Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

Gosialuk 23:52, 06 maj 2019

sierotka napisał(a)
Witaj Gosiu ale cudna przestrzeń i jaka piekna wiosna fajnie
Pozdrawiam

Bogusiu byłam u ciebie, Ciekawe co tam szykujesz za niespodziankę dla nas?
Gosialuk 23:53, 06 maj 2019

Waclaw napisał(a)

Piękna łąka z mleczami. W Henrykowie jest taka łąka. Bajeczna bo nad nią sad jabłoniowy i stare figury. niestety od 4 lat nie wpuszczają

Wacku lubimy podobne klimaty.
Gosialuk 23:55, 06 maj 2019

Anitka napisał(a)
Gosiu fajną masz tam okolice. Strat współczuje, ale widzę, że pomimo wszystko dziąłasz dalej

Ten dobroczynek kosztuje 5 zł za taka nasączoną min szmatkę około 5x10 cm. Jedyny problem, że trzeba go przetrzymać w lodówce do momentu umieszczenia w ogrodzie, bo w wyższych temperaturach się wykluwa.

Twarda jestem.
Tego dobroczynka muszę nabyć i do ogrodu i na balkon, bo cena przystępna. Będę szukać w Rzeszowie.
sierotka 07:36, 07 maj 2019

Gosialuk napisał(a)

Bogusiu byłam u ciebie, Ciekawe co tam szykujesz za niespodziankę dla nas?

Oj sama jestem ciekawa
Makusia 09:55, 07 maj 2019

Gosiu podziwiam Cie strasznie za ogrom pracy, wysiłku włożonego w pielęgnację i utrzymanie ogrodu. Te połacie, które skrupulatnie obsadzasz są imponujące!
Doranma 15:01, 07 maj 2019

Gosiu, widzę że bardzo owocnie wykorzystałaś majówkę! Tyle pięknych roslinek u Ciebie widzę- miniaturowe iryski i pigwowiec o jasnych kwiatkach, ciemiernik i prymulki ☺ Schody zapowiadają się bardzo elegancko
Przygodę z zakopaniem się w błocie w grudniowym pustym lesie też zaliczylam przez własną głupotę więc domyślam się jak byłaś zestresowana.
Aby do soboty ☺
Urszulla 16:03, 07 maj 2019

Gosialuk napisał(a)

Ula trochę orlików już mam. To takie większe zeszłoroczne. Tylko w chwastach, bo tak bardziej na dziko sobie rosną.

I świdośliwa zaorlikowana.

A tu poletko z nasion orlików od Małej Mi - te muszę dopiero porozsadzać. Tu ich troszkę widać.

Z cyniami bardzo dobry pomysł. I nie wysiałam cleome - nasiona miałam na działce i dopiero teraz je przywiozłam - jutro spróbuję posiać najwyżej będą później kwitły.

To orliki masz dziś z 50 gąsieniczek z moich wyzbierałam!

Cleome wysiewam w domu bo i tak dopiero po Zośce do gruntu dawałam. Lubią mokry teren są wtedy olbrzymie
Waclaw 20:11, 07 maj 2019

Gosialuk napisał(a)

Wacku lubimy podobne klimaty.

Uhm
Gosialuk 22:05, 07 maj 2019

Makusia napisał(a)
Gosiu podziwiam Cie strasznie za ogrom pracy, wysiłku włożonego w pielęgnację i utrzymanie ogrodu. Te połacie, które skrupulatnie obsadzasz są imponujące!

Taka mi się zamarzyła kwitnąca całe lato łąka. A marzenia trzeba realizować - prawda?
Gosialuk 22:07, 07 maj 2019

Doranma napisał(a)
Gosiu, widzę że bardzo owocnie wykorzystałaś majówkę! Tyle pięknych roslinek u Ciebie widzę- miniaturowe iryski i pigwowiec o jasnych kwiatkach, ciemiernik i prymulki ☺ Schody zapowiadają się bardzo elegancko
Przygodę z zakopaniem się w błocie w grudniowym pustym lesie też zaliczylam przez własną głupotę więc domyślam się jak byłaś zestresowana.
Aby do soboty ☺

Dorotko jeszcze parę takich długich weekendów by się przydało.
Też czekam. Tu się rozumiemy doskonale.