Rodek kupiony w 2015r podczas pierwszej wizyty u Gosi zrobił mi wreszcie niespodziankę i pierwszy raz tak cudnie zakwitnie
rok temu miał tylko dwia kwiatki u dołu, które ledwo dojrzałam, a wcześniej nic, a nic. Ale czyż samych liści także nie ma fantastycznych ?
To mój pierwszy wpis na forum Od kilku lat hodujemy dżdżownice kalifornijskie w kompostowniku, który jest wykopany w ziemi. Dno oraz ściany są betonowe, ponieważ już mieliśmy kilka przypadków, kiedy to kret wyjadł wszystkie robaki. Ostatnio zauważyliśmy, że w kompostowniku praktycznie nie ma żadnych dorosłych osobników, tylko drobne białe dżdżownice. Sam nie wiem czy to są młode dżdżownice czy coś zupełnie innego. Pierwszy raz mamy taki problem. Dołączam zdjęcia białych robaków, których jest po prostu pełno. Czy jest możliwość, że to są małe dżdżownice i jest i zwyczajnie za dużo aby się rozwijały ? Z góry dziękuję za pomoc
Kto wie co tam jeszcze wyszperam
Danuś lustra mam najzwyklejsze i tylko to mozaikowe chowam na zimę. Te okienkowe wiszą non stop od 2013r. Ty nie musisz sztucznie powiększać przestrzeni . Luster mam w sumie 7.
takie proste i mało wyszukane ławeczki zrobiliśmy do siedzenia przy palenisku. Ale praktyczne . Będę je jeszcze po swojemu wykańczać
pamiętacie jeden z moich klonów, który padł na werticiliozę? Znalazłam jego siewkę. Wzięłam i wsadziłam do doniczki. Jest sens go trzymać, czy on też może być chory? Jak to jest?
pierwszy pączek mojej pstrokatej kaliny
Taka sytuacja...
2 takie donice do obsadzenia. Chodzi mi po głowie, żeby posadzić iglaki na pieńku, ale... jest ich tyle na rynku, że sama już nie wiem co wybrać. Może zwykłe kulki z tui, albo sosna, albo... no i najlepiej żeby nie kosztowało fortunę-POMOCY!
Kasiu bardzo mi miło, że na świąteczny poranek wybrałaś właśnie mój ogród
Dziękuję za serdeczny komentarz, aż mi serce rośnie po takich słowach. Kochana jesteś!
Może i u mnie siknie z nieba
Jest sucho okropnie przydałoby się.
Wszystkiego dobrego dla całej Waszej Rodzinki
Gosiu uwielbiam biel w ogrodzie
Tawuła śliwolistna jest najpiękniejszą z tawuł. Uwielbiam jej delikatne kwiatuszki. Moja w tym roku pokazała na co ją stać. Jest cudna, szczerze polecam!
Dziękujemy za kciuki, Tobie również najlepszego na te Święta
Aniu bardzo bym chciała, czas pokaże czy się uda. Mam nadzieję, że tak
U nas nie pada, ale się chmurzy. Jest bardzo sucho i przydałoby się trochę deszczu.
Multi blue barzo mi się podoba - mam nadzieję że i ja go sobię kiedyś kupię
To Venosa Violacea, jest bardzo piękny i u mnie zdrowo i bezproblemowo rośnie - polecam jak najbardziej , z fioletowyh mogę też polecić clematis Viola - zdrowy i obficie kwitnący .
Fruit ten chwast to chwastnica - jeśli nie zadzaiłasz to przejmie cały trawnik, moi sąsiedzi tak mają .
Chwastnicę dość łatwo wyrwać pod warunkiem, że ziemia nie jest zbyt sucha, nieżle sprawdza się śrubokręt ale podobno lepiej widelec .
Nie znam innej metody zwalczania a trzeba się spieszyć bo ona się wysiewa - niskie koszenie jej nie przeszkadza - kładzie się jeszcze bardziej.
Podobno środek Puma uniwersal 069 EW może ją zniszczyć nie uszkadzając innych traw ale niestety nie ma wielu opini na ten temat więc trudno powiedzieć czy nie zniszcze reszty trawy.