Dziękuję
Weź pod uwagę, że ogród potrzebuje czasu, uczy też nas samych cierpliwości. Ja swój tworzę prawie 10lat, zdarzały się małe zmiany, potem ogrodowa rewolucja... między czasie gust się zmienia-ewoluuje... także wszystko przed Tobą
Kulki kupiłam takie po fotce widać, że przybrały na masie, nie są już koślawe Zresztą cały ogród moooocno zgrubiał na focie taka bieda
Jak patrze na to zdjecie to dochodze do wniosku ze moj kasztan jadalny to tak naprawde orzech
Ech te zakupy internetowe...
A kaline eskimo dopisalam sobie na liste chciejstw
Zobaczcie jaki świetny patent na sup w ogrodzie. Puszczono po nim pnącze (chyba glicynia), a gdy trudno było nad nim zapanować ucięto na dole. Powstała piękną rzeźba. Jak dla mnie teraz ten słup rzeźba to nawet atut
A tu na przedpłociu pościnano stare, nieładne już świerki, ale jak pomysłowo
Dokładnie, ani się nie obejrzysz a będzie busz
Babcia skutecznie ci pomaga A ile tego roztworu z bananów na litr wody? Mam dwie skórki w słoiku litrowym, stoi to już ze dwa tygodnie. Wiem, że domowe i róże podlewać, ale może jeszcze coś...
W niedzielę pogodowo ma być tragicznie szykuję drewno do kominków
Dobry nastrój zabrać proszę
Ze ścieżkami ogród wygląda na skończony i zadbany, nawet braków nie widać Mnie niedawno olśniło, że nie można u mnie suchą nogą pochodzić po ogrodzie, no masakra
Moja runianka od Anitki też coś marnieje. Podpytywałam i wnioski są takie: lubi cień, przepuszczalną glebę rozluźnioną piaskiem, minimalnie kwaśną, podsypaną przekompostowaną korą.
Twoje klony uwielbiam a te trzy to mistrzostwo
Masz wiosennego zawilca Muszę i ja poszukać w szkółkach bo zaraz przekwitną a posadziłabym na przemian z jesiennymi.
Ogród na zdjęciach wymuskany, żadnych chwastów nie widać
Ależ to są ujęcia...po prostu bajka, coraz więcej tych cudeniek jest
w sprzedaży i są dostępne na każdą kieszeń mam i ja i bardzo cieszą
O nagraniu Rok w ogrodzie doczytałam na FB, a na Maję poczekamy
Zdrówka życzę Irenko