Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 11:30, 10 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewcia czy ja Ci miałam patyczki z grandiflory przysłać? Przypomnij mi bo mi dzwoni tylko nie wiem w którym kościele

Mi nie.
Dopiero zebrałam się do przeglądu nasion.

Czy to młoda sójka?

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 10:57, 10 mar 2019

Do góry
piwonie liście bylinowe też mi wychodzą piwonie
Ja wczoraj zdzierałem bluszcz z kaskady bo było tylko zielono ani kamyczka nie było widać. i z 4 godziny mordęgi i poszło
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:34, 10 mar 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

to ta smoczyca po prawej

Superowa Dzięki
Ogrodowy song 10:12, 10 mar 2019

Do góry
Mój pierwszy tort częstujcie się proszę.

Szmaragdowy Zakątek 09:44, 10 mar 2019

Do góry
Spotkanie odbyło się w Kawiarni „Chude Ciacho” gdzie serwuje się łakocie (i nie tylko łakocie) bez cukru, laktozy i glutenu. A wszystko po to, żeby te przepyszne torty i desery weszły nam w cycki a nie w d....

Dziewczyny dzięki za cudownie spędzony czas w super towarzystwie, słodki buziak dla naszej Reni, która to była pomysłodawcą i organizatorem spotkania.

PS. Pozdrowienia dla jolanki . Pozdrowienia od niej zostały przekazane a i cała grupa łódzka śle buziaki w jej kierunku.
Szmaragdowy Zakątek 09:42, 10 mar 2019

Do góry
A teraz relacja ze spotkania bo Ania czeka…

Wczoraj grupa łódzka (i nie tylko łódzka, bo był obowiązkowy i wielce konieczny akcent warszawski w postaci naszej kochanej Kasyi) spotkała się w łódzkiej Sukcesji.
Fajnie było się zobaczyć po zimowej przerwie. Rozmowy, ploteczki i oczywiście śmiechy trwały do późnych godzin wieczornych.
Były też opowieści z zimowych wojaży, fotograficzne relacje z ogrodów i pierwsze plany ogrodowisko-wyjazdowe.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 09:39, 10 mar 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)
U nas po nocy taka tragedia...
Moje betonowe donice tarasowe poszły do nieba...

M już posprzątał, ale słabo to wyglądało.

Masakra
Ogród z wilkiem zamkn. 09:31, 10 mar 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Kochana już teraz natychmiast zamieniłabym się z tobą Widok za ogrodzeniem przepiękny!!! Ogródek młody, wszystko na tip top i nawet jak ciągle coś tam zmieniasz, to przyjemnie popatrzeć
Czytam że areał się powiększył No to będzie się działo
U nas też wieje jak diabli, ale dobrze, że masz w czwartek i piątek wolne, bo pogoda ma się poprawić. Ja też szykuję się wtedy na robotę

Iwonko powiększony już był dawno ,tylko nie używany ….

sporo pracy mnie czeka …..ale lubię taką robotę ,więc mi to nie przeszkadza
gorzej z gotowaniem …...szczerze nie lubię ,a muszę

w poszukiwaniu wiosny za mało mam wiosennych kwiatów -na jesień musowo krokusy ,przebiśniegi i iryski kupię

i widzisz -u mnie też bałagan

Ptasi gaj 09:30, 10 mar 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

No i to jest rabata trawiasta Przepiękna!!! Wiesz, że będę moją robić, podpowiedz Elu co na niej rośnie? Widzę rozplenicę Hameln i miskanty ale jakie?

ElzbietaFranka napisał(a)

I ta też super Żywopłot idealny, świerki mają dużo miejsca, berberysy robią świetne bordowe plamy. Kulki na pniu wprowadzają znów nieco ładu. To lubię A na samym froncie tej rabaty co rośnie?
Ogród z wilkiem zamkn. 09:26, 10 mar 2019

Do góry
Ewajuż sporo temu tylko do tej pory nie chciałam tam nic robić ,bo miałam nadzieję ,że syn zechce być obok …...….chcieć może i by chciał ,ale wiadomo kasa,a raczej jej brak ....kredyty itp...na razie za młody na takie rzeczy ….

i tam chcę owocowo-warzywną część mieć …. bo jak na razie służy jako kompostownik i koszone chwastowisko

obok placyku zrobię sobie kiedyś kuchnię letnią ,bo skrzynie pójdą na tamtą część -ale raczej nie w tym sezonie ….

mój zagajnik brzozowy ze ścieżką prawie jak w pinach haha ….….
mam nadzieję na czwartek i piątek ,że tu roszady będę robić
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 09:24, 10 mar 2019

Do góry
U nas po nocy taka tragedia...
Moje betonowe donice tarasowe poszły do nieba...

M już posprzątał, ale słabo to wyglądało.

Wzgórze chaosu 09:22, 10 mar 2019

Do góry
Witaj Elu milo dzielić się doświadczeniami, masz rację, że ogród to wieczne przeróbki, przynajmniej my tak mamy
O tę sosnę ci chodziło?

Jeśli tak to sosna bośniacka. Ustrzykiwana tylko raz, 3 lata temu. Mam jeszcze dwie, ale najładniejsza jest ta bo rośnie w słońcu i ma dużo przestrzeni. W przypadku dwóch pozostałych klasyczny błąd, czyli ciasnota
Conic mi żal, raczej nie maiłam przez tyle lat problemu z przędziorkiem, stąd może moja nieuwaga.
Cicho sza mówiąc to świerka przy sośnie mi nie żal, nie wiem dlaczego ale nie podobają mi się "podkrzesane" choinki. Ta ma jeszcze ucięty czubek więc dziwoląg z niej ogromny. Moim marzeniem jest przeróbka tej rabaty, widzę ją cały czas z okien salonu, a że jest wyżej to widzę tylko te gołe pnie. Wiem, że można tam coś dosadzić, ale tyle razy już próbowałam i nic nie che rosnąć. Korzenie są ogromne a ziemia wokół jak skała.
Po nitce do kłębka ;) 08:58, 10 mar 2019

Do góry

A tu moja azalia domowa wyrwana z biedronki hihi
Po nitce do kłębka ;) 08:57, 10 mar 2019

Do góry

A tu moja azalia domowa wyrwana z biedronki hihi
Nieowocujący agrest 08:49, 10 mar 2019

Do góry

Mam problem z jednym agrestem. Może jest toproblem z odmiana. Ma bardzo dużo pąków kwiatowych i liści. Ale owoce są małe i dodatkowo łodygi zacząly obrażać mchem. Jaj na zdjęciu. Czy można coś z tym zrobić?
Ogród zapracowanej mamuśki 08:45, 10 mar 2019

Do góry
Wczoraj przez moment nawet grad padał, wyszło też słoneczko, był też wicherek, który nie pozwalał na prace ogrodowe .
Tak w ogóle to u mnie wiosna się nie spieszy .
Iryski sztuk dwa

Cebulki przebiśniegów kupuję co roku - kwitną mizernie i jednorazowo

Krokusiki

Ciemierniki po jednym kwiatku mają

Sezon 2017 u Hanusi 08:38, 10 mar 2019

Do góry
A co u mnie dobrego? Wiosna idzie ,jak zwykle u mnie, powolutku. Cieszy to co w ogródku, ale dziś to masakra za oknem!
Z drzew lecą suszki, ai całe drzewa z korzeniami poległy. Zostaję w domu, i tyle co na krótki spacer z futrzakiem wyściubiam nosa.
A na parapecie aktualnie dendrobium, mini-falek i je4szcze jedna cebula hipeastrum w fazie kwitnienia albo tuż przed.
Miłego dnia

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:35, 10 mar 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Jaki słodziak Kolory ma obłędne. Moje koty też tak wodę z oczka piją

Agania napisał(a)
Przedsionek wiosny już jest, kocie coraz śmielej wychodzą na ogród

Niesamowicie urosły, fajnie teraz widać ten kontrast w sierści między nimi Lubią się czy walczą? U mnie czasami walczą a czasami udają, że się nie znają
Agatka masz nowy aparat? Piękne te kadry z ostatnich miesięcy...
Ogród Muszelki 08:34, 10 mar 2019

Do góry
Róbmy zdjęcia wiosennym kwiatom, tak szybko odchodzą...

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:29, 10 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Taka chmura szła

No szła, szła ale jak fajnie na zdjęciach wygląda Zazdroszczę tych pól wokół, pięknie wyglądają na zdjęciach. U mnie wieczna gimnastyka, żeby otoczenie nie straszyło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies