Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 13:18, 04 maj 2020

Gosialuk napisał(a)
Dorotko gratuluję. Już ciekawa jestem nagrania.
Problemy zdrowotne bardzo doskwierają, jednak ogródniczkowanie wymaga sporych zasobów sił fizycznych. Każdy ogród musi dostosować do swoich możliwości.
Róża piękny wyrośnięty krzew, a i kolor niespotykany. Jak historyczna, to pewnie i zapachem będzie uwodzić.
Nie wiem jak to nagranie będzie wyglądało, będziemy w maseczkach? Poza tym to będzie zimowy ogród, więc tylko bukszpany i trzmieliny będą. Masz rację do ogrodu trzeba sił, na szczęście mój jest tak obsadzony, że w sezonie tylko wycinanie i przycinanie.
Nie mogę się doczekać, aż te nowe róże zakwitną i pokażą na co ich stać.
Dorota123 13:28, 04 maj 2020

Ewa777 napisał(a)
Dorotka, pochwal się co za nagranie?
U Ciebie to powinno być nagranie z robienia wszelkich dekoracji i z ogrodu też
Ewo Rok w ogrodzie chce u mnie kręcić Bożo narodzeniowy odcinek ekstra właśnie z dekoracjami.
Waclaw 19:06, 04 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Przeszłam przez ogród kilka razy z nadzieją, że znajdę miejsce dla 2 róż. Nie znalazłam, przesadzę w większe donice i dopiero jesienią zrobię przeprowadzki liliom i posadzę tam te róże. Ja mam ponad 400 lilii, które zakwitną w tym roku. Właśnie policzyłam pędy rokujące na kwitnienie.

400 lilii! Zawrót głowy
Dorota123 22:46, 04 maj 2020

Waclaw napisał(a)

400 lilii! Zawrót głowy
Zawrót głowy to będzie od zapachu tych lilii. Na szczęście nie wszystkie kwitną jednocześnie, ale zauważyłam, że niektóre ładnie się rozrosły.
sylwia_slomc... 23:34, 04 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Nie wiem jak to nagranie będzie wyglądało, będziemy w maseczkach? Poza tym to będzie zimowy ogród, więc tylko bukszpany i trzmieliny będą. Masz rację do ogrodu trzeba sił, na szczęście mój jest tak obsadzony, że w sezonie tylko wycinanie i przycinanie.
Nie mogę się doczekać, aż te nowe róże zakwitną i pokażą na co ich stać.

Pewnie w maseczkach niestety i może okrojona ekipą. Zdjęcia z sezonu przygotuj to na pewno dodadzą je do odcinka, pewnie Ich Twoje dekoracje skusiły bo masz niesamowite zdolności w tym kierunku od dawna Ci to mówię, fajnie, że docenili
KasiaBawaria 09:27, 05 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Kasiu to może być gęsiówka kaukaska, tylko jak wpisałam tą nazwę to czasem wyskakuje taka pełna jak moja, a czasem pusta. Wpisz w internecie opis : gęsiówka biała, pełna, wieloletnia.

Lece szukac

Masz racje, nie przeciazaj sie. Ogrod ma byc przyjemnoscia a nie praca
Gdzie ty te lilie upchalas?U siebie posadzilam przy rozach 6 sztuk i jestem ciekawa jak zakwitna

Edit: to chyba gesiowka kaukaska plena.
Dorota123 10:08, 05 maj 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Pewnie w maseczkach niestety i może okrojona ekipą. Zdjęcia z sezonu przygotuj to na pewno dodadzą je do odcinka, pewnie Ich Twoje dekoracje skusiły bo masz niesamowite zdolności w tym kierunku od dawna Ci to mówię, fajnie, że docenili
Masz rację, że o te dekoracje im chodzi, ale jak obejrzeli moją wizytówkę to i ogród im się spodobał. Wtedy na facebooku wstawiłam "zimowe" fotki, ale było jak na jesieni i było cudowne światło. Zdjęcia wyszły całkiem ładne i chyba to zwróciło uwagę na mój ogród.
Dorota123 10:15, 05 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)

Lece szukac

Masz racje, nie przeciazaj sie. Ogrod ma byc przyjemnoscia a nie praca
Gdzie ty te lilie upchalas?U siebie posadzilam przy rozach 6 sztuk i jestem ciekawa jak zakwitna

Edit: to chyba gesiowka kaukaska plena.
Kasiu ja od dawna mówię, że na nic nie jestem taka pazerna jak na rośliny.
Zakwitnie ponad 400 lilii, 80 róż, ok 50 jeżówek, 30 czosnków, ok 20 lilaków,chyba 30 hortensji, jaśminy, kaliny, trawy ozdobne i nie wiadomo co jeszcze. Dlatego mam problem z wciśnięciem 2 róż, na rabatach już nie da się nogi postawić.
KasiaBawaria 10:22, 05 maj 2020

A przypomnij mi, jak duza masz dzialke? Akurat pazernym na rosliny to dobrze byc lepiej tak niz gdybys miala miec zwirowe pustynie, coraz barzdiej u nas popularne Ja co roku mowie, ze ogrod juz pelny, ze nic nie wcisne a potem znow cos zamawiam.
Ewa777 10:41, 05 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Ewo Rok w ogrodzie chce u mnie kręcić Bożo narodzeniowy odcinek ekstra właśnie z dekoracjami.

Ale będzie extra Szkoda tylko, że tak długo trzeba czekać. Pewnie nie wiedzą, że u Ciebie cały rok powstają cudowne dekoracje i nie trzeba z tym czekać aż do świąt