Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Juzia 16:37, 15 paź 2014

Sebek napisał(a)

A wcześniejsze strony tez poczytałem - googlając fluksonie pierwszy wyskoczył Twój wątek, wraz z nim słowa o sprzątaniu produktów przemiany materii w wątku Jak ktoś obcy to przeczyta to ja wymiękam

Też googlałam
hehe
Jagodaa 16:50, 15 paź 2014

No, no, no ale dziś romantico fotki . W tym roku też bańki puszczałam - na wakacjach .
ewakatowice 17:01, 15 paź 2014

malkul napisał(a)

Zastanawiam się czy Brad mnie bardziej podnieca czy owe widoki
hihihihi

EwaG 17:51, 15 paź 2014

Wydaje się, że dereń i runianka mają po prostu za dużo światła. A dereń jest dość trudną rośliną, może cierpieć od wysuszających wiatrów (lubi wilgoć w powietrzu). Myślę, że lepiej dla runiaki będzie jak nie będziesz jej ściólkowała skoszoną trawą. Trawa zabiera azot z gleby, a azot wspomaga wzrost roślin (ew. dodatkowe nawożenie azotem do połowy sierpnia). Lepiej wzruszyć glebę motyczką - runianki łatwiej się rozrosną.
leon60 18:15, 15 paź 2014

ewakatowice napisał(a)

Zastanawiam się czy Brad mnie bardziej podnieca czy owe widoki
hihihihi

Brad mnie nie rusza a owe widoki owszem
ana_art 19:16, 15 paź 2014

EwaG napisał(a)

Wydaje się, że dereń i runianka mają po prostu za dużo światła. A dereń jest dość trudną rośliną, może cierpieć od wysuszających wiatrów (lubi wilgoć w powietrzu). Myślę, że lepiej dla runiaki będzie jak nie będziesz jej ściólkowała skoszoną trawą. Trawa zabiera azot z gleby, a azot wspomaga wzrost roślin (ew. dodatkowe nawożenie azotem do połowy sierpnia). Lepiej wzruszyć glebę motyczką - runianki łatwiej się rozrosną.
Runianka u mnie w pełnym słońcu rozrosła się cudnie, ale potrzebuje trochę czasu
ana_art 19:19, 15 paź 2014

malkul napisał(a)

kocinek boski
o otoczeniu się nie wypowiadam bo mówiłam nie raz że gra i buczy
Podstawek do doniczek w tym rozmiarze nie namierzyłam niestety....
malgorzata_s... 19:20, 15 paź 2014

Właśnie znowu się popłakałam wyobrażając sobie googlujących fluksonie Mój Em ma wybitne zdolności słowotwórczej To opowiem wam jeszcze jak pojechał szukać klona pensylwańskiego
Agania poprosiła mnie o sprawdzenie w pewnej szkółce czy nie ma takiego klona Ja coby zapamiętać, bo skleroza mnie męczy, pensylwański zrymowałam sobie z transylwański Przekazałam prośbę Emowi
przypominając sobie na głos rymowankę W szkółce Krzyś spytał o klona prowansalskiego. Na widok miny pana mówi może to transylwański? Doszli w końcu o jakiego chodzi ale połowę stanów przylecieli
babka 19:31, 15 paź 2014

Jak zawsze uroczo u Ciebie mimo rabat, wg. Ciebie z niedociągnięciami. Dereń pewnie u mnie by się sprawdził, szkoda, że wcześniej nie natrafiłam na niego
Kot rasowiec wymiata !
A ja mam pytanie do Ciebie i wszystkich ekspertów tu zaglądających Czy czosnki posadzone wiosną zakwitną już latem czy może, żeby cieszyć się kwiatami jak najszybciej powinnam zakupić i wsadzić do gleby teraz na jesień ?
baraga1904 19:35, 15 paź 2014

...nie wiem co to jest ta Fluksocostam, musze się wrócić i coś o Bracie tez się pojawia? Którym? Picie? Zglupialam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies