Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Doświadczalnia bylinowo-różana 16:53, 31 mar 2020

Do góry
Anda napisał(a)

Tak, to dobry pomysl. Jak zakwitna to bedziesz wiedziala, co masz dokladnie i gdzie to posadzic Lilie i dalie posadz do wiekszych doniczek, zeby mialy miejsce, gdyby mialy postac do jesieni
Poludniowa z lekkim cieniem w poludnie? Wtedy byloby super

To wszystkie muszą iść w duże donice bo to taki worek obfitości
Dziękuję Ewunia!
Doświadczalnia bylinowo-różana 16:30, 31 mar 2020

Do góry
kasiab napisał(a)
Ewunia ja do Ciebie z pytaniem przychodzę: moja Mama przywiozła mi cebulki i klacza. Niestety nic nie jest opisane... Generalnie wymieszane i w zasadzie Mama 'wie' ze przywiozla mi lilie dalie frezje i inne. Czy dobrym pomyslem jest każdą osobno posadzic do doniczek i zadolowanie? Powiem szczerze że nie wiem jak to ogarnąć...

Żeby nie było że jestem niewdzieczna za takie dary bo jestem. Jednak nie planowalam takich zakupow nie mam zielonego pojecia jak to ugryźć. Musze cos z nimi zrobić bo nie chce żeby padły... Ja zajmuję sie ryciem i szykowaniem pod warzywnik i winorosl i tu takie dary... Będę wdzięczna za pomoc
Czy poludniowa wystawa będzie odpowiednia o najbezpieczniejsza dla roślin?

Tak, to dobry pomysl. Jak zakwitna to bedziesz wiedziala, co masz dokladnie i gdzie to posadzic Lilie i dalie posadz do wiekszych doniczek, zeby mialy miejsce, gdyby mialy postac do jesieni
Poludniowa z lekkim cieniem w poludnie? Wtedy byloby super
Ania -Spełnione marzenie 15:45, 31 mar 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Miłka ,
Ja już posadziłam hortensje ogrodowe
Teraz tylko muszę coś do nich doradzić
Hortensje są Mojej produkcji hihihi
Więc nie będzie strat finansowych
Jedynie tylko żal

Więc teraz trzeba coś do nich doradzić,
I to coś musi być biale.

U nas zimno ,
Pożycz trochę ciepła

Są białe;...licząc ogród w sezonie
1. bratki.
2.lilie.
3.irysy
4. krwawniki
5.róże
6.
naparstnice
7. łubiny
8.maruna
9.floksy
11.itd
Doświadczalnia bylinowo-różana 14:24, 31 mar 2020

Do góry
Ewunia ja do Ciebie z pytaniem przychodzę: moja Mama przywiozła mi cebulki i klacza. Niestety nic nie jest opisane... Generalnie wymieszane i w zasadzie Mama 'wie' ze przywiozla mi lilie dalie frezje i inne. Czy dobrym pomyslem jest każdą osobno posadzic do doniczek i zadolowanie? Powiem szczerze że nie wiem jak to ogarnąć...

Żeby nie było że jestem niewdzieczna za takie dary bo jestem. Jednak nie planowalam takich zakupow nie mam zielonego pojecia jak to ugryźć. Musze cos z nimi zrobić bo nie chce żeby padły... Ja zajmuję sie ryciem i szykowaniem pod warzywnik i winorosl i tu takie dary... Będę wdzięczna za pomoc
Czy poludniowa wystawa będzie odpowiednia o najbezpieczniejsza dla roślin?
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:22, 31 mar 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Dorotko

Masz super sąsiadkę
i jaki ma dobry gust

Bratki cudowne
Z sąsiadką mam dobre układy czasem dostaję od niej kurzeniec, to znów ja jej dam jakichś roślinek, kiedyś zamawiałam dla siebie i dla niej lilie i róże. Uzupełniamy się w swoich poczynaniach. Częstujemy się także swoimi wypiekami, zwykle nie oddajemy pustego talerzyka. Czeka aż coś upieczemy i podajemy przez ogrodzenie. Miło jest zjeść łakocia, którego się w ogóle nie spodziewasz.

Miłkowo - sezon 2016-2022 06:25, 31 mar 2020

Do góry
w rabatach
irysy, liliowce, maki, czosnki, jeżówki wyłażą i piwonie, lilie

z 6 szt, 3 się ostały, resztę psy skosiły latając za ptakami
na innej rabacie mam więcej martagonów, wysiewają się

kret pracuje
...uDany ogród 19:22, 30 mar 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dwa razy kluknelam na ten sam post zobacz jeszcze na stronę wcześniejszą zmieniłam wpis pytam o czyszczenie stawu.
Widzę, że już masz wodę. U nas sucho bardzo sucho
Grzebałem wczoraj w ziemi sądziłam lilie i sucho.

Woda jest, ale musimy naprawić wypływ ze stawu, bo nam woda ucieka. Jednak w sezonie będziemy kopać studnię inaczej snów susza mi staw załatwi...
...uDany ogród 19:21, 30 mar 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dwa razy kluknelam na ten sam post i trzeba co napisać tutaj.
Oglądałam jeszcze wstecz i widzę że eM się siłuje z pałka z brzegu. A on ma wodery? Bo ja co prawda pałki specjalnie dużo nie mam, ale za to lilie wodne muszę oczyścić na dnie. A widzę, że liście nie zmarzły i już są nowe 10 cm pod wodą ale jest też dużo przegniłych. Więc też mnie czeka czyszczenie w przyszłym tygodniu ma być ciepło.

Jeszcze raz zdrowia życzę

Elu niestety ani razu staw nie zamarzł, by móc go wykosić kosą spalinową jak co roku.
Siłuje się z brzegu, bo mu pękł ponton, a łódki jeszcze nie mam bo uparłam się na drewnianą, a tych jak na lekarstwo
M wodery, ale nie ma szans wejść do wody jest bardzo zimna, a poza tym tam jest ponad 3 metry głębokości, więc sama rozumiesz Moje lilie już na górze same sobie radzą nigdy ich nie obrywałam, ale może jak będziemy mieć łódkę to się zmieni
...uDany ogród 19:01, 30 mar 2020

Do góry
Dwa razy kluknelam na ten sam post zobacz jeszcze na stronę wcześniejszą zmieniłam wpis pytam o czyszczenie stawu.
Widzę, że już masz wodę. U nas sucho bardzo sucho
Grzebałem wczoraj w ziemi sądziłam lilie i sucho.
...uDany ogród 18:42, 30 mar 2020

Do góry
Dwa razy kluknelam na ten sam post i trzeba co napisać tutaj.
Oglądałam jeszcze wstecz i widzę że eM się siłuje z pałka z brzegu. A on ma wodery? Bo ja co prawda pałki specjalnie dużo nie mam, ale za to lilie wodne muszę oczyścić na dnie. A widzę, że liście nie zmarzły i już są nowe 10 cm pod wodą ale jest też dużo przegniłych. Więc też mnie czeka czyszczenie w przyszłym tygodniu ma być ciepło.

Jeszcze raz zdrowia życzę
Ogród bez reguł 18:01, 28 mar 2020

Do góry
Wiąz JH

kiełkuje rukola

wychodzą lilie

i fiołki dla Tarci
Tu narazie jest ściernisko... 20:13, 27 mar 2020

Do góry
Pola napisał(a)
U mnie też zimno, od jutro troszkę cieplej, więc może coś się ogarnie, ale za tydzień znowu zimno.
Brrrrr chodź pogoda mogłaby nas rozpieszczać. W Ciebie pięknie drzewa już kwitną.

Jolu przez to że tak wszystko szybko ruszyło to mam ogromne straty. Dzisiaj pierwsza noc bez mrozu ale poprzednie 5 pokazały pazurki. Mam totalnie zmrożone laurowiśnie, serduszki, lilie. Tulipany te najwcześniejsze leżą i chyba nie ma szans żeby wstały. O kwitnących drzewach czy magnoliach to już nawet nie wspomnę. Wszystko czarne.

Dzisiaj podlewałam bo sucho okropnie. Na przyszły tydzień znowu zapowiadają przymrozki co mnie bardzo martwi. Wszystko tak ładnie przezimowało to teraz padnie. Szkoda.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:08, 27 mar 2020

Do góry
wronada napisał(a)
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie i jestem zachwycona. Masz naprawdę bardzo pięknie.
Lilie w oczku -pozazdrościć. Jak je uprawiasz, że tak się rozrosły? Wnusia słodziutka. Moje już duże. Najstarsza ma prawie 18 lat, ale pamiętam jak była taka jak Twoja. To są najpiękniejsze chwile.
Pozdrawiam

Wnusią jesteśmy zachwyceni
Grzybienie to sprawdzone stare odmiany mam dwie i one mi się sprawdzają
Miło mi, że Ci u mnie pasuje
Jeżówkowe-Love 10:07, 27 mar 2020

Do góry
Lilie

Zawilec ma pączki
Ogród bez reguł 19:03, 25 mar 2020

Do góry
Lilie już na całego pchają się na świat. Irysy syberyjskie pięknie pokazują swoje szablaste liście, a narcyzy - pąki kwiatowe

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:17, 24 mar 2020

Do góry
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie i jestem zachwycona. Masz naprawdę bardzo pięknie.
Lilie w oczku -pozazdrościć. Jak je uprawiasz, że tak się rozrosły? Wnusia słodziutka. Moje już duże. Najstarsza ma prawie 18 lat, ale pamiętam jak była taka jak Twoja. To są najpiękniejsze chwile.
Pozdrawiam
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 00:48, 24 mar 2020

Do góry
Róże wszystkie w dość zaawansowanym stadium - co ciekawe dziś widzialam w połowie rozkwitniętą forsycję - taka mini nagroda po ponad tygodniowym pobycie w domu

Ku mojej radości żyje wilczomlecz Bonfire - a już myślałam, że mi zmarniał

Wszystkie moje hortki pociachane:

Lilie już powyłaziły:

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:38, 22 mar 2020

Do góry
Pochowałam lilie do szklarni

Miłkowo - sezon 2016-2022 18:31, 20 mar 2020

Do góry
ciemierniki siewki, dorodne i bujnie kwitną
dziś sporo nowych siewek zobaczyłam, niech rosną gdzie chcą
buksy widać jakie są

lilie martagon totalnie mnie zaskoczyły, już?

szafirki też atakują

Zieleń, drewno i antracyt 19:14, 18 mar 2020

Do góry
Budzą się kolejne maleństwa.

Niektóre w miejscach wyjątkowo nieprzyjaznych.

Lilie chyba polubiły mój ogród
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies