Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

SlonecznyOgrod 11:26, 08 maj 2019

Super, że piwonie będą już Ci kwitły, bo one nie raz potrzebują kilku lat.
U mnie też obpoczkowane ale w tamtym roku też miałam a zakwitła 1 kwiatem reszta zamarła, nie wiem czym to idzie, ale nie jest to najłatwiejsza roślina.
Kwitną piwonie pięknie ale jak sie im zmieni miejsce to kilka lat potrafią się zbierać.
Może te odmiany teraz kupowane są bardziej wytrzymałe.
eVka 11:54, 08 maj 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Super, że piwonie będą już Ci kwitły, bo one nie raz potrzebują kilku lat.
U mnie też obpoczkowane ale w tamtym roku też miałam a zakwitła 1 kwiatem reszta zamarła, nie wiem czym to idzie, ale nie jest to najłatwiejsza roślina.
Kwitną piwonie pięknie ale jak sie im zmieni miejsce to kilka lat potrafią się zbierać.
Może te odmiany teraz kupowane są bardziej wytrzymałe.

Daria dostałam od znajomej kilka karp korzeniowych piwonii jesienią, z podziału jej starych wielkich krzaków plus dosadziłam wiosną kilka nowych kupnych. Ciekawa jestem kolorów i kwitnienia. Czytałam, że są kapryśne ale nie cackałam się z nimi jakoś specjalnie. Zobaczymy
SlonecznyOgrod 12:12, 08 maj 2019

Ja swoje właśnie też dostałam, próbowałam im miejsce dopasować i tak z nimi latałam, to może w końcu im podpasuje i rozkwitną.

Ciekawe jakie będziesz miała kolory.
eVka 12:53, 08 maj 2019

Ja swoje właśnie też dostałam, próbowałam im miejsce dopasować i tak z nimi latałam, to może w końcu im podpasuje i rozkwitną.

Ciekawe jakie będziesz miała kolory.

Kupiłam różowe, takie jasne a te darowane nie mam pojęcia, bo jakoś nie spytałam
SlonecznyOgrod 22:10, 08 maj 2019

Obstawiam różowe.
eVka 08:45, 09 maj 2019

Obstawiam różowe.

Tak, własnie take są, dopytałam znajomej, jasnoróżowe, czyli będę miała pas różowych piwonii, jak romantycznie
eVka 14:02, 09 maj 2019

Przyszły moje dwie nowe różyczki pnące New Dawn Ładne sadzonki, wysokie ale zapakowane tragicznie... Moim różom na szczęście nic się nie stało bo są gietkię ale zamówiłam koleżance piękną różę Bouquet Parfait (LENbofa) i sadzonka owszem piękna wysoka z mnóstwem pączków ale dwa pędy złamane i to własnie te główne z pączkami... załamka. Napisałam reklamację, zobaczymy co dalej... ale nie odpuszczę.
Moje New Dawn:
Zakrecona 14:21, 09 maj 2019

Ewa, mam nadzieję, że nadrobię wkrótce zaległości, maraton miałam, ale bujnęło się u Ciebie wszystko pięknie. Piwonie śliczności.

Też jadę dziś po korę 60 worków
mrokasia 14:27, 09 maj 2019

effka napisał(a)
Przyszły moje dwie nowe różyczki pnące New Dawn

Ładne . Posadzisz i od razu będzie efekt .
Przypomnij mi - gdzie kupowałaś drewniane donice dla nich?
eVka 14:44, 09 maj 2019

Zakrecona napisał(a)
Ewa, mam nadzieję, że nadrobię wkrótce zaległości, maraton miałam, ale bujnęło się u Ciebie wszystko pięknie. Piwonie śliczności.

Też jadę dziś po korę 60 worków

Dziękuję

Tylko nie kupuj kory w biało-pomarańczowym opakowaniu z Casto. Kupiłam 50 worków 80 litrowych kory śmierdzącej chemią i miejscami masakrycznie spleśniałej. Na rabacie nie wygląda źle, jest ok ale ten smród jest nie do przejścia...
Będę pisała groźną reklamację!
Tak dla przestrogi:

Dzień reklamacji normalnie...