Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:24, 09 mar 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Hej Kasieńko Twój ogród podglądam już od jakiegoś czasu ..ale zawsze tak po cichutku i myślę sobie,że najwyższa pora się ujawnić

Bardzo mi się tu u Ciebie podoba,Twój ogród ma w sobie to coś widać,że go uwielbiasz i wszystkie zieloności w nim
Altana wygląda pięknie i te wszystkie dodatki ..mniami

Dzieki I witaj
Ja w większosci watków jestem cichym podlądaczem, choc naprawde mało po innych wątkach biegam - tylko i wyłączne ze względów czasowo-rodzinnych. Dlatego rozumiem tą forme i myslę że bardzo oszczędza czas przed komputerem

Ogród to ja. Jest dynamiczny, zmienny, plastyczny a jednocześnie ma trwały i mocny szkielet. Nie widać wszystkiego od razu, jest kameralny, zamknięty w sobie choc jednocześnie przewrotnie potrafi odbijać świat podwójnie, zupełne jakby kreował nowe możliwości.

Ta altana to koncentracja fascynacji Grecja i Marokiem, wspomnienia wakacji i wspólnie spędzonych chwil...

Taki był projekt, jeszcze brakuje zaslonek, no i oczywiście jakuzzi ogrodowego

Kwiaty we włosach 20:23, 09 mar 2019

Do góry
i futrzaki po obiedzie

taki wschód słońca mieliśmy przedwczoraj

Kwiaty we włosach 20:18, 09 mar 2019

Do góry
i inne oznaki wiosny

Przerwa na kawę... 20:17, 09 mar 2019

Do góry
inka74 napisał(a)

Ślicznie.
A ciemierniki mnie rozwaliły, bronię się resztkami rozsądku i na szczęście jutro niedziela niehandlowa, chyba?
Kwiaty we włosach 20:13, 09 mar 2019

Do góry
Teraz moja duma wiosenna

Kwiaty we włosach 20:09, 09 mar 2019

Do góry
Wiosenne kwiatki w "Kwiatach..."

mam 3 kępki :

dzisiaj zauważyłam fioletowe

jedyny ciemiernik

Kwiaty we włosach 20:05, 09 mar 2019

Do góry
U nas się uspokoiło, od rana było jeszcze tak:
Niebo przejrzyste, słonecznie.

Ogrodowe przygody 20:01, 09 mar 2019

Do góry
anbu napisał(a)
Cudna ta Ghita Renaissance

dokładnie ale trudno się zdecydować, która ładniejsza np. james galaway
Ogrodowe przygody 19:50, 09 mar 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Ghita jest cudowna Iwonko

Kasia może się skusisz
Ogrodowe przygody 19:48, 09 mar 2019

Do góry
Spirit of Freedom (Ausbit jagodowy sorbet w pąku, po rozkwitnięciu przepiękny blady fiolet, niezliczona ilość płatków sprawia, że zachwyca każdego miłośnika angielskich filiżanek

Schone Maid
przepiękne złożony kwiat, pięknie pachnie, zapomniałam w którym miejscu ją miałam i pocięłam. Muszę jutro sprawdzić co z nią się dzieje.

Soul
dostałam ją gratis jak byłam z Agnieszką z forum w szkółce
mam 3 krzaczki, niektórzy czytałam na necie piszą, że u nich szybko się sypie kwiat, u mnie ładnie się trzyma

Artemis to też gratis ze szkółki
Must have każdego lubiącego białe róże w ogrodzie, kwitnie jak szalona, zdrowiutka

Rhapsody in Blue (Frantasia) prezent od Agnieszki z forum

...uDany ogród 19:45, 09 mar 2019

Do góry
anpi napisał(a)
U Ciebie Danusiu to już wiosną na całego,zieleń taka soczysta się robi i już sporo kolorków,ale i Ty już do niej przygotowana . Wszystko wysprzątane!
U mnie przez te wiatry wszędzie liście fruwają,a jeszcze jeden dąb swoich nie zrzucił mimo wiatru i jeszcze potem będzie bałaganił!
Mnie dzisiaj też deszcz wygonił z ogrodu,no jeszcze z godzinkę mógł się wstrzymać!

Aniu wiosna przyszła szybciutko i się rozkręca, na wierzbach widać już listki. Trochę ciepła, słońca i będzie zielono
Faktycznie w tym roku raz dwa uporaliśmy się z wiosennymi porządkami, ale to zasługa moich pomocników. Cała rodzina w tym roku aktywna
Ja tez mam sporo liści, część wygrabiłam część zostawiłam na rabatach. Co roku tak robię i ładna próchnica powstaje Poza tym jeże tam sobie żyją, ptaki szukają jedzonka, a ropuchy zakopane na zimę siedziały
U nas od południa leje non stop i do tego wiatr okropny wieje. Miałam takie plany, a tu pogoda je zweryfikowała. Pospałam sobie za to
Miłego wieczoru!!

Czubajkowy Ogród 19:39, 09 mar 2019

Do góry
Tulipany na rabacie

Tulipany w donicy okrytej agrowłókniną i pozostawionej na zewnątrz przez zimę.

Tulipany w donicy okrytej agrowłókniną i schowanej do komórki.

Różnicę widać gołym okiem. Najlepiej się mają te w gruncie Ale jestem pewna, że pozostałe szybko podgonią.

Tak się zapatrzyłam na te maleństwa, że nawet ani jednego ogólnego widoczku nie zrobiłam

Ogólnie dzień uważam za udany. Pogoda nie pozwoliła mi zbyt wiele zrobić, ale cała działka została posypana porządnie dolomitem, przycięta część drzewek i krzewów - następnym razem powinnam skończyć cięcie i będę mogła wziąć się za usuwanie suchych resztek, a potem to co lubię najbardziej - pielenie
A teraz przede mną tydzień wspomnień i snucia planów na kolejny raz
Pozdrawiam!
...uDany ogród 19:35, 09 mar 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ja też przylaszczkami się zachwycam u Ciebie. Dużo ich masz?

Aguś ja od lat się nimi zachwycam. Mam dwie kępki. Jedną w tym roku zmasakrował kret, przesadziłam i się zbiera. Druga ładnie podrosła.
Muszę dokupić białe i różowe. Odmiany japońskie są bardzo wrażliwe i drogie, więc sobie odpuszczę

Chaos nie ogród 19:33, 09 mar 2019

Do góry

Mam pytanie jak nazywają się te smukłe trawy pod brzozami, ale nie rozplenica bo tę rozpoznałam.
I jeszcze te przy tarasie:
Czubajkowy Ogród 19:33, 09 mar 2019

Do góry
...uDany ogród 19:32, 09 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przylaszczki najbardziej urzekły, są zjawiskowe

Witam wiosennie Danusiu
Przylaszczki uwielbiam Mam tylko te najbardziej pospolite, ale bardzo je lubię. Takie niepozorne, a jakie piękne

Czubajkowy Ogród 19:31, 09 mar 2019

Do góry

Zaczyna rosnąć jedzonko - za tydzień będzie można zerwać ten kolorowy szczaw
Czubajkowy Ogród 19:29, 09 mar 2019

Do góry
Starsze krokusiki rozłażą się tam gdzie chcą ...
Czubajkowy Ogród 19:28, 09 mar 2019

Do góry
Największe zaskoczenie? Kwitnące na początku marca szafirki! śmiesznie, tuż nad ziemią. Ciekawe, co je zmusiło, by tak wcześnie wystartować ?

Zielone szczecinki strzelają radośnie w górę wśród nieposprzątanych badylków

Nowe krokusowe poletko przeżyło w większej części jesienny atak kreta.
Moja bajka 19:27, 09 mar 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
lepiężnik mnie zachwyca. Słomcia - dzięki

Kasieńka tylko wiesz wszystkie odrosty eksmituj od razu, żeby się nie rozlazł.
On jest świetny wiosną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies