego przygotowania do gliny ..ale chyba poprawię póki czas i dodam kompostu
MarzenaG 22:34, 14 paź 2014

Tesiu a gdzie się podziewasz, że Cię nie ma?
pozdrawiam
Matka 22:52, 14 paź 2014

Zawilce zjawiskowejak Panny Młode
Tusiala 09:41, 15 paź 2014

Nie ma i nie ma
Tess 21:07, 15 paź 2014

Kurcze, kończyłam już prawie piętrowego wielkiego posta i go wcięło. Trudno.
Teraz będzie zatem wersja skrócona

Dziewczyny kochane jesteście, że zaglądacie , choć mnie tak mało tu ostatnio.
A mało mnie, bo jakieś wariatkowo w domu, pracach i w ogrodzie. Na nic czasu nie starcza.

Agnieszko Jurajska – bardzo, bardzo dziękuję za tę instrukcję obsługi santoliny. Nie wiedziałam, że trzeba okryć.

Kasiu-Kindziu – bardzo rozsądnie postępujesz. Ogród ma nam dawać radość, a nie być przyczyną stresu, że nie ogarniamy. Ja też postanowiłam zrezygnować z dalii – może ktoś z okolic Warszawy chętny na dalie? Nówki sztuki, używane tylko jeden rok I wywaliłam tawuły, an razie tylko do sąsiedniego ogrodu.

Martuś – jakże mi miło, że znalazłaś czas żeby zajrzeć do mnie. Ogrodowisko oszalało, wątków jest mnóstwo, ciekawych ogrodów bez liku - nie da rady nad nim zapanować. Cieszę się, że Ci się moje zmiany podobają

Renatko, jasne że nie pogonię A podobała się koledze rabatka? Tam jest do 14 cień, potem już słońce, ale takie zachodnie.

Alinko, cieszę się że fotkami zawilców sprawiłam Ci radość. Ja mam glinę, ale przy sadzeniu staram się zaprawiać dołki kompostem. Pod zawilce też dałam.

Kasiu z Makowa, Laskonoga, Gosiu-malkul, Marzeno, Bogda, Marta - macham

Karola, fotki zaraz będą
Juzia 21:11, 15 paź 2014

Oooo...ale trafiłam
Tess 21:14, 15 paź 2014

W weekend nic w ogrodzie nie robiłam, go zaległą imieninową imprezę musiałam zrobić. Myślałam, że pomimo tego uda mi się choć trochę czasu na ogród wygospodarować, ale piękna słoneczna pogoda miała jeden minus – obnażyła stan moich okien. Umyłam wszystkie, bo jakże gościom pozwolić przez brudne okna mój świat oglądać? Jak na ironię, w niedzielę było ponuro – okna dałyby radę
Tak więc cierpiałam straszliwie z powodu braku możliwości wyjścia do ogrodu.

Trochę wczoraj podziałałam i ciut dzisiaj. W weekend znowu nic nie zrobię, bo na wieś jadę, na zebranie z władzami gminy. Zima mnie zastanie, jak nic.

Zmieniłam kulkom cisowym sąsiedztwo - przywrotnik alpejski na carex evergold.

Kiścienie przesadzone na słoneczne stanowisko płoną. Pokazuję dla Ani Monte.

monteverde 21:15, 15 paź 2014

Będę musiała na wiosnę trochę dokupić białych zawilców, piękny efekt robią kiścienie pięknie płonąpozdrówka Tesiu