Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 23:18, 09 maj 2019

Mala_Mi napisał(a)
Sprawozdanie ogrodowe super... a babcia pomaga jak może

Moje sprawozdanie z tygodnia jest szybkie.. raz otworzyłam szklarnię.. i zapomniałam zamknąć, dziś to zrobiłam.. na szczęście przymrozku nie było i pomidory może żyją, bo poszłam zamknąć dziś ale po ciemku. Jutro może srpawdze..
Kupiłam 2 piwonie, ale siedzą w aucie.. i parę innych drobiazgów..
Zrobiłam foty kaczkom z domu przez szybę..
Jutro może filtry umyję z oczka.. d;la zdrowia psychicznego..

Zazdroszczę tego czasu co masz dla ogrodu.. po prostu zazdroszczę.. tak bezczelnie, nieładnie .. nie po chrześcijańsku.. ale zazdroszczę..

Ale mam dwie nowe piwonie.. a co.. nic tak nie poprawia nastroju jak zakupy Na szczęście kasy na więcej było brak .. zaleta braku kasy bo i tak gdzie to posadzę

Bratki pod okienkiem prezentują się uroczo ..

Aniu co ja Ci mogę na to odpowiedzieć. Do ogrodu lecę jak tylko chwilę dorwę i wtedy wyciskam jak cytryne do cna do ciemka, a potem powrót do domu z latarką na głowie. Dzieci już dorosłe, uczyć się z Nimi nie muszę, ani pilnować ( kiedyś oka nie mogłam z Nich na minutę spuścić bo zaraz coś wymyślili co zwalało z nóg)
a zogrodem będe żyć do śmierci mam nadzieję. Może nikt mi szosy ani autostrady czy tamy pod płotem nie postawi....obym tych czasów nie doczekała....
Piwonie...mmmmmmmmmmm
Też sobie umyśliłam w nowej rabacie piwoniowo zrobić, zobaczymy co jutro w Kraku będzie
Może cos upoluję. W necie ostatnio widziałam perełki, ale dobrze, ze niedostepne bo za jedną 225zł, z torbami bym poszła
sylwia_slomc... 23:18, 09 maj 2019

katel napisał(a)

Z podlewaniem to dopiero spacery macie - mam nadzieję że w tym roku będzie padało regularnie i obficie ale nie cały czas - pomarzyć można

Oj można, też marzę
Katkak 05:21, 10 maj 2019

Leszczyna fajnie urosła ikolor ma ładny. W ogóle te wszystkie bordowe drzewko fajnie teraz wyglądają na tle takiej soczystej zieleni. Sylwia nazachwycać się Szmaragdową nie mogę. No nie mogę. Gapię się jak sroka i podziwiam każdy zakątek.
Katkak 05:22, 10 maj 2019

Wasz ogród powinien nazywać się Ogród Mistrzów;-(
Milka 06:02, 10 maj 2019

Mistrzowie pracy, w takim tempie nowe oczko, wyszło super, gratulacje i powiem, że łany żagwinów w skrzyniach, po prostu bosko po kwitnieniu je przytnij, będą ładniejsze na drugi sezon
Milka 06:03, 10 maj 2019

Zero śladu po kretach, zielono i równo
Iwonka 07:22, 10 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
[img
Moje drzewa coraz bardziej widoczne

Dokładnie, ani się nie obejrzysz a będzie busz
Babcia skutecznie ci pomaga A ile tego roztworu z bananów na litr wody? Mam dwie skórki w słoiku litrowym, stoi to już ze dwa tygodnie. Wiem, że domowe i róże podlewać, ale może jeszcze coś...
MartaKozak 09:15, 10 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

kasztan jadalny

Jak patrze na to zdjecie to dochodze do wniosku ze moj kasztan jadalny to tak naprawde orzech
Ech te zakupy internetowe...
A kaline eskimo dopisalam sobie na liste chciejstw
Mala_Mi 09:43, 10 maj 2019

Kalino Eskimo nie pachnie... delikatnie, nosa trzeba wadzić i to głęboko.. nie ma to intensywnego zapachu kalin. Jak ktoś to kupi dla zapachu to się zdziwi.

Jednak te kilka godzin dienie jesteś w stanie wygospodarować i na ogród i na forum.. teraz czasy się zmieniły i muszę nadrabiać za wszystkich aby jako utrzymać się jeszcze na powierzchni.. gdybym była młodsza wyjechałabym na pewno stąd.. a jak bym byłą jeszcze młodsza to inaczej bym pokwaterowała zywotem.. a teraz mogę tylko zazdrościć.

Jeszcze 3 lata i będziesz mieć busz.
sylwia_slomc... 09:59, 10 maj 2019

Katkak napisał(a)
Leszczyna fajnie urosła ikolor ma ładny. W ogóle te wszystkie bordowe drzewko fajnie teraz wyglądają na tle takiej soczystej zieleni. Sylwia nazachwycać się Szmaragdową nie mogę. No nie mogę. Gapię się jak sroka i podziwiam każdy zakątek.

A pamietasz 4 lata temu?